Els Roemer

docent dans - els.roemer@cke.nl

Van oorsprong ben ik B-verpleegkundige en heb ik veel met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Vandaaruit ben ik aan deze doelgroep dansles gaan geven. In 1994 ben ik afgestudeerd aan de dansacademie als docent dansexpressie en folklore. Sinds het begin van de opleiding was het lesgeven in dans mijn passie.

Bij CKE geef ik voornamelijk les aan kinderen binnen de dansschool en cultuureducatie. Met kinderen werken vind ik heel erg leuk. Kinderen zijn spontaan en ik kan aan hen mijn expressieve vaardigheden goed kwijt. Daarnaast werk ik ook regelmatig projectmatig, het leuke daaraan vind ik om steeds verrast te worden in nieuwe situaties.

Vanaf 2013 ben ik me toe gaan leggen op Tai chi en Qigong en in 2015 heb ik mijn certificaat behaald om hier les in te geven. De vierjarige opleiding hiervoor is de Bocam opleiding te Tilburg, naast Qigong en Tai chi volg ik ook lessen in de Traditionele Chinese gezondheidskunde.

Naast de kinderlessen, de Qigong – Tai chi en de danslessen aan mensen met een verstandelijke beperking geef ik les in internationale dans, Nederlandse folkloredans en dansexpressie.