Arno Aerts

docent keyboard, orgel en piano

Sinds 1988 ben ik als docent verbonden aan CKE (toen nog de Eindhovense Muziekschool). Ik geef piano-, orgel- en keyboardles en maak deel uit van de afdeling pop en jazz. Ik heb piano lichte muziek gestudeerd aan het Brabants Conservatorium bij Willem Kühne en orgel lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Harry Hamilton. Daarnaast heb ik voor het vak keyboard nog een applicatiecursus gevolgd aan het Brabants Conservatorium. Na mijn opleiding aan het conservatorium heb ik nog lessen gevolgd bij Johan Clement, Rob van Kreeveld en Jeroen van Vliet.
 
Al op jonge leeftijd was het mijn wens om docent te worden. Op de basisschool en middelbare school heb ik les gehad van een aantal enthousiaste docenten. Mijn docente op de muziekschool heeft mij weten te motiveren om uiteindelijk voor een conservatoriumopleiding te kiezen. Inmiddels geef ik al heel wat jaren met veel plezier les bij CKE. Ik heb les gegeven in vele lesvormen zoals individuele lessen, duolessen en bandlessen. De laatste acht jaar heb ik ook veel ervaring opgedaan in het geven van groepslessen voor de instrumenten piano en keyboard. Dit in de vorm van instapcursussen en de cursus piano spelenderwijs (voor leerlingen uit groep 3 en 4). Sinds kort geef ik ook een instapcursus aan volwassenen. Ik geef les aan leerlingen van 5 tot 85 jaar. Bij mijn lessen staat plezier in muziek maken voorop. Naast een gezellige sfeer vind ik structuur in de les erg belangrijk. Ik probeer zo veel mogelijk in te spelen op de wensen en mogelijkheden van de leerling. Door mijn jazzachtergrond vind ik het ontwikkelen van de creativiteit, improvisatie en het zelf dingen bedenken ook belangrijk.
 
Mijn grote passie naast het docentschap is het spelen van jazzmuziek in verschillende groepen. Met mijn gitaarcollega Martien Tielemans (ook CKE-docent) speel ik sinds 1994 samen in verschillende combinaties. Mijn grote voorbeelden zijn Oscar Peterson, Monty Alexander, Gene Harris, Larry Goldings, Herbie Hancock, Horace Silver en de Nederlandse pianisten Bert van den Brink, Bob van Bavel en Peter Beets.