Muziekschool in Eindhoven

→ bekijk het cursusaanbod

Bij CKE geven we muzieklessen en -cursussen aan mensen van alle leeftijden en niveaus. Je kunt bij de muziekschool al terecht met je kindje vanaf 4 maanden, maar we geven ook elke week muziekles aan een groep 80-plussers in een verzorgingshuis. En daar zit natuurlijk heel veel tussenin. We leren je muziek maken op een manier die past bij jou.

CKE biedt een breed en kwalitatief aanbod met in veel gevallen keuze opties en mogelijkheden tot kennismaken, oriënteren en verdiepen in een kunstdiscipline zoals muziek, een instrument bespelen of zingen. CKE beschikt over een locatie met veel muzieklokalen en overige faciliteiten voor de cursisten. De muziekdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen of andere vakdocenten.

Cursussen
Cursussen bestaan uit een vast aantal lessen (36 weken) rondom een bepaald thema, een bepaalde muziektechniek of voor een specifieke doelgroep.

Lidmaatschap
Bij een lidmaatschap van de muziekschool volg je doorlopend muziek- of zanglessen, behalve in de schoolvakanties. Een lidmaatschap (vanaf € 490 per jaar voor kinderen en jongeren, vanaf € 591 inclusief BTW per jaar voor volwassenen) omvat wekelijks of tweewekelijks groepsles of individuele les.


naar tarieven

Start lessen
De meeste muzieklessen beginnen direct na de grote vakantie (19 augustus 2019), maar later in het seizoen instromen is in overleg meestal wel mogelijk. Na inschrijving neemt de docent contact met je op over de lesdag en -tijd.

Adviesleeftijden voor instrumenten
Hoe oud moet je (kind) zijn om les te kunnen krijgen op een bepaald instrument? We hanteren hier adviesleeftijden voor, gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen. Neem bij twijfel eerst een proefles, zodat je samen met de docent een goede keuze kunt maken.

Proefles of instapcursus
Twijfel je nog over het instrument dat je wilt spelen? Of weet je niet zeker of muziekles iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

In de tweede helft van het seizoen zijn er ook instapcursussen voor kinderen en jongeren waarin je in 10 lessen tegen een gunstig tarief kennis kunt maken met een instrument en muziekles. Voor volwassenen is een instapcursus tussentijds op aanvraag ook mogelijk.

Samenspel en samenzang
Samenspel is op onze muziekschool een belangrijk onderdeel van de instrumentale opleiding. Hoe goed je ook bent op je instrument, je bent pas écht een complete muzikant als je kunt samenspelen. Het is leerzaam en bovendien ontzettend leuk! Op onze website vind je in het cursusaanbod alle ensembles, koren, orkesten en bands. Iedereen is welkom om mee te doen en hier vind je de tarieven.

Talentontwikkeling
Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? CKE biedt talentontwikkelingsprogramma's op maat, zoals de Talentstroom.
→ meer over Talentontwikkeling

Popschool
Onze popafdeling vind je in POPEI op Strijp-S. Je kunt er alles leren op het gebied van pop-, rock- en jazzmuziek, zoals zang, les op een instrument of bandcoaching krijgen. Als je in één van de vele CKE-bands speelt, heb je de mogelijkheid om een paar keer per jaar op het podium in Café C bij CKE of Café Wilhelmina te staan.

→ lees verder

Inschrijfvoorwaarden
We willen je er op wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende schooljaar 2019-2020. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Vragen?
Carolien van Iersel, teamleider muziek
carolien.vaniersel@cke.nl | (040) 216 32 61

→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via: