Megan Boon

Wie ben je? 
Ik ben Megan Boon, 22 jaar en recent afgestudeerd aan de Codarts Dansacademie in Rotterdam. Van jongs af aan heb ik een grote liefde gehad voor moderne dans, klassiek ballet en jazzdans. Na mijn middelbare school besloot ik dan ook om een dansopleiding te gaan volgen. Dit deed ik in Arnhem, aan Rijnijssel/ArtEZ. Hier heb ik me sterk kunnen ontwikkelen in verschillende moderne danstechnieken, zoals Limón, Cunningham, Graham en Floorwork. Ik merkte dat ik mijn passie voor dans ontzettend graag wilde delen met anderen, en dan niet enkel door op het podium te staan, maar ook juist in de studio als docent. Dit inzicht had tot gevolg dat ik de opleiding versneld afrondde en verder studeerde aan Codarts Rotterdam in de richting van Docent Dans. Hier heb ik me verder kunnen ontwikkelen als danser in diverse dansstijlen, variërend van ballet tot hiphop en van modern tot jazz. Ik heb mogen samenwerken met verschillende choreografen, waaronder Dalton Jansen, Rutkay Özpinar, Jordy Dik, Jaakko Toivonen en Joseph Toonga. Naast de danstraining heb ik ook waardevolle stages gelopen en ervaring opgedaan als docent. Mijn docentenervaring is divers, variërend van werken met mensen met een beperking, vluchtelingen en basisschoolleerlingen tot vergevorderde getalenteerde amateurdansers. In mijn afstudeerjaar heb ik twee maanden stagegelopen in Panama. Ik werkte met dansstudenten van een vooropleiding en ik heb me hier echt kunnen focussen op mijn eigen stijl binnen moderne dans. Ik kan niet wachten tot ik deze stijl met heel veel passie en liefde kan gaan overdragen binnen het CKE. 

Wat is jouw mooiste dansherinnering?
Wat een moeilijk vraag! Als ik er één moet kiezen, dan neem ik mijn deelname aan Kunstbende. Toen ik vijftien jaar was besloot ik met een solo mee te doen aan Kunstbende, een wedstrijd voor creatievelingen tussen de 13 en 19 jaar oud. Iets wat eigenlijk best wel buiten mijn 'comfortzone' lag, maar na enig getwijfel besloot ik dat ik niks te verliezen had. Ik eindigde uiteindelijk op de tweede plaats van de Noord-Brabant Finale. Dit is de aanleiding geweest voor ontzettend veel mooie optredens, kansen en projecten die volgde. Ik denk nog vaak na over hoe blij ik ben dat ik toen die stap heb gezet, ondanks dat het best spannend was. 

Wat maakt jouw lessen uniek?
Wanneer ik dans wil ik me graag gewichtsloos en vrij voelen. Dit is dan ook een grote leidraad voor mijn lessen! Ik werk veel met flow, ontspanning, ademgebruik en zwaartekracht. Dit doe ik graag binnen een respectvolle en vooral gezellige sfeer. Kom dus zeker een keertje meedoen om te ervaren hoe bevrijdend het is om door de hele ruimte te rollen, springen, draaien en vliegen! 

 

 

 

Cursussen & workshops die ik geef: