CKE: dé muziekschool in Eindhoven

Ben je op zoek naar een muziekschool in Eindhoven? Maak kennis met CKE! Bij ons kun je op een relaxte manier een muziekinstrument onder de knie krijgen, leren zingen, muziektheorie leren of in een ensemble spelen. Je vindt onze muziekschool in Eindhoven op de Pastoor Petersstraat 180, waar alle muzieklessen en -workshops plaatsvinden. 

Zowel leerlingen van CKE, als leerlingen die geen lessen volgen bij CKE, hebben de mogelijkheid ommuziekexamens af te leggen volgens de vastgestelde normen van CKE zelf of volgens de normen van het KNMO. Het examen bestaat uit twee delen, namelijk het praktijkexamen en het theorie-examen. Meer informatie en inschrijven op de pagina Muziekexamens.

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. CKE beschikt over een locatie met veel muzieklokalen en overige faciliteiten voor de cursisten. De muziekdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakscholen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen of andere vakdocenten.

→  bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via:

Muziekles in Eindhoven volgen

Bij CKE kun je terecht voor een zeer breed en kwalitatief aanbod muziek- en zangcursussen, geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Zo kun je middels een proefles kennismaken met veel verschillende vormen van muziek en zang.

Individuele muzieklessen

We bieden individuele muzieklessen aan, waarbij je 20 of 30 minuten lang de volledige aandacht van de muziek- of zangdocent krijgt. Tijdens deze privéles krijg je ook voldoende input om een week lang thuis te oefenen. En er wordt, in overleg met jou, precies de aandacht gegeven aan datgene wat je als cursist wilt leren. Zo stel je samen met de docent jouw muziekles op maat samen. Ook bieden we instapcursussen aan. Tijdens de instapcursus, bestaande uit 10 individuele lessen, kun je rustig kennismaken met een instrument. Ben je overtuigd en wil je je verder verdiepen in een instrument of bijvoorbeeld zang? Schrijf je dan in voor een jaarcursus van 38 weken! Tijdens deze 38 weken heb je ook twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven.

Samenspel en samenzang

Samenspel is op onze muziekschool een belangrijk onderdeel van jouw instrumentale opleiding. Hoe goed je ook bent op je instrument, je bent pas écht een complete muzikant als je kunt samenspelen. En datzelfde geldt voor het samen zingen in een koor. Het is leerzaam en bovendien ontzettend leuk! Op onze website vind je in het cursusaanbod alle koren en orkesten die worden begeleid door een dirigent, muziekdocent of zangdocent. Iedereen is welkom om mee te doen!

Muziekles voor jong en oud

Muziekles voor kinderen
Muziek maken is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Muzieklessen voor kinderen hebben bijvoorbeeld een positief effect op de taalontwikkeling en de motoriek. Daarnaast kan muziekles een kalmerende werking hebben. CKE biedt muzieklessen voor kinderen van alle leeftijden. Zo hebben we diverse muzieklessen voor baby’s, peuters, kleuters, tieners en alles wat daartussen zit.

Muzieklessen voor volwassenen en ouderen
Ook volwassenen kunnen bij onze muziekschool in Eindhoven terecht voor muzieklessen. Of je nu een klassiek instrument (zoals cello of piano) wilt leren spelen of liever de modernere kant op wilt (zoals popzang of elektrische gitaar): je bent van harte welkom. Ook voor muzieklessen voor volwassenen geldt dat je een proefles kunt aanvragen of deel kunt nemen aan een instapcursus. Op die manier ontdek je welke muziekles écht bij je past.

Ook voor ouderen bieden we muzieklessen. Je bent immers nooit te oud om te leren! Zo hebben we ook koren en ensembles speciaal voor ouderen. Kortom: er is bij CKE voor ieder wat wils.

Praktische info over CKE: de muziekschool in Eindhoven

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben veel leuk en nieuw aanbod met meer keuze voor kortlopende cursussen, meer flexibiliteit, drie startmomenten en een langer cursusjaar van 38 weken. Ook pasten we ons aanbod aan op de mogelijkheden binnen de (kabinets)maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Zo zijn er bij een aantal cursussen kortere lestijden of is een kleiner aantal cursisten per les mogelijk en werken we voor alle bezoekers met corona-protocollen. Met ingang van het cursusjaar 2020-2021 zijn al onze muziekcursussen 38 lessen in plaats van 36 lessen. Tijdens deze 38 weken heb je ook twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar 2020-2021. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Individuele muziekcursussen
Individuele muziekcursussen zijn langlopende muziek- en zangcursussen opgebouwd uit wekelijks (38) of tweewekelijks (19) lessen per cursusjaar. We bieden individuele muzieklessen aan, waarbij je 20 of 30 minuten lang de volledige aandacht van de muziek- of zangdocent krijgt. Tijdens deze privéles krijg je ook voldoende input om thuis te oefenen. En er wordt, in overleg met jou, precies de aandacht gegeven aan datgene wat je als cursist wilt leren. De meest gekozen individuele muziekles is 30 minuten per week. Je kunt kiezen uit 30 minuten per week, 20 minuten per week of 30 minuten per twee weken. En gevorderden of cursisten met een specifieke leervraag kunnen ook een 10-lessenkaart voor individuele muzieklessen van 30 minuten kopen, geldig voor een cursusjaar. Hiermee kun je heel flexibel en wanneer het jou past je individuele muziekles plannen. De tarieven voor individuele muziekcursussen zijn per les, afhankelijk van het aantal lesminuten wat je kiest. Hier vind je de tarieven en toelichting op de tarieven.

Groepscursussen
Langlopende groepscursussen muziek zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken Een langlopende groepscursus bestaat uit twee of drie blokken waarvan elk blok een afgerond geheel vormt en als een zelfstandig onderdeel kan worden gevolgd. Cursisten kunnen zich inschrijven voor de volledige jaarcursus of voor één of meerdere blokken. Ieder blok is een afgerond geheel en er zijn drie startmomenten. En daarnaast bieden we veel kortlopende groepscursussen of workshops aan. We bieden je zo meer keuze aan en je kunt gemakkelijker overstappen naar een andere cursus of discipline. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten op maandag 7 september 2020. Het cursusjaar bestaat uit drie blokken inclusief twee projectweken, die gezamenlijk 38 lessen per cursusjaar omvatten. Aan het eind van blok 2 en blok 3 is er een projectweek. Tijdens een projectweek, werk je samen met je docent en andere cursisten aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven. Tussentijds instromen bij de individuele of groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is. Na je inschrijving voor je individuele muziekles neemt de docent contact met je op over de lesdag en –tijd.

We hanteren adviesleeftijden gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen. Neem bij twijfel eerst een proefles, zodat je samen met de docent een goede keuze kunt maken.

Twijfel je nog over het instrument dat je wilt leren bespelen? Of weet je niet zeker of muziekles iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor een proefles van een individuele muziekles brengen we voor kinderen en jongeren (tot 21 jaar) €20 en voor volwassen €25 inclusief BTW in rekening per proefles. Tijdens deze proefles krijg je de volle aandacht van een muziekdocent om samen met jou te bepalen welk instrument je wilt bespelen, wat je wilt leren en je ontdekt of het klikt met deze docent. Ook bieden we instapcursussen aan. Tijdens de instapcursus, bestaande uit 10 individuele lessen, kun je rustig kennismaken met een instrument. Kies je favoriete instrument, klik op de paarse knop ‘Inschrijven’ en kies bij lessoort voor instapcursus en jouw startdatum.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens.
Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.
→  bekijk het cursusaanbod 

Onder samenspel of samenzang vallen orkesten of koren die binnen de discipline muziek begeleid worden door een dirigent of docent. Ook deze orkesten of koren hebben maximaal 38 lessen per cursusjaar. Voor een orkest of koor kun je ook voor één blok inschrijven. Samenspel en samenzang is op onze muziekschool een belangrijk onderdeel van de muziekopleiding. Hoe goed je ook kunst spelen of zingen, je bent pas écht een complete muzikant of zanger als je kunt samenspelen en samen zingen. Het is leerzaam en bovendien ontzettend leuk! Op onze website vind je in het cursusaanbod alle koren en orkesten. Voor de inschrijving voor een koor of orkest geldt een proefperiode van vier weken waarin wordt bekeken of jouw niveau aansluit bij het niveau van de groep. De definitieve plaatsing wordt in overleg met de dirigent of docent bepaald op basis van deze proefperiode. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Talentontwikkeling
Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? CKE biedt talentontwikkelingsprogramma's op maat, zoals de Talentstroom.  
→ meer over Talentontwikkeling 

Popschool 
Onze popafdeling vind je vanaf augustus 2020 bij CKE en niet meer in POPEI op Strijp-S. Je kunt alles leren op het gebied van pop-, rock- en jazzmuziek of bandcoaching krijgen. Als je in één van de vele CKE-bands speelt, heb je de mogelijkheid om een paar keer per jaar op het podium in Café C bij CKE of Café Wilhelmina te staan.

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact 

→ bekijk het cursusaanbod

Contactformulier