Cultuurparticipatie

CKE is overal in de stad. We bedenken en organiseren, vaak in opdracht, allerlei kunstprojecten om mensen op een creatieve manier met elkaar te verbinden. Elk project is een samenwerkingsproject waarbij uiteenlopende partijen betrokken zijn.

Ontmoeten in alternatieve vorm
We zijn het er allemaal over eens: corona heeft grote effecten op de manieren waarop we elkaar kunnen ontmoeten. Dat geldt misschien nog wel meer voor de ‘kwetsbare’ buurten van Eindhoven. Want in deze buurten en wijken liggen veel van de traditionele activiteiten stil.
Geen bingo avonden meer, niet meer samen kaarten, eten, of handwerken. Maar juist in deze tijd is het belangrijk om mensen een hart onder de riem te steken. Om ze te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Om ze het gevoel te geven dat ze in een buurt wonen waar mensen naar elkaar omkijken. En om een lichtpuntje van vrolijkheid en gezelligheid te brengen.

CKE organiseerde het afgelopen half jaar tientallen activiteiten in de buurten, waarbij cultuur aanzette tot alternatieve vormen van ontmoeting. Vrolijke Post projecten waarbij buurtbewoner iets moois maakten voor elkaar. Een gezamenlijk kunstwerk, waaraan veertig mensen allemaal thuis werkten en wat vervolgens in het buurthuis werd samengebracht. Meer dan zestig straatserenades.

Het Wilhelmus on Tour tijdens Koningsdag, waarbij zeven straten en complexen verrast werden met een live uitvoering van het Wilhelmus door een trompettist en een operazangeres. En de 1Minute Holiday, voor iedereen die niet op vakantie kon door corona. Per huishouden kregen mensen uit de buurt een vrolijke, theatrale en hartverwarmende ‘vakantie-ervaring’ aangeboden. Gewoon voor de voordeur!

Ook voor de aankomende feestdagen is CKE alweer druk bezig om licht, warmte, vrolijkheid en cultuur letterlijk tot aan de voordeur te brengen. Denk aan een passievolle optocht door de straten, een levende kerstkaart en een mooie wensboom op een zichtbare plek. Met deze activiteiten laat CKE zien kunst en cultuur altijd nieuwe wegen vinden!

Actuele projecten

Corona, wat vindt je huisdier ervan?

 


Contactpersonen

Deel dit met je vrienden via: