CKE, de school voor beeldende kunst in Eindhoven

Zoek je een school voor beeldende kunst in Eindhoven? Bij CKE hebben we heel wat te bieden voor iedereen die zich creatief wil ontwikkelen: kinderen, jongeren en volwassenen, beginnend of ervaren. Lees snel verder en ontdek wat CKE in petto heeft als het gaat om beeldende kunst-cursussen en workshops in Eindhoven!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. CKE beschikt over een locatie met ateliers en overige faciliteiten voor de cursisten. De beeldende kunstdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

→ bekijk het cursusaanbod 

Deel dit met je vrienden via:

Cursussen beeldende kunst

Op zoek naar teken- en voor volwassenen? Of liever beeldhouwen, zeefdrukken, edelsmeden of met keramiek bezig zijn? Of boetseren, textiel of illustratietekenen? Tijdens een beeldende jaarcursus krijg je elke week les in het vak naar keuze. Op onze website vind je tal van beeldende kunst cursussen. We hebben ook een aantal nieuwe cursussen in ons aanbod. Zoals op dinsdagavond de 'Cult Carrousel'. In deze cursus, die als jaarcursus of een blok te volgen is, ga je je verdiepen in verschillende teken-  en schildertechnieken in meerdere thema’s. Daarnaast zijn nieuw de cursus 'Online landschap-schilderen', 'Werken met wasmodellen, en ‘Bij CKE aan de naaitafel’. Lijkt je dat tof? Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij een van onze groepen. Nog even aftasten of een beeldende kunst cursus wat voor jou is? Dan zijn onze korte beeldende cursussen of workshops zeker het bekijken waard!

Voor kinderen en jongeren

Op zoek naar tekenles voor je kind? Of schilderlessen voor jongeren? Deze cursussen noemen we ook wel jeugdateliers. Deze jeugdateliers zijn er voor kinderen (al vanaf groep 3 tot en met groep 8) en voor jongeren die graag creatief bezig zijn. We bieden diverse jeugdateliers binnen onze school voor beeldende kunst in Eindhoven. Het jeugdatelier op woensdag verlengen we naar 38 lesweken. De jeugdateliers op zaterdag blijven 30 lesweken. Voor jongeren komen er nog twee jongerenateliers bij, namelijk op maandagavond en op woensdag, naast de vertrouwde zaterdag. Tijdens deze cursussen komen allerlei disciplines aan bod: van tekenen en schilderen tot de meest uiteenlopende twee- en driedimensionale technieken. Nieuw in het aanbod zijn de cursussen Game Art. Je leert karakters te ontwikkelen die je misschien wel terug kunt vinden in een game. Je start op papier en uiteindelijk kan je karakter digitaal worden getekend.

Workshops en korte cursussen beeldende kunst

We hebben dit jaar veel korte cursussen (maximaal 14 lessen) of workshops, waarin je kennis kunt maken met de verschillende kunstvakken. Neem gauw een kijkje of er ook voor jou wat bij zit. Ook voegen we door het jaar heen regelmatig leuke beeldende kunst workshops toe aan het aanbod. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en like onze Facebook-pagina.

CKE-academie: school voor amateurkunstenaars

De CKE-academie is een vierjarige opleiding voor wie zich wil ontwikkelen als amateurkunstenaar. Om dat doel te bereiken, krijg je gedegen onderwijs, begeleiding, ontwikkeling en beoordeling in een inspirerende omgeving, samen met andere gemotiveerde studenten en gedreven docenten. De eerste studenten hebben deze opleiding inmiddels afgerond. Nieuwsgierig? Lees meer over de CKE-academie! 

Talentontwikkeling beeldende kunst in Eindhoven

Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? Dan hebben we aanbod op maat voor jou. Samen met partners als Fontys Hogeschool voor de Kunsten en het Sint Joris College maken we ons sterk voor talentontwikkeling in Eindhoven. Zo is er de Kunstklas Beeldend voor eigenzinnige, talentvolle jongeren van 12 tot 17 jaar die creatief durven zijn, hun ideeën willen verbeelden en openstaan voor inspiratie. Binnen het project KunstKlas werken we samen met het Sint Joris College: de enige erkende cultuurprofielschool in Eindhoven. We bieden specialisaties voor jongeren met extra belangstelling voor dans, muziek, drama, beeldende vorming of musical. Zij krijgen op het Sint Joris College een eigen programma.

Praktische info over CKE: de beeldende kunstschool in Eindhoven

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben veel leuk en nieuw aanbod met meer keuze voor kortlopende cursussen, meer flexibiliteit, drie startmomenten en een cursusjaar van 38 weken. Ook pasten we ons aanbod aan op de mogelijkheden binnen de (kabinets)maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Zo zijn er bij een aantal cursussen kortere lestijden of is een kleiner aantal cursisten per les mogelijk en werken we voor alle bezoekers met corona-protocollen. Tijdens de 38 weken heb je ook twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossovers en andere initiatieven.

Langlopende groepscursussen beeldende kunst zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken. Een langlopende groepscursus bestaat uit twee of drie blokken waarvan elk blok een afgerond geheel vormt en als een zelfstandig onderdeel kan worden gevolgd. Cursisten kunnen zich inschrijven voor de volledige jaarcursus of voor één of meerdere blokken. Ieder blok is een afgerond geheel en er zijn drie startmomenten. Aan het eind van blok 2 en blok 3 is er een projectweek. En daarnaast bieden we veel kortlopende groepscursussen of workshops aan. We bieden je zo meer keuze aan en je kunt gemakkelijker overstappen naar een andere cursus of discipline. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten vanaf maandag 7 september 2020. Het cursusjaar bestaat uit drie blokken inclusief twee projectweken, die gezamenlijk 38 lessen per cursusjaar omvatten. Tussentijds instromen bij de groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over de dans die je wilt leren? Of weet je niet zeker of dansles iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen zijn de proeflessen in principe gratis, voorwaarde is uiteraard wel dat er nog plaats is. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens.
Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.
→  bekijk het cursusaanbod 

Bij langlopende groepscursussen werken we met een doorlopende inschrijving. Aan het einde van elk cursusjaar wordt via een mailing gevraagd of je in het nieuwe cursusjaar door wilt gaan met de langlopende groepscursus. We gaan ervan uit dat je je inschrijving wilt verlengen en plaatsen je inschrijving door op het best aansluitende aanbod voor het nieuwe cursusjaar. Als je niet wilt doorgaan, kun je je uitschrijven met het uitschrijfformulier dat je hier kunt downloaden.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar 2020-2021. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact 

Contactformulier