Je zit op de middelbare school en droomt ervan om naar het conservatorium of vakopleiding voor muziek te gaan. Je kijkt uit naar het moment waarop je toelating kunt doen. Je hebt talent en verlangt naar een omgeving met gelijkgestemden, waar je jezelf verder kunt ontwikkelen. Je wil les krijgen van enthousiaste, professionele muziekdocenten die je talent helpen groeien. Herken jij dit? Dan is de Talentstroom Muziek echt iets voor jou!
Tijdens het Talentstroomprogramma Muziek duik je wekelijks, samen met andere getalenteerde en gemotiveerde jongeren, in de wereld van muziek. Met dit unieke programma ontwikkel je jouw vaardigheden en vorm je jouw eigen visie. Zo leg je een stevige basis voor je verdere studie, waarbij je profiteert van de persoonlijke groei, ervaring en kennis die je in het Talentstroomprogramma opdoet.
Het Talentstroomprogramma duurt 36 weken. Het bestaat uit 6 blokken van 5 lesweken. Ieder blok bevat vakinhoudelijke lessen en een verdiepend thema. Je sluit elk blok af met een intervisie- of coachingmoment en een Talentstroomdag. Bij de Talentstroomdag staan inspiratie en verbreding centraal. Want je kijkt ook bij de andere disciplines. Lees meer op: www.cke.nl/talentstroom.
Dit ga je doen:
Verdiepende thema’s Muziek
Tijdens het programma krijg je 6 blokken met muzieklessen. Daarnaast behandelen we de volgende thema's:
Blok 1: Inspiratie
Maak je klaar om geïnspireerd te worden. Want in dit blok draait alles om het ontdekken van je creatieve drijfveren. Wat inspireert jou om muziek te maken? Waar komt je motivatie vandaan? Je deelt je inspiratiebronnen met de andere deelnemers en leert van elkaar. We luisteren en spelen samen. Je eindigt met een uitdaging: het componeren van je eigen muziekstuk. Laat je leiden door de instrumentale mogelijkheden en de technische grenzen van de verschillende muziekinstrumenten die door de anderen worden bespeeld.
Blok 2: Wie ben ik
Welke boodschap wil jij overbrengen met jouw instrument of stem? In dit blok ontdek je wie je bent als muzikant en waar jij op een podium voor staat. Daarnaast train je je gehoor via de stem. In dit blok komt ook groepszang aan bod.
Blok 3: Beroepsoriëntatie
In dit blok draait alles om voorspelen en het doen van audities. Je dompelt jezelf volledig onder in het proces. Van voorbereiding tot auditie en evaluatie. Je krijgt begeleiding van een vakdocent muziek en een kunstvakdocent theater. Zo ontwikkel je niet alleen je muzikale vaardigheden, maar leer je ook wat een succesvolle auditie inhoudt.
Blok 4: Mindset
Om optimaal te presteren moet je mentaal sterk zijn. Daarvoor heb je een bepaalde mindset nodig. In dit blok richt je je op het versterken van buiten-instrumentale vaardigheden. Dat zijn skills die je buiten het bespelen van je instrument nodig hebt. Je werkt aan het toonvoorstellingsvermogen, visualisatie, luistertraining en partituurstudie. Visuele en auditieve muziekanalyse en muziekgeschiedenis vormen de basis. Je leert effectiever en sneller hoe je muziek instudeert en interpreteert.
Blok 5: Experiment
De wereldberoemde compositie “In C” van Terry Riley richt zich op een heel bijzondere manier van muziek maken. Naast een simpele partituur zijn er maar een paar spelregels. Hiermee ga je in dit blok aan de slag. We gaan samen met ons eigen instrument experimenteren. Een ‘spelleider’ bepaalt de manier van uitvoering. Het hoogtepunt van dit blok is het open podium, waar we samen een uitvoering van "In C" geven.
Blok 6: Presenteren
In het laatste blok van het programma bereiden we ons voor op een gezamenlijk presentatiemoment: de spectaculaire jaarafsluiting! Naast het verfijnen van je muzikale vaardigheden, ontwikkel je ook andere belangrijke vaardigheden die essentieel zijn voor het succesvol uitvoeren van een optreden. Zoals plannen, organiseren, productie, marketing en repetitieskills.
Zo ziet het aanmeldproces eruit:
Meld je aan voor onze Talentstroom en laat je talent stromen!