Paul van Rijn

Wat doe je binnen CKE?
Ik ben sinds een aantal jaren lid van de Raad van Toezicht binnen CKE. Binnen de RvT ben ik lid van de financiële - audit commissie en bespreken we de jaarcijfers en de begroting en hebben we contact met de accountant.

Wat vind je zo leuk aan je vak en aan wat je doet bij CKE?
Ik heb als directielid/voorzitter van een lokale bank te maken gehad met een RvC en wilde ook eens ervaren hoe het is om een dergelijke rol zelf in te vullen en wilde dit vooral doen in een voor mij compleet nieuwe en onbekende omgeving/branche, maar wel een die me aan het hart gaat. Ik geloof enorm in de kracht van verbeelding en creativiteit en ben ervan overtuigd dat dit iedereen enorm kan helpen in zijn/haar werk of leven. Mooi dat ik hier op deze wijze een bijdrage aan kan leveren en ook mezelf kan ontwikkelen.

Wat doe je buiten CKE?
Ik werk bij Rabobank en prive vind ik het leuk om te sporten (padel, tennis, spinning, fietsten, wandelen, hardlopen, golf, skiën etc).

Wat is je hoogtepunt als (amateur)kunstenaar / muzikant? 
Ik denk dat dat nog moet komen of het moet mijn optreden op een personeelsfeestje zijn geweest. Ik had eigenlijk country zanger willen worden in een heel andere tijd. Ik heb nog een poging ondernomen om gitaar te leren spelen maar dat blijkt toch echt heel moeilijk te zijn. Zingen doe ik dan maar vooral in de auto.....

Welke opleiding heb je gedaan?
HEAO en later mijn MBA behaald aan de Nyenrode University. Verder de nodige trainingen en leergangen met als meest recente de leergang "wijsheid in leiderschap" bij Comenius.

Wie is je favoriete artiest of kunstenaar?
Als nazaat van Rembrandt vind ik zijn werk natuurlijk erg bijzonder maar ik zoek het verder graag in de muziek en daar heb ik niet een favoriete artiest maar kan ik genieten van stevige jaren 80 rock, Elvis, maar dus ook country/blues of nederlandstalige muziek waar de tekst toch net even anders binnen komt.

Beste album of kunstwerk?
De Nachtwacht

Beste concert of optreden?
Guns 'n Roses; TW Classic

Wat doe je in je vrije tijd?
Padel, tennis, spinning, fietsten, wandelen, hardlopen, golf, skiën etc.

Waar kun je jou 's nachts voor wakker maken?
Bij voorkeur niet wakker maken, maar heb regelmatig een van onze drie dochters in de nacht opgehaald na het stappen en dat was voor mij geen probleem. 

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje?
Ik lees niet in bed maar wel op vakantie en mijn laatste boek was 't hooge nest van Roxane van Iperen.