Joska Ligtenberg

docent gitaar, bandcoach, coördinatie popschool - joska.ligtenberg@cke.nl

Joskä Ligtenberg

"Je timing is te precies: Wanneer je het wil laten klinken als de jaren 60 moet je het een beetje rommelig spelen!" Dat zei de drummer na het optreden tegen mij (The Magical 60's Tour was een coverband die tot in detail alles wilde laten klinken precies zoals op de plaat). Op de Rockacademie heb ik daar juist zo op zitten zweten (de band PLAeTO waar ik in speelde had dit ook nodig), maar een paar bandjes verder (Up The Irons) kreeg ik weer dezelfde opmerking, en ook weer van de drummer. "Wat is dat toch met die drummers!?"

Moraal van het verhaal is dat muziek tot leven komt juist door al zijn menselijke imperfecties, dat muziek niet te vangen is in theorie, en dat drummers blijkbaar altijd gelijk hebben.

In de loop der tijd (ik geef les sinds 2010) ben ik mij steeds meer gaan bezighouden met waar muziek in de kern nou eigenlijk echt om gaat, en hoe ik als docent jou het beste kan helpen. Natuurlijk ligt aan de basis; techniek, spiergeheugen, gehoortraining en theoretisch inzicht. Maar in de kern gaan de lessen over het vinden van je eigen specifieke sound (en dat zit vooral in je vingers), hoe je zo efficiënt mogelijk kunt studeren, en gegarandeerd niets verkeerd aanleert. 

Favorite gitaristen: Mark Lettieri, Brian May, Steve Vai
Favoriete bassisten: Stephen Lee Bruner, Michael League, Les Claypool
Beste albums: Quasimoto - The Further Adventures Of Lord Quas, The Cinematic Orchestra - Motion, Cattle Decapitaion - Death Atlas, Erkan Oður - Gülün Kokusu Vardi

 
* Instromen kan het hele jaar door. Voor meer informatie over de lesinhoud; stuur mij een mail (met jouw contactgegevens) joska.ligtenberg@cke.nl

De lesboeken worden je aangeboden in pdf (deze hoef je niet extra aan te schaffen), en worden altijd afgestemd op jouw wensen, doelen, ambitie, ervaring en je leeftijd. Theorie en notenlezen gaat altijd in overleg.