Theaterschool in Eindhoven

Vind je het heerlijk om in een andere rol te kruipen en toneel te spelen? En wil je deze passie graag delen met anderen? Maak dan kennis met onze theaterschool in Eindhoven! Bij ons vind je een heel breed aanbod aan toneellessen, voor kinderen, jongeren én volwassenen. Er is voor ieder wat wils: of je nu al wat jaren ervaring hebt op het podium of wilt ervaren of theater wat voor jou is. Benieuwd? Ontdek wat we voor jou in petto hebben!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Ons motto is: Creativiteit voor iedereen! CKE beschikt over een locatie met theaterzalen en overige faciliteiten voor de cursisten. De theaterdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

Wat kun je verwachten?

Theater verbindt, want theater maak je samen! Ga je mee op zoek naar avontuur, verwondering, ontroering of een magisch verhaal? In onze theaterschool in Eindhoven liggen genoeg schatten verborgen om ontdekt te worden. Tijdens onze toneellessen leer je de kneepjes van het acteren en theater maken. Of je nu jong of oud bent, beginnend of ervaren, er is een uitdagende cursus voor iedereen. Binnen iedere theatercursus leer je improviseren, je inleven in een rol en voor een publiek spelen. Dat laatste aspect kan je bijvoorbeeld helpen om sterker en zelfverzekerder in je schoenen te staan. Win-win!

Bij CKE bieden we een breed een kwalitatief aanbod toneellessen in Eindhoven. In veel gevallen heb je binnen deze toneellessen de ruimte om kennis te maken met het theatervak, je te oriënteren of je te verdiepen in acteren en theater maken. De theaterdocenten van CKE vormen een sterk team dat al jarenlang samenwerkt. Dit heeft inmiddels al diverse producties opgeleverd. De afgelopen jaren werd bijvoorbeeld de Club van de Lelijke Kinderen en Erik of het klein insectenboek opgevoerd.

Voor kinderen en volwassenen

Toneelspelen kent geen leeftijdsgrens. Daarom kunnen kinderen in het primair onderwijs zich ook aanmelden voor onze theaterschool in Eindhoven. Tijdens deze laagdrempelige toneellessen maken kinderen kennis met verschillende manieren van spelen. Creativiteit wordt geprikkeld, fantasie wordt ontwikkeld en samenspel wordt uitgelicht. Iedere toneelles is weer een feestje! Toneelles voor kinderen draagt bovendien bij aan assertiviteit en zelfverzekerdheid. Bekijk de toneellessen voor kinderen. Ook voor jongeren zijn er toneellessen. Daarnaast zijn er komend seizoen ook weer theaterproducties voor kinderen en jongeren. We gaan het podium weer op!

Ook volwassenen zijn van harte welkom om hun theatertalent te ontdekken of verder te ontwikkelen.  Zo bieden we korte theatercursussen aan voor beginners én ervaren toneelspelers. Tijdens deze lessen leer je hoe je zelfverzekerd en overtuigend overkomt op het podium. Ook wakker je je creatief vermogen en fantasie aan. Kortom: je wordt flink uitgedaagd om alles uit jezelf te halen! Naast de toneellessen voor volwassenen, bieden we ook een regiecursus aan, speciaal voor degenen die meer willen leren over regisseren. En ook volwassenen mogen weer het podium op, in de theaterproductie wordt er gewerkt aan een regie. Die je toont aan jouw publiek.

Ontwikkel je theatertalent

Ben je tussen de 14 en 20 jaar oud en wil je graag je talent in theater verder ontwikkelen? Wil je dat jouw ontwikkeling in een stroomversnelling terecht komt? Dat kan! Tijdens dit talentstroom-programma staan jouw persoonlijke ontwikkeling en passie voorop. Het geeft je de kans krijgt om de skills te ontwikkelen die nodig zijn voor de toelating  bij een theateropleiding. Onder begeleiding van professionele theaterdocenten sta je wekelijks met gelijkgestemde jongeren op het podium. Zo heb je ook tijdens je vervolgopleiding profijt van de persoonlijke kunstzinnige ontwikkeling, ervaring en kennis die je hebt opgedaan tijdens het Talentstoomprogramma. 

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit! 

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.  

Langlopende groepscursussen Theater zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken Schrijf je meteen in voor een jaarcursus of stroom tussentijds in. In het cursusjaar zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossoversen andere initiatieven.Daarnaast zijn er kortlopende cursussen (maximaal 14 lessen) en workshops (1 les). Voor een korte cursus kies je zijn er verschillende startmomenten. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten in de week van maandag 5 september 2022. In het cursusjaar van 38 lesweken zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossovers en andere initiatieven. Tussentijds instromen bij de  groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over wat je wilt leren? Of weet je niet zeker of theaterles iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. 

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact oop

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact.

Contactformulier

Maak kennis met CKE