Theater

→ bekijk het cursusaanbod

Theater verbindt, want theater maak je samen!

Ga je mee op zoek naar avontuur, verwondering, ontroering of een magisch verhaal? In de theaterschool liggen genoeg schatten verborgen om ontdekt te worden. Leer de kneepjes van het acteren en theatermaken.

Theater verbindt, want theater maak je samen. Of je nu jong of oud bent, beginnend of ervaren, er is een uitdagende cursus voor iedereen.

Lesweken uitgebreid naar 34 weken
In het seizoen 2019-2020 worden alle cursussen uitgebreid van 30 naar 34 lesweken en starten de lessen in de week van 2 september 2019. Door uitbreiding van het aantal lessen kunnen onze theaterdocenten nog meer aandacht geven aan verdieping en kwaliteit. Iedere lesgroep werkt toe naar een eindpresentatie aan het einde van de lesperiode. De hoogste niveaus werken toe naar een productie. Bij de producties wordt er gewerkt met een intensiever en langer repetitieproces en zullen er meerdere voorstellingen zijn.

Acteren en theatermaken leren bij CKE
CKE biedt een breed en kwalitatief aanbod met in veel gevallen keuze opties en mogelijkheden tot kennismaken, oriënteren en verdiepen in een kunstdiscipline, zoals theater. CKE beschikt over een locatie met een grote theaterzaal, dansstudio’s en overige faciliteiten voor de cursisten. De theaterdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid en vormen een sterk team dat al jarenlang samenwerkt en diverse producties heeft opgeleverd. Het afgelopen seizoen werd bijvoorbeeld de kindertheatervoorstelling De Club van de Lelijke Kinderen opgevoerd, gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts. In 2018 werd Erik of het klein insectenboek opgevoerd; een impressie: 

2018 - Erik of het klein insectenboek

 

CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen of andere vakdocenten.

Wat houden de eindpresentaties in?
Iedere lesgroep werkt binnen de lesweken toe naar een eindpresentatie Deze wordt samen met de groep en de docent in elkaar gezet en wordt eenmalig opgevoerd.

Producties

 • Theaterproductie kinderen (groep 7-8) met deelname aan het KiCKE festival
  Voor jonge spelers die de toneelcursus(sen) voor kinderen hebben doorlopen, of die al ergens anders theaterervaring hebben opgedaan. Deze groep doet mee aan het KiCKE festival, een kindertheaterfestival dat georganiseerd wordt door CKE voor kindertheatergroepen uit Eindhoven en omgeving.
 • Theaterproductie jongeren, theaterklas 3 met productie
  Voor ervaren jongeren die samen willen spelen en maken. Er wordt gestart met lessen en vervolgens gerepeteerd voor de productie.
   
 • Theaterproductie volwassenen (vanaf 18 jaar)
  Voor spelers met lef, die houden van hard werken, willen meedenken en zichzelf durven laten zien op het toneel. Je kunt deelnemen vanaf januari 2020 of al eerder starten en de lessenreeks vooraf volgen. Auditie vindt plaats op dinsdag 7 januari 2020


Wil je meer met je talent voor theater doen?
Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? Dan heeft CKE je heel wat te bieden. Samen met partners als Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen en het Sint-Joriscollege, maken we ons sterk voor talentontwikkeling in Zuidoost-Nederland. Op het gebied van theater bieden we de hierboven genoemde jongerenproductie en Talentstroom, waarin het accent ligt op het verkennen en versterken van de eigen ambities als speler.

Vragen?
Coraline Demos, teamleider theater
coraline.demos@cke.nl| (040) 216 32 26


→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via: