Lotte Petersen

Wat doe je binnen CKE? 
Ik bedenk en verzorg schrijfcursussen.

Wat vind je zo leuk aan je vak en aan wat je doet bij CKE? 
Schrijven vind ik het leukste wat er is. En al even leuk vind ik het om met andere schrijvers – zowel beginnend als ervaren – aan de slag te gaan. Ik vind het heerlijk om mijn kennis over o.a. personage, plot, schrijfstijl en inspiratie te delen en anderen te enthousiasmeren. Als schrijver werk je veel alleen, dus het is heel fijn en waardevol om met andere creativelingen samen te komen. 

Wat doe je buiten CKE? 
Best veel! Ik schrijf boeken, die worden uitgegeven door verschillende grote uitgeverijen. Genres waar ik mij tot nu toe aan heb gewaagd zijn o.a. feelgood, non-fictie en thriller. Verder werk ik als freelance journalist en columnist. Ook verzorg ik regelmatig schrijfcoaching en workshopdagen op maat. 

Wat is je hoogtepunt als (amateur)kunstenaar / muzikant? 
Moeilijk te beantwoorden, maar terwijl ik dit schrijf is mijn nieuwste roman Liefs van een leugenaar juist verschenen. Daar krijg ik erg positieve reacties op, dus dit houdt me momenteel bezig.
 
Welke opleiding heb je gedaan? 
Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden en een master Letterkunde in Utrecht. Ook heb ik vakken uit filmwetenschap, nieuwe media en genderstudies gevolgd. Met deze raakvlakken houd ik me dus ook bezig. 

Wie is je favoriete artiest of kunstenaar? 
Eén favoriet noemen vind ik heel erg moeilijk. Een paar (hedendaagse) Nederlandse schrijvers die ik heel goed vind zijn Koen Caris, Lisa van Campenhout en Hanna Bervoets. 

Beste album of kunstwerk? 
Ik kies voor een arthousefilm die ik onlangs zag, die ik vind tellen als kunstwerk. De film Aftersun van Charlotte Wells.  

Beste concert of optreden? 
Het afscheidsconcert van Elton John. Hij werd op zijn oude dag met een traplift van het podium af gehesen, maar zijn stem en energie zijn nog altijd fantastisch! 

Wat doe je in je vrije tijd? 
Ik lees graag en ga ook regelmatig (het liefst lekker in mijn uppie) naar de bioscoop. Verder houd ik van de natuur en woon ik aan het bos, waar mijn partner en ik graag wandelen. Ook ben ik gek op dieren. Tot voor kort had ik twee hoogbejaarde cavia’s, twee ratjes en een (ex-zwerf)hond. Inmiddels is helaas alleen het hondje nog over, maar er komt vast wel weer een nieuwe huisgenoot bij.

Waar kun je jou 's nachts voor wakker maken? 
Ik word niet zo graag wakker gemaakt, om eerlijk te zijn. Maar als ik dan iets moet zeggen: lekker eten!

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje? 
Na de klap van Marlies Allewijn. Ik ben er pas in begonnen en vind het tot nu toe heel goed!

 

 

 

Cursussen & workshops die ik geef: