Isis van Gemert

Wat doe je binnen CKE? 
Dansdocent. Ik geef lessen in verschillende contexten zoals onderwijs, cursussen en cultuurparticipatie. 

Wat vind je zo leuk aan je vak en aan wat je doet bij CKE? 
Dans is een universele taal, die toegankelijk is voor iedereen. Het is een manier van zelfexpressie met eindeloos veel mogelijkheden. Ik vind het inspirerend om mijn passie voor dans in verschillende communities te delen. Dit kan zijn tijdens een cursus in een dansstudio, maar dit kan ook zijn op een school, in een buurthuis of op de straat. Mijn werk is erg gevarieerd en dit maakt dat ik altijd weer nieuwe verrassingen en uitdagingen tegenkom, waardoor het altijd leuk blijft. 

Wat doe je buiten CKE? 
De afgelopen 1,5 jaar heb ik de wereld rondgereisd en dans verkend in verschillende culturen en gezelschappen. Zo heb ik onder andere een aantal maanden in Mexico, Colombia en Guatemala gewoond, waar ik veel heb opgetreden met dans en theater. Ook ben ik een jaar in Tanzania geweest, waar ik les heb gegeven bij verschillende NGO's. Ook heb ik hier veel opgetreden op festivals met eigen dans- en theaterproducties en gedanst in een traditioneel Afrikaans dans- en muziekgezelschap. Ik werk momenteel vanuit Nederland nog steeds voor deze NGO's, onder andere door middel van het zoeken naar subsidies, optredens regelen op festivals en internationale uitwisselingsprojecten organiseren. 

Wat is je hoogtepunt als (amateur)kunstenaar / muzikant? 
Mijn hoogtepunt is het ontdekken van de kracht van dans en muziek in het verbinden van allerlei verschillende mensen en communities. 
 
Welke opleiding heb je gedaan? 
Ik heb de bachelor docent dans afgerond aan Codarts in Rotterdam 

Wie is je favoriete artiest of kunstenaar? 
Ik luister het liefst naar live muziek van verschillende groepen. Met dans raak ik het meest geïnspireerd van traditionele groepen die zich middels de dans uit hun cultuur uitspreken. 
 
Beste album of kunstwerk? 
Lastig, iedere keer raak ik weer geïnspireerd door iets nieuws. 

Beste concert of optreden? 
Lastig, iedere keer raak ik weer geïnspireerd door iets nieuws. 

Wat doe je in je vrije tijd? 
Ik ben met alles bezig, waarin ik mijn creativiteit kwijt kan: zingen, piano spelen, schilderen, sieraden maken, naaien, en noem maar op. Verder houd ik van veel beweging en geef ik naast danslessen ook les op een zeilboot. 

Waar kun je jou 's nachts voor wakker maken? 
Voor het samen zingen en dansen rond een kampvuur 

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje? 
The power of now van Eckhart Tolle