CKE: dé muziekschool in Eindhoven

Ben je op zoek naar een muziekschool in Eindhoven? Maak kennis met CKE! Bij ons kun je op een relaxte manier een muziekinstrument onder de knie krijgen, leren zingen, muziektheorie leren of in een ensemble spelen. Je vindt onze muziekschool in Eindhoven op de Pastoor Petersstraat 180, waar alle muzieklessen en -workshops plaatsvinden. Bij ons kun je terecht voor een zeer breed en kwalitatief aanbod muziek- en zangcursussen, geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Zo kun je middels een proefles kennismaken met veel verschillende vormen van muziek en zang. 

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Ons motto is: Creativiteit voor iedereen! CKE beschikt over een locatie met veel muzieklokalen en overige faciliteiten voor de cursisten. De muziekdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakscholen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen of andere vakdocenten.
 

Een greep uit ons aanbod

Individuele muzieklessen

We bieden individuele muzieklessen aan, waarbij je 20 of 30 minuten lang de volledige aandacht van de muziek- of zangdocent krijgt. Tijdens deze privéles krijg je ook voldoende input om een week lang thuis te oefenen. En er wordt, in overleg met jou, precies de aandacht gegeven aan datgene wat je als cursist wil leren. Zo stel je samen met de docent jouw muziekles op maat samen. Ook bieden we instapcursussen aan. Tijdens de instapcursus, bestaande uit 10 opeenvolgende individuele lessen, kun je rustig kennismaken met een instrument. Ben je overtuigd en wil je je verder verdiepen in een instrument of bijvoorbeeld zang? Schrijf je dan in voor een jaarcursus van 38 weken! Tijdens deze 38 weken heb je ook twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven.

Zowel leerlingen van CKE, als leerlingen die geen lessen volgen bij CKE, hebben de mogelijkheid om een examen af te leggen volgens de vastgestelde normen van CKE zelf of volgens de normen van het KNMO. Kijk op cke.nl/muziekexamens

Wanneer je deelnemer van de talentstroom muziek bent, is het mogelijk om 10 minuten extra individuele lestijd af te nemen per week. Neem hiervoor contact op met talentstroom@cke.nl.

Samenspel en samenzang

Samenspel is op onze muziekschool een belangrijk onderdeel van jouw instrumentale opleiding. Hoe goed je ook bent op je instrument, je bent pas écht een complete muzikant als je kunt samenspelen. En datzelfde geldt voor het samen zingen in een koor. Het is leerzaam en bovendien ontzettend leuk! Op onze website vind je in het cursusaanbod alle koren en orkesten die worden begeleid door een dirigent, muziekdocent of zangdocent. Iedereen is welkom om mee te doen!

Voor kinderen

Muziek maken is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Muzieklessen voor kinderen hebben bijvoorbeeld een positief effect op de taalontwikkeling en de motoriek. Daarnaast kan muziekles een kalmerende werking hebben. CKE biedt muzieklessen voor kinderen van alle leeftijden.

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.  

Voor volwassenen

Ook volwassenen kunnen bij onze muziekschool in Eindhoven terecht voor muzieklessen. Of je nu een klassiek instrument (zoals cello of piano) wilt leren spelen of liever de modernere kant op wilt (zoals popzang of elektrische gitaar): je bent van harte welkom. Ook voor muzieklessen voor volwassenen geldt dat je een proefles kunt aanvragen of deel kunt nemen aan een instapcursus. Op die manier ontdek je welke muziekles écht bij je past.

Ook voor ouderen bieden we muzieklessen. Je bent immers nooit te oud om te leren! Zo hebben we ook koren en ensembles speciaal voor ouderen. Kortom: er is bij CKE voor ieder wat wils.

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een individuele cursus of groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit!

Tip:  Handige zoekfunctie!  Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

Individuele muziekcursussen zijn langlopende muziek- en zangcursussen opgebouwd uit wekelijks (38) of tweewekelijks (19) lessen per cursusjaar. We bieden individuele muzieklessen aan, waarbij je 20 of 30 minuten lang de volledige aandacht van de muziek- of zangdocent krijgt. Tijdens deze privéles krijg je ook voldoende input om thuis te oefenen. En er wordt, in overleg met jou, precies de aandacht gegeven aan datgene wat je als cursist wilt leren. De meest gekozen individuele muziekles is 30 minuten per week. Je kunt kiezen uit 30 minuten per week, 20 minuten per week of 30 minuten per twee weken. En gevorderden of cursisten met een specifieke leervraag kunnen ook een 10-lessenkaart voor individuele muzieklessen van 30 minuten kopen, geldig voor een cursusjaar. Hiermee kun je heel flexibel en wanneer het jou past je individuele muziekles plannen. De tarieven voor individuele muziekcursussen zijn per les, afhankelijk van het aantal lesminuten wat je kiest. Hier vind je de tarieven en toelichting op de tarieven.

Geldig met ingang van seizoen 2022-2023. De tarieven voor individuele muziekcursussen voor het cursusjaar 2022-2023 vind je hier bij elkaar in één overzicht. Handig om te weten: De tarieven voor individuele muziekcursussen zijn per les, afhankelijk van het aantal lesminuten wat je kiest. Voor beginners bieden we ook een individuele Instapcursus van 10 opeenvolgende lessen met een lesduur van 30 minuten aan. Voor gevorderden of cursisten met een specifieke leervraag bieden we een 10-lessenkaart voor individuele muzieklessen van 30 minuten aan. In het overzicht vind je ook de tarieven voor muziektheorie, theorie-examens, praktijkexamens en talentontwikkeling. 

Hier vind je de tarieven en toelichting op de tarieven.

Alle lessen starten op maandag 5 september 2022. In het cursusjaar van 38 lesweken zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven. Tussentijds instromen bij de individuele of groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is. Na je inschrijving voor je individuele muziekles neemt de docent contact met je op over de lesdag en –tijd.

Twijfel je nog over het instrument dat je wilt leren bespelen? Of weet je niet zeker of muziekles iets voor jou is? Vraag dan een proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor een proefles van een individuele muziekles brengen we voor kinderen en jongeren (tot 21 jaar) €20 en voor volwassen €25 inclusief BTW in rekening per proefles. Tijdens deze proefles krijg je de volle aandacht van een muziekdocent om samen met jou te bepalen welk instrument je wilt bespelen, wat je wilt leren en je ontdekt of het klikt met deze docent. Ook bieden we instapcursussen aan. Tijdens de instapcursus, bestaande uit 10 opeenvolgende individuele lessen, kun je rustig kennismaken met een instrument.

Hoe oud moet je (kind) zijn voor een bepaald instrument?
We hanteren adviesleeftijden gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen. Neem bij twijfel eerst een proefles, zodat je samen met de docent een goede keuze kunt maken.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

Onder samenspel of samenzang vallen orkesten of koren die binnen de discipline muziek begeleid worden door een dirigent of docent. Ook deze orkesten of koren hebben maximaal 38 lessen per cursusjaar. Samenspel en samenzang is op onze muziekschool een belangrijk onderdeel van de muziekopleiding. Hoe goed je ook bent op je instrument of kunt zingen, je bent pas écht een complete muzikant of zanger als je kunt samenspelen en samen zingen. Het is leerzaam en bovendien ontzettend leuk! Op onze website vind je in het cursusaanbod alle koren en orkesten. Voor de inschrijving voor een koor of orkest geldt een proefperiode van vier weken waarin wordt bekeken of jouw niveau aansluit bij het niveau van de groep. De definitieve plaatsing wordt in overleg met de dirigent of docent bepaald op basis van deze proefperiode. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Talentontwikkeling
Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? CKE biedt talentontwikkelingsprogramma's op maat, zoals de Talentstroom.  
→ meer over Talentontwikkeling  

Popschool
Wist je dat we ook een aparte popafdeling hebben bij CKE?  Je kunt alles leren op het gebied van pop-, rock- en jazzmuziek of bandcoaching krijgen. Als je in één van de vele CKE-bands speelt, heb je de mogelijkheid om een paar keer per jaar op het podium in Café C bij CKE of Café Wilhelmina te staan. Wil je graag meedoen in een van onze bands? Schrijf je dan in voor Bandcoaching. Je wordt dan in overleg met een van onze bandcoaches geplaatst in een band die bij jouw wensen past.

Neem contact op

Heb je vragen? Neem dan contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact

→ bekijk het cursusaanbod

Contactformulier

Maak kennis met CKE