Roberto Bogers

docent fotografie

In een inmiddels redelijk ver verleden heb ik de basis- en vakopleiding aan de Fotovakschool in Boxtel gevolgd. Daarna heb ik me verder gespecialiseerd tot model- en studiofotograaf, overigens niet met de bedoeling om beroepsfotograaf te worden. Dat gebeurde later min of meer vanzelf. Eerst als portret- en evenementfotograaf, maar daarna ging ik me ook toeleggen op product- en bedrijfsfotografie en het geven van fotografieworkshops. Voor mijn vrij werk richt ik me vooral op natuur-, model- en conceptuele fotografie.

In 2008 kwam ik bij CKE terecht en sindsdien verzorg ik hier meerdere cursussen en workshops. Uiteraard komt er in die cursussen het nodige voorbij aan techniek, theorie, achtergronden en creativiteit, maar mijn uitgangspunt - zowel voor mezelf als voor mijn cursussen - is dat fotografie vooral leuk moet zijn. Tenslotte is er geen betere stimulans dan enthousiasme en geen betere leermethode dan doen.

Naast mijn werk als docent en freelance fotograaf verzorg ik ook met enige regelmaat mentoraten voor fotoclubs en organiseer ik op aanvraag begeleide modelsessies.

robertobogers.net