Amateurkunst

Zowel verenigingen als liefhebbers en zelfstandig beoefenaars van amateurkunst kunnen bij CKE terecht met hun vragen en wensen. Ook bieden wij hen graag een podium: in eigen huis, maar ook in wijken, buurtgebouwen en op andere locaties.

CKE daagt de amateurkunstenaars uit om te leren, contact te zoeken met publiek en aan te sluiten bij thema’s uit de stad. Daardoor groeit de vitaliteit van de amateurkunst.

Financieringsregelingen Amateurkunst in Eindhoven
Naast het ondersteunen van amateurkunstenaars op allerlei (praktische) vlakken, beheren wij sinds 2016 ook de financieringsregelingen voor amateurkunst in Eindhoven:

Binnenkort komen de nieuwe financieringsregelingen 2025-2028 online. 

Dan is het ook weer mogelijk om het aanvraagformulier voor de basisbijdrage in te vullen.

Financieringsregeling Basisbijdrage Amateurkunst
CKE bevordert de vitaliteit van amateurkunstinstellingen middels de financieringsregeling Basisbijdrage Amateurkunst. Aanvragen voor 2024 dienen vóór 1 juli 2023 bij ons ingediend te zijn. Dit is ook de verantwoording voor 2022.  Uw aanvraag dient u digitaal in via dit aanvraagformulier.

Financiering Amateurkunstprojecten
De aanvraagformulieren voor de “Plusregeling Projecten” en “Regeling Nieuwe Initiatieven” zijn inmiddels beschikbaar als Word-document. Binnenkort komen er digitale invulformulieren online, die deze Word-formulieren zullen vervangen.

Ondersteuning
Weet je nog niet goed hoe je het moet aanpakken, maar zou je zelf graag iets organiseren voor de buurt, een vereniging of gewoon voor anderen? Kijk dan hier voor een concrete handleiding met tips and tricks en voorbeelden van budgettering, zodat jij binnen de kortste keren zelf die vette activiteit kan organiseren!

Financieringsregelingen Amateurkunst 2021-2024

Voor de periode 2021-2024 hebben we drie nieuwe financieringsregelingen amateurkunst ontwikkeld:

Voor onze toelichting op de drie financieringsregelingen klik je op deze link

Adviescommissie Amateurkunst

Bij het beoordelen van de Financieringsaanvragen krijgen wij hulp van onze onafhankelijke Commissie Amateurkunst:

Tom Berghmans, Douwe Zeldenrust, Frans Koevoets en Carlijn de Bot

Neem contact op met de coördinatoren amateurkunst via:
amateurkunst@cke.nl | 040 - 216 3263