Arno ter Burg

docent piano, coördinator regionale vakklas - arno.terburg@cke.nl

Arno ter Burg begon op 8-jarige leeftijd met orgelles bij Richard Kroes. Op 9-jarige leeftijd is hij piano gaan studeren op de muziekschool in Eindhoven bij Guy de Werd. Arno studeerde piano en kamermuziek bij Alexandre Hrisanide aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en volgde lessen compositie en orkestdirectie. Zijn diploma behaalde hij in het jaar 2000. Ook volgde hij pianolessen bij Lena Basova en lessen op de fortepiano bij Paul Komen. Arno volgde ook een aantal masterclasses, onder andere piano en compositie bij Menachem Wiesenberg, kamermuziek bij Sherban Lupu en een masterclass bij de operaregisseur Peter Sellars.

Arno is thans pianist/organist van het Jeugd- & Jongerenkoor en het Gemengd koor van de Heilige Brigidakerk in Geldrop, muzikaal leider van het Jongerenkoor en is vaste organist van deze kerk. Hij is sinds 1999 verbonden als pianodocent aan CKE en is coördinator van de Regionale Vakklas en de talentenopleiding van CKE.

Arno was actief als muziekprogrammeur in de muziekcommissie van de Wintertuinconcerten in het Eindhovense Catharinaziekenhuis.