Shelly Lapré

Wat doe je binnen CKE? 
Docent Beeldend tekenen en schilderen, jeugdateliers en volwassenen generalist 
 
Wat vind je zo leuk aan je vak en aan wat je doet bij CKE? 
Cursisten stimuleren en inspireren om zich beeldend uit te drukken met verschillende teken- en schildertechnieken. Het boeit mij enorm als cursisten naar aanleiding van mijn opdrachten hun eigen creaties laten ontstaan, ervan leren of geïnspireerd worden om zich op eigen wijze beeldend te ontwikkelen en 'eruit halen wat erin zit'. Het verrast mij vaak hoe kinderen en volwassenen in een creatief proces tot originele, krachtige en beeldende oplossingen komen. 

Wat doe je buiten CKE? 
Beeldend kunstenaar ZZP. En verder houd ik van sporten, museum bezoeken en andere kunstenaars ontmoeten.

Wat is je hoogtepunt als (amateur)kunstenaar / muzikant? 
Mijn beeldend werk is een overdracht van eerbetoon, respect en troost voor mijn familie en allen die gedwongen moesten “repatriëren” naar een land die ze niet kenden. Op een positieve creatieve manier geef ik workshops Batikken verbindt Familieherinnering. Ik ben in Nederland geboren, maar mijn bron ligt in voormalig Nederlands-Indië, waar mijn (voor)ouders zijn geboren.  Onze koloniale geschiedenis is een deel van onze identiteit. Juist daarom is Nederlands-Indië een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis, die overdracht moet oprecht en duidelijk zijn. Hierbij heeft kunst, hoe dan ook, altijd een positieve uitwerking op een traumatisch verleden. Mijn werk zal de toeschouwer hopelijk nieuwsgierig maken naar nog meer verdieping in ons Koloniaal Verleden. 

Welke opleiding heb je gedaan? 
Academie Industriële Vormgeving Eindhoven. Afdeling Autonome Vormgeving specialiteit tekenen en schilderen (1989). Pedagogisch Didactische opleiding voor kunstenaars (1993). 

Wie is je favoriete artiest of kunstenaar? 
Te veel om op te noemen.  Zowel westerse als Aziatische kunstenaars. 

Beste album of kunstwerk? 
Beste kunstwerk: zelfportret van Raden Saleh

Beste concert of optreden? 
Laatste concert Doe Maar

Wat doe je in je vrije tijd? 
Museum bezoeken  

Waar kun je jou 's nachts voor wakker maken? 
Mijn kinderen 

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje? 
"Lichter dan ik" van Dido Michielsen en "Terug naar Insulinde" van Suze Zijlstra 
 

Cursussen & workshops die ik geef: