Beeldende kunst

→ bekijk het cursusaanbod

Binnen beeldende kunst heeft CKE heel wat te bieden voor wie zich creatief wil ontwikkelen. Jong of oud, beginnend of ervaren.

Jaarcursussen

Wekelijks les in het vak van jouw keuze. Op de website vind je een overzicht van alle jaarcursussen die we bieden op het gebied van tekenen, schilderen, boetseren, beeldhouwen, edelsmeden, zeefdrukken, keramiek, mode en textielvormgeving.

Jeugdateliers
Voor kinderen (al vanaf groep 1!) en jongeren zijn er verschillende ateliers, waarin naast tekenen en schilderen de meest uiteenlopende twee- en driedimensionale technieken aan bod komen. Naast de lessen in het centrum, is er ook een jeugdatelier in de wijk Blixembosch.

Workshops en korte cursussen
In het voorjaar gaan meerdere korte cursussen van start, waarin je kennis kunt maken met de verschillende kunstvakken. Ook voegen we door het jaar heen regelmatig leuke workshops toe aan het aanbod. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

Gaat mijn cursus door?
Soms wordt het benodigde aantal inschrijvingen om de kosten van een cursus te kunnen dekken niet gehaald. Dat is natuurlijk ontzettend jammer als je je vol enthousiasme hebt ingeschreven. Daarom gaat elke cursus, ook met te weinig inschrijvingen, voor minimaal twee weken van start. In deze zogenaamde open lesweken kan de groep nog 'groeien' als mensen zich na een kennismakingsles besluiten in te schrijven. We streven ernaar om elke cursus definitief door te laten gaan.

CKE-academie
We gaan alweer het vijfde jaar in van de CKE-academie, een vierjarige opleiding voor wie zich wil ontwikkelen als amateurkunstenaar. Om dat doel te bereiken krijg je gedegen onderwijs, begeleiding, ontwikkeling en beoordeling in een inspirerende omgeving, samen met andere gemotiveerde studenten en gedreven docenten. De eerste studenten hebben deze opleiding inmiddels afgerond. We starten in september 2019 opnieuw met een groep eerstejaars. Meer informatie over de CKE-academie vind je hier.

Talent
Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? Dan hebben we aanbod op maat voor jou. Samen met partners als Fontys Hogeschool voor de Kunsten en het Sint-Joriscollege maken we ons sterk voor talentontwikkeling in Zuidoost-Nederland. Zo is er de Talentklas Beeldend voor eigenzinnige, talentvolle jongeren van 12 tot 17 jaar die creatief durven zijn, hun ideeën willen verbeelden en openstaan voor inspiratie. Binnen het project KunstKlas werken we samen met het Sint-Joriscollege, de enige erkende cultuurprofielschool in Eindhoven. We bieden specialisaties voor jongeren met extra belangstelling voor dans, muziek, drama, beeldende vorming of musical. Zij krijgen op het Sint-Joriscollege een eigen programma.

Vragen?
Coraline Demos, teamleider beeldende kunst
coraline.demos@cke.nl| (040) 216 32 26

→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via: