Theaterschool in Eindhoven

Vind je het heerlijk om in een andere rol te kruipen en toneel te spelen? En wil je deze passie graag delen met anderen? Maak dan kennis met onze theaterschool in Eindhoven! Bij ons vind je een heel breed aanbod aan toneellessen, voor kinderen, jongeren én volwassenen. Er is voor ieder wat wils: of je nu al wat jaren ervaring hebt op het podium of wilt ervaren of theater wat voor jou is. Benieuwd? Ontdek wat we voor jou in petto hebben!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. CKE beschikt over een locatie met theaterzalen en overige faciliteiten voor de cursisten. De theaterdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via:

Toneelles in Eindhoven: wat kun je verwachten?

Theater verbindt, want theater maak je samen! Ga je mee op zoek naar avontuur, verwondering, ontroering of een magisch verhaal? In onze theaterschool in Eindhoven liggen genoeg schatten verborgen om ontdekt te worden. Tijdens onze toneellessen leer je de kneepjes van het acteren en theater maken. Of je nu jong of oud bent, beginnend of ervaren, er is een uitdagende cursus voor iedereen. Binnen iedere theatercursus leer je improviseren, je inleven in een rol en voor een publiek spelen. Dat laatste aspect kan je bijvoorbeeld helpen om sterker en zelfverzekerder in je schoenen te staan. Win-win! 

Bij CKE bieden we een breed een kwalitatief aanbod toneellessen in Eindhoven. In veel gevallen heb je binnen deze toneellessen de ruimte om kennis te maken met het theatervak, je te oriënteren of je te verdiepen in acteren en theater maken. De theaterdocenten van CKE vormen een sterk team dat al jarenlang samenwerkt. Dit heeft inmiddels al diverse producties opgeleverd. De afgelopen jaren werd bijvoorbeeld de Club van de Lelijke Kinderen en Erik of het klein insectenboek opgevoerd; een impressie:

Theaterschool voor kinderen

Toneelspelen kent geen leeftijdsgrens. Daarom kunnen kinderen in het primair onderwijs zich ook aanmelden voor onze theaterschool in Eindhoven. Tijdens deze laagdrempelige toneellessen maken kinderen kennis met verschillende manieren van spelen. Creativiteit wordt geprikkeld, fantasie wordt ontwikkeld en samenspel wordt uitgelicht. Iedere toneelles is weer een feestje! Toneelles voor kinderen draagt bovendien bij aan assertiviteit en zelfverzekerdheid. Bekijk de toneellessen voor kinderen. Ook voor jongeren zijn er toneellessen. In het bijzonder willen wij de nieuwe korte cursus Video poëzie onder de aandacht brengen.. In deze cursus ga je aan de slag met het maken van een filmpje. Je bent acteur, regisseur en scriptschrijver.

Toneelles voor volwassenen

Ook volwassenen zijn van harte welkom om hun theatertalent te ontdekken of verder te ontwikkelen.  Zo bieden we korte theatercursussen aan voor beginners én ervaren toneelspelers. Tijdens deze lessen leer je hoe je zelfverzekerd en overtuigend overkomt op het podium. Ook wakker je je creatief vermogen en fantasie aan. Kortom: je wordt flink uitgedaagd om alles uit jezelf te halen! Naast de toneellessen voor volwassenen, bieden we ook een regiecursus aan, speciaal voor degenen die meer willen leren over regisseren. Op dinsdag en donderdag hebben we veel nieuw aanbod met thema’s zoals de vloer op, minder is meer en cabaret.  Bekijk de toneellessen voor volwassenen.

Ontwikkel je theatertalent tijdens onze toneellessen!

Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? Dan heeft CKE je heel wat te bieden. Samen met partners als Fontys Hogeschool voor de Kunsten, en het Sint Joris College maken we ons sterk voor talentontwikkeling in Zuidoost-Nederland. Daarnaast is er de Talentstroom, waarin het accent ligt op het verkennen en versterken van de eigen ambities als speler, voor jongeren van 14-18 jaar.

Mocht je interesse hebben in de talentenstroom theater, neem dan contact op met Anne Simkens of Karin van Dijk:  Anne.simkens@cke.nl / karin.vandijk@cke.nl

Praktische info over CKE: de theaterschool in Eindhoven

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben veel leuk en nieuw aanbod met meer keuze voor kortlopende cursussen, meer flexibiliteit, drie startmomenten en een cursusjaar van 38 weken. Ook pasten we ons aanbod aan op de mogelijkheden binnen de (kabinets)maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Zo zijn er bij een aantal cursussen kortere lestijden of is een kleiner aantal cursisten per les mogelijk en werken we voor alle bezoekers met corona-protocollen. Tijdens de 38 weken heb je ook twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossovers en andere initiatieven.

Langlopende groepscursussen theater zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken. Een langlopende groepscursus bestaat uit twee of drie blokken waarvan elk blok een afgerond geheel vormt en als een zelfstandig onderdeel kan worden gevolgd. Cursisten kunnen zich inschrijven voor de volledige jaarcursus of voor één of meerdere blokken. Ieder blok is een afgerond geheel en er zijn drie startmomenten. Aan het eind van blok 2 en blok 3 is er een projectweek. En daarnaast bieden we veel kortlopende groepscursussen of workshops aan. We bieden je zo meer keuze aan en je kunt gemakkelijker overstappen naar een andere cursus of discipline. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten vanaf maandag 7 september 2020. Het cursusjaar bestaat uit drie blokken inclusief twee projectweken, die gezamenlijk 38 lessen per cursusjaar omvatten. Tussentijds instromen bij de groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over welke cursus je wilt volgen? Of weet je niet zeker of toneelles iets voor jou is?  Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen zijn de proeflessen in principe gratis, voorwaarde is uiteraard wel dat er nog plaats is. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens.
Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht. →  bekijk het cursusaanbod 

Bij langlopende groepscursussen werken we met een doorlopende inschrijving. Aan het einde van elk cursusjaar wordt via een mailing gevraagd of je in het nieuwe cursusjaar door wilt gaan met de langlopende groepscursus. We gaan ervan uit dat je je inschrijving wilt verlengen en plaatsen je inschrijving door op het best aansluitende aanbod voor het nieuwe cursusjaar. Als je niet wilt doorgaan, kun je je uitschrijven met het uitschrijfformulier dat je hier kunt downloaden.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar 2020-2021. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact 

Contactformulier