Cultuuronderwijs

CKE ontwikkelt cultuuronderwijs voor iedereen van 0 tot 21 jaar in Eindhoven. In álle onderwijssoorten en op álle niveaus. Zowel in het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en mbo. Ook is er aanbod voor speciaal onderwijs. Want vaardigheden als creativiteit, verbeeldingskracht, zelfvertrouwen en expressie moet je leren. Net als rekenen, lezen en schrijven. Ons doel is dat cultuuronderwijs een structurele plek in het curriculum krijgt!

Wij geloven in de waarde van kunst en cultuur in de ontwikkeling van een kind tot volwassene. Creativiteit, verbeeldingskracht, zelfvertrouwen en expressie zijn onmisbare vaardigheden in een wereld die in een ongekend tempo aan het veranderen is. Tegelijkertijd dreigen polarisatie en kansenongelijkheid toe te nemen. Juist daarom is het belangrijk dat kinderen en jongeren creatieve talenten ontdekken en ontwikkelen. Zodat ze klaar zijn voor de toekomst. Al weten we nog niet precies hoe deze eruit gaat zien.

Cultuuronderwijs door échte kunstvakdocenten

Cultuuronderwijs is meer dan alleen cultuurlessen geven. Daarom is het belangrijk dat dit door échte kunstvakdocenten wordt verzorgd, vinden wij. Onze kunstvakdocenten zorgen voor een breed, laagdrempelig en vernieuwend aanbod dat aansluit op de vraag van de school en de belevingswereld van de leerlingen. Ook ondersteunen onze kunstvakdocenten leerkrachten bij het geven van voorbeeldlessen, en helpen en begeleiden ze met het ontwikkelen van cultuurlessen die ze zelf kunnen verzorgen.

Algemene voorwaarden Onderwijsdiensten CKE

Bekijk hier de Algemene voorwaarden Onderwijsdiensten (seizoen 2023-2024)

Contact

E-mailadres: onderwijs@cke.nl 
Telefoonnummer onderwijs: 040 216 32 45

Contactpersoon

  • Xavier Scheepers, coördinator cultuuronderwijs  
    (werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag)
  • Marieke Zoetmulder, coördinator cultuuronderwijs (werkdagen: dinsdag, woensdag, vrijdag)