Cultuuronderwijs

CKE ontwikkelt cultuuronderwijs voor iedereen van 0 tot 21 jaar in Eindhoven. Voor het primair onderwijsvoortgezet onderwijs, vmbo, mbo, hbo en speciaal onderwijs op elk niveau. 

Wij geloven in de waarde van cultuur en kunst in de ontwikkeling van een kind tot volwassene. Creativiteit, verbeeldingskracht, zelfvertrouwen en expressie zijn onmisbare vaardigheden in een wereld die in een ongekend tempo aan het veranderen is. Juist daarom is het belangrijk dat kinderen en jongeren creatieve talenten ontdekken en ontwikkelen, zodat ze klaar zijn voor de toekomst. 

“Ons doel is dat cultuuronderwijs een  
structurele aanwezigheid krijgt in het curriculum!”  

Échte kunstvakdocenten

Cultuuronderwijs is meer dan alleen cultuurlessen geven. Daarom is het van belang dat dit door geschoolde en gediplomeerde kunstvakdocenten wordt verzorgd. Onze CKE kunstvakdocenten zorgen voor een breed, laagdrempelig en vernieuwend aanbod dat aansluit op de vraag van de school en de belevingswereld van de leerlingen. Onze kunstvakdocenten bieden tevens deskundigheidsbevordering aan leerkrachten; daarmee begeleiden ze leerkrachten op maat met het ontwikkelen van cultuurlessen die ze zelf kunnen verzorgen.  

Contact

Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op:  
E-mailadres: onderwijs@cke.nl  
Telefoonnummer cultuuronderwijs: 040 216 32 45 

Coördinatoren cultuuronderwijs: 

Algemene voorwaarden onderwijsdiensten CKE 

Bekijk hier de Algemene voorwaarden onderwijsdiensten (vanaf seizoen 2024-2025)