Jacqueline Fassotte

Mijn naam is Jacqueline Fassotte. Mijn passie voor dans begon op een jonge leeftijd, toen ik op mijn 11e begon met balletlessen aan de muziekschool in Valkenswaard. Al snel volgde ik meerdere lessen per week en even later deed ik auditie voor de vooropleiding klassieke dans aan het Brabants Conservatorium. Gedurende mijn opleiding combineerde ik school met dans. Na enkele jaren training (o.a. ook bij het vroegere CKE 😄) en de vooropleiding aan het Brabants Conservatorium, studeerde ik in 1990 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien ben ik docent dans (eerstegraads) met als specialisatie klassiek ballet. Zo begon mijn reis als dansdocent. 

Wat wil ik mijn leerlingen meegeven?
Lesgeven geeft mij de kans om talloze kinderen en volwassenen te trainen en te helpen met de fijne kneepjes van klassiek ballet. Wat ik mijn leerlingen altijd wil meegeven, is dat het er niet toe doet of je ballet als hobby beoefent of als serieuze voorbereiding op een danscarrière. Zolang je maar blijft oefenen! Klassiek ballet lijkt misschien eenvoudig en licht, maar die lichtheid en moeiteloosheid bereik je alleen door veel te trainen en te oefenen.

Je bent van harte welkom 
Dus, als jij ook wilt ontdekken wat klassiek ballet te bieden heeft en het heerlijke gevoel van balanceren, springen en draaien wil ervaren, kom dan naar mijn lessen op dinsdag en vrijdag bij het CKE. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en samen de magie van de dans te verkennen!

 

 

 

 

Cursussen & workshops die ik geef: