Sophie van Slooten

Wat doe je binnen CKE? 
Docent theater & theatermaker 

Wat vind je zo leuk aan je vak en aan wat je doet bij CKE? 
Afwisseling is voor mij ontzettend belangrijk! Zo houd ik mezelf graag uitgedaagd en blijf ik scherp. Op het CKE wordt enorm veel aangeboden en gefaciliteerd dat geen week er hetzelfde uitziet. 

Dit spreekt me enorm aan! Ik ben namelijk van mening dat we als mensen nooit uitgeleerd zouden moeten zijn. Een omgeving waarin je continu wordt uitgedaagd om jezelf aan te passen nodigt uit tot een eeuwige nieuwsgierige houding, heerlijk vind ik dat! 

Wat doe je buiten CKE? 
Educatiemedewerker bij The Ruggeds, docent theater bij Theaterschool Utrecht, regisseur bij toneelvereniging Ons Eygen Landt, theatermaker bij No Drama Theatre in Dublin, Ierland en nog een heleboel andere klussen! 

Wat is je hoogtepunt als (amateur)kunstenaar / muzikant? 
Mijn eerste klus na mijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht ( HKU ) was bij No Drama Theater. No Drama Theatre is een gezelschap gehuisvest in Dublin, Ierland.  

We maakten binnen 48 uur een voorstelling over geweld. Na deze 48 uur, waarin we nauwelijks sliepen en alleen maar repeteerden, speelden we een geweldige voorstelling waarin alles samenkwam en de essentie van de voorstelling écht tot uiting kwam!  

Het was zo'n bijzondere ervaring om dit internationale project te mogen doen slechts één week na het ontvangen van mijn diploma! Onvergetelijk! 
 
Welke opleiding heb je gedaan? 
Landelijke Orientatiecursus Toneelscholen, Koning Willem 1 College opleiding Theater Artiets, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, bachelor for Theatre and Education 

Wie is je favoriete artiest of kunstenaar? 
Mijn all time favorite maker is Jakop Ahlbom! Ook kan ik altijd erg genieten van de voorstellingen van Theatertroep. 
 
Beste album of kunstwerk? 
Into the wild - Eddie Vedder 

Beste concert of optreden? 
Ooit hebben mijn tweelingzus en ik elkaar voor onze verjaardag een optreden van De Jeugd van Tegenwoordig gegeven. We hadden in totaal dus 4 kaartjes omdat we dit concert een elkaar wilden geven voor onze verjaardag. Uiteindelijk dus allebei twee keer zo hard genoten! 

Wat doe je in je vrije tijd? 
In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met het vinden van nieuwe hobby's. Hierdoor heb ik alles al geprobeerd! Skeeleren, breien, accordeon spelen, schilderen, yoga, ballet, ik doe van alles een beetje! 

Waar kun je jou 's nachts voor wakker maken? 
Liever word ik s 'nachts helemaal niet wakker gemaakt maar als het echt moet mag je me wakker maken om op vakantie te gaan! 

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje? 
Mythos van Stephen Fry

Cursussen & workshops die ik geef: