Cultuureducatie

Cultuur onderwijs & CKE

CKE Onderwijs is actief op bijna alle Eindhovense scholen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs en mbo. CKE biedt diverse activiteiten aan die zowel geschikt zijn voor regulier als speciaal onderwijs.

Wij geloven in de waarde van kunst en cultuur in de ontwikkeling van een kind tot een volwassene. Creativiteit, verbeeldingskracht, zelfvertrouwen en expressie zijn onmisbare vaardigheden in een wereld die in een ongekend tempo aan het veranderen is. Tegelijkertijd dreigen polarisatie en kansenongelijkheid toe te nemen. Juist daarom is het belangrijk dat kinderen en jongeren talenten ontdekken en ontwikkelen. Zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Al weten we nog niet precies hoe deze eruit gaat zien. 

CKE ontwikkelt cultuuronderwijs voor iedereen van 0 tot 21 jaar. We richten ons primair op Eindhoven. Ons doel is dat cultuuronderwijs een structurele plek in het curriculum krijgt. In alle onderwijssoorten en op alle niveaus. Want vaardigheden als creativiteit, verbeeldingskracht, zelfvertrouwen en expressie moet je leren. Net als rekenen, lezen en schrijven. Daarom vinden we het belangrijk dat scholen visie en het beleid rond cultuuronderwijs ontwikkelen.
 
Wij willen dat cultuuronderwijs gegeven wordt door kunstvakdocenten. Want cultuuronderwijs is meer dan alleen cultuurlessen geven. Onze vakdocenten zorgen voor een breed, laagdrempelig en vernieuwend aanbod dat aansluit op de vraag van de school en de belevingswereld van de leerlingen. Zij ondersteunen ook leerkrachten bij het geven van voorbeeldlessen, het samen cultuurlessen ontwikkelen en het begeleiden van cultuurlessen die de leerkracht zelf geeft. Zodat kinderen en jongeren hun creatieve en kunstzinnige vermogens optimaal kunnen ontwikkelen.  

 

 

Algemene voorwaarden Onderwijsdiensten CKE

Kijk naar onze Algemene voorwaarden Onderwijsdienten (vanaf 1 augustus 2021)

Heb je interesse in een van onze activiteiten, neem contact met ons op.

Contactpersonen

Algemeen e-mailadres: onderwijs@cke.nl

 • Dinie van Rossum, coördinator cultuuronderwijs
  dinie.vanrossum@cke.nl | (040) 216 32 59 
  Werkdagen: maandag en donderdag, dinsdag- en vrijdagochtend
 • Xavier Scheepers, coördinator cultuuronderwijs 
  xavier.scheepens@cke.nl | (040) 216 32 58
  Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend

 • Annebel Kuperus, museumdocent 
  annebel.kuperus@cke.nl | (040) 2457743 (op dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur)
Deel dit met je vrienden via: