Karin Geelen

docent accordeon

Bij CKE ben ik werkzaam als docent accordeon en trekharmonica, docent keyboard en accordeon voor mensen met een verstandelijke beperking, dirigent en arrangeur van 55+ orkest De Toenagers, dirigent van het accordeonensemble, dirigent/begeleider van het volksmuziekensemble en van een ensemble voor de jeugd, genaamd Unplugged Folk.

Muziek is mijn grote passie. Als kind stond boven aan mijn verlanglijstje met Sinterklaas een accordeon. Het duurde een paar jaar, maar toen kreeg ik er eentje van Sinterklaas. Ik was helemaal gelukkig en wist na een paar jaar dat ik accordeonlerares wilde worden. Met mijn talent en doorzettingsvermogen en les van diverse goede docenten heb ik het conservatorium in Tilburg goed afgerond. Tijdens mijn opleiding in Tilburg heb ik ook een opleiding muziektherapie gevolgd.

Na een jaar reizen met rugzak en accordeon, ben ik begonnen als muziektherapeute op twee dagverblijven voor ouderen. Daarna werd ik aangenomen op de muziekschool in Goirle en later in Eindhoven. In Eindhoven heb ik diverse orkesten en cursussen opgezet, zoals 55+ orkest De Toenagers, het volksmuziekensemble, het Roma-orkest voor jongeren, Unplugged Folk voor kinderen en diverse trekharmonicacursussen. Verder heb ik diverse jaren SLIM-lessen gegeven en aan het Witte Vlekken-project meegewerkt. Ook heb ik de afgelopen jaren met een paar collega’s schoolconcerten gegeven. Voor de trekharmonica in C/F heb ik een methode en diverse boeken geschreven. In mijn woonplaats Deurne heb ik een privépraktijk opgezet.

Ik ben betrokken bij leerlingen en kijk en luister naar hun ontwikkelingen. Zo heeft elke leerling zijn eigen programma. De leeftijd van mijn leerlingen varieert van 8 tot 88 jaar. Al vroeg hield ik van volksmuziek zoals Balkan en klezmer. Vanaf mijn zeventiende heb ik dan ook volksmuziek gespeeld in diverse bands; vele jaren volksdansmuziek en daarna ook volksmuziek op een 'eigen wijze'.