Marian Bakens

Wat doe je binnen CKE? 
Binnen CKE geef ik cursussen beeldende vorming voor jeugd, jongeren en volwassenen. Voor jongeren en jeugd is het heel breed, voor volwassenen voornamelijk druktechnieken. Daarnaast geef ik workshops op scholen en voor allerlei doelgroepen. Via CKE geef ik ook beeldende lessen in het primair onderwijs. 

Wat vind je zo leuk aan je vak en aan wat je doet bij CKE? 
Voor mij is beeldend bezig zijn een soort ontdekkingstocht waarbij je met materialen en bepaalde technieken vorm geeft aan gedachten, ideeën en indrukken. Wat is er nu mooier om met anderen op pad te gaan en te delen wat je ontdekt? 

Wat doe je buiten CKE? 
Naast mijn werk bij CKE, werk ik als stagebegeleider voor stagiaires van de opleiding tot docent beeldend aan de Fontys. Ook ben ik bestuurslid van de vakvereniging VONKC, waar ik me inzet voor de kwaliteit van het kunstvakonderwijs. 

Wat is je hoogtepunt als (amateur)kunstenaar / muzikant? 
Ik heb niet één bepaald hoogtepunt. 

Welke opleiding heb je gedaan? 
Ik ben begonnen bij het Moller waar ik een tweedegraads diloma docent Handenarbeid en textiel heb behaald. Daarna heb ik mijn eerstegraads diploma, cum laude, behaald aan de Academie voor beeldende vorming van Fontys. 

Wie is je favoriete artiest of kunstenaar? 
Ik heb er meerdere; Olafur Eliason, Cattalan, Sidi Larbi Cherkaoui, Stanley Clarke, Makaya Mccraven en nog heel veel meer. 

Beste album of kunstwerk? 
Te veel om op te noemen. 

Beste concert of optreden? 
Dat zijn er ook te veel om op te noemen. 

Wat doe je in je vrije tijd? 
Ik ga naar muziekoptredens, naar dansvoorstellingen, musea voor hedendaagse kunst, naar botanische tuinen en arboreta, ik tuinier, verdwalen in landschappen, op zoek naar de uithoek. 

Waar kun je jou 's nachts voor wakker maken? 
Laat me maar lekker slapen.... 

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje? 
Vrij van Lea Ypi 

Cursussen & workshops die ik geef: