Beeldende kunst in Eindhoven

Zoek je een school voor beeldende kunst in Eindhoven? Bij CKE hebben we heel wat te bieden voor iedereen die zich creatief wil ontwikkelen: kinderen, jongeren en volwassenen, beginnend of ervaren. Lees snel verder en ontdek wat CKE in petto heeft als het gaat om beeldende kunst-cursussen en workshops in Eindhoven!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Ons motto is: Creativiteit voor iedereen! CKE beschikt over een locatie met ateliers en overige faciliteiten voor de cursisten. De beeldende kunstdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

Voor volwassenen en kinderen

Op zoek naar tekenles- en voor volwassenen? Of liever beeldhouwen, zeefdrukken, edelsmeden of met keramiek bezig zijn? Of boetseren, textiel of illustratietekenen? Tijdens een beeldende jaarcursus krijg je elke week les in het vak naar keuze. Op onze website vind je tal van beeldende kunst cursussen. Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij een van onze groepen. Nog even aftasten of een beeldende kunst cursus wat voor jou is? Dan zijn onze korte beeldende cursussen of workshops zeker het bekijken waard!

Op zoek naar tekenles voor je kind? Of schilderlessen voor kinderen en jongeren? Deze cursussen noemen we ook wel jeugdateliers. Deze jeugdateliers zijn er voor kinderen (al vanaf groep 3 tot en met groep 8) en voor jongeren die graag creatief bezig zijn. We bieden diverse jeugdateliers binnen onze school voor beeldende kunst in Eindhoven. Tijdens deze cursussen komen allerlei disciplines aan bod: van tekenen en schilderen tot de meest uiteenlopende twee- en driedimensionale technieken.

Talentontwikkeling

Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? Dan hebben we aanbod op maat voor jou. Samen met partners als Fontys Hogeschool voor de Kunsten en het Sint Joris College maken we ons sterk voor talentontwikkeling in Eindhoven. Zo is er de Kunstklas Beeldend voor eigenzinnige, talentvolle jongeren van 12 tot 17 jaar die creatief durven zijn, hun ideeën willen verbeelden en openstaan voor inspiratie. Binnen het project KunstKlas werken we samen met het Sint Joris College: de enige erkende cultuurprofielschool in Eindhoven. We bieden specialisaties voor jongeren met extra belangstelling voor dans, muziek, drama, beeldende vorming of musical. Zij krijgen op het Sint Joris College een eigen programma.

Workshops en korte cursussen

We hebben veel korte cursussen (maximaal 14 lessen) of workshops (1 les), waarin je kennis kunt maken met de verschillende kunstvakken. Neem gauw een kijkje of er ook voor jou wat bij zit. Ook voegen we door het jaar heen regelmatig leuke beeldende kunst workshops toe aan het aanbod. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Tip: handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.  

De CKE-academie

De CKE-academie is een vierjarige opleiding voor wie zich wil ontwikkelen als amateurkunstenaar. Om dat doel te bereiken, krijg je gedegen onderwijs, begeleiding, ontwikkeling en beoordeling in een inspirerende omgeving, samen met andere gemotiveerde studenten en gedreven docenten. De eerste studenten hebben deze opleiding inmiddels afgerond. Nieuwsgierig? Lees meer over de CKE-academie! 

 

Workshops en korte cursussen

We hebben veel korte cursussen (maximaal 14 lessen) of workshops (1 les), waarin je kennis kunt maken met de verschillende kunstvakken. Neem gauw een kijkje of er ook voor jou wat bij zit. Ook voegen we door het jaar heen regelmatig leuke beeldende kunst workshops toe aan het aanbod. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Tip: Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.   

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit! 

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

Langlopende groepscursussen beeldende kunst zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken Schrijf je meteen in voor een jaarcursus of stroom tussentijds in. In het cursusjaar zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan exposities, crossovers, en andere initiatieven. Daarnaast zijn er kortlopende cursussen (maximaal 14 lessen) en workshops (1 les). Voor een korte cursus zijn er verschillende startmomenten door het seizoen heen. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Twijfel je nog over wat je precies wilt leren? Of weet je niet zeker of beeldende kunst iets voor jou is? Vraag dan een proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen kun je inschrijven voor een proefles. Ga je na deze proefles de les volgen, dan hoef je niets te doen. Was het toch niet wat je verwachtte, dan kun je binnen 48 uur je inschrijven annuleren en betaal je alleen de proefles. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact.

Contactformulier

Maak kennis met CKE