Fotografie cursus in Eindhoven volgen?

Heb je een passie voor fotografie en wil je je vaardigheden graag ontwikkelen? Of ben je nieuw in de wereld van fotografie en wil je de basis leren van fotograferen? Volg dan één van onze fotografie cursussen in Eindhoven! Het hele jaar door bieden we fotografiecursussen, zowel voor beginners als voor gevorderden. In al onze fotografiecursussen ligt het accent op de creatieve en artistieke kant, zonder daarbij de techniek uit het oog te verliezen. Al doende ontdekken!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. CKE beschikt over een locatie met dansstudio’s en overige faciliteiten voor de cursisten. De dansdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via:

Leren fotograferen voor beginners en gevorderden

Leren fotograferen voor beginners - de basis

Een goede foto maken is meer dan een druk op de knop. Bewust waarnemen is een belangrijk element binnen onze fotografie cursussen voor beginners. Waar ga je staan? Wat laat je in beeld en wat laat je juist weg? Daarnaast krijgen compositie, licht, kleur en vorm ruime aandacht in onze praktische fotografie basiscursussen. Ook werk je in de studio, ga je samen op pad en leer je van alles over de techniek van de digitale camera. In ons cursusaanbod vind je zowel jaarcursussen als korte cursussen en workshops fotografie voor beginners met thema’s zoals portretfotografie, natuurfotografie en spelen met licht.

Fotografie cursus - het vervolg

Heb je al enige ervaring met fotograferen en wil je meer de diepte induiken? Ook dan hebben wij een aantal inspirerende fotografie cursussen in Eindhoven voor jou in petto. Tijdens dergelijke fotografie cursussen voor gevorderden ontdek je jouw stijl: wat wil je in beeld brengen en wat is het verhaal achter je foto’s?

Daarnaast werk je aan je eigen handtekening: welke zaken typeren jouw foto’s en hoe onderscheid jij je van je collega-fotografen? Kortom, je kunt deze fotografie cursus ook wel zien als één van de fotografie opleidingen in Eindhoven.

Fotocursus voor gevorderden

Fotograferen is een hobby die je vaak in je eentje uitoefent. Daarom kan het wel eens fijn zijn om je ideeën, gedachten en technieken uit te wisselen met andere fotografen. Op dinsdagavond hebben we nieuw aanbod voor de meer dan ervaren amateurfotograaf die soms anders wil kijken met de cursus: ‘Anders kijken door verdiepen en verbeelden’, het verhaal achter het beeld. Hier kun je samen met een groep je ideeën, gedachten en technieken uitwisselen en leer je verder kijken dan het beeld.

Korte cursus of workshop fotografie in Eindhoven volgen?

Naast de jaarcursussen bieden we inspirerende korte cursussen en fotografie workshops in Eindhoven aan voor fotografen van allerlei niveaus. Deze korte cursussen fotografie zijn ingedeeld in thema’s en omvatten maximaal 14 lessen. In fotografie workshops ligt de nadruk op de praktijk. Je gaat intensief met één onderwerp aan de slag. Denk dan bijvoorbeeld aan een workshop portretfotografie, natuurfotografie, pinhole fotografie, complexe lichtsituaties of esthetisch naakt.

Praktische info over CKE: de fotografie school in Eindhoven

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben veel leuk en nieuw aanbod met meer keuze voor kortlopende cursussen, meer flexibiliteit, drie startmomenten en een cursusjaar van 38 weken. Ook pasten we ons aanbod aan op de mogelijkheden binnen de (kabinets)maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Zo zijn er bij een aantal cursussen kortere lestijden of is een kleiner aantal cursisten per les mogelijk en werken we voor alle bezoekers met corona-protocollen. Tijdens de 38 weken heb je ook twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossovers en andere initiatieven.

Langlopende groepscursussen fotografie zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken. Een langlopende groepscursus bestaat uit twee of drie blokken waarvan elk blok een afgerond geheel vormt en als een zelfstandig onderdeel kan worden gevolgd. Cursisten kunnen zich inschrijven voor de volledige jaarcursus of voor één of meerdere blokken. Ieder blok is een afgerond geheel en er zijn drie startmomenten. Aan het eind van blok 2 en blok 3 is er een projectweek. En daarnaast bieden we veel kortlopende groepscursussen of workshops aan. We bieden je zo meer keuze aan en je kunt gemakkelijker overstappen naar een andere cursus of discipline. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten vanaf maandag 7 september 2020. Het cursusjaar bestaat uit drie blokken inclusief twee projectweken, die gezamenlijk 38 lessen per cursusjaar omvatten. Tussentijds instromen bij de groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over de dans die je wilt leren? Of weet je niet zeker of dansles iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen zijn de proeflessen in principe gratis, voorwaarde is uiteraard wel dat er nog plaats is. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Bij langlopende groepscursussen werken we met een doorlopende inschrijving. Aan het einde van elk cursusjaar wordt via een mailing gevraagd of je in het nieuwe cursusjaar door wilt gaan met de langlopende groepscursus. We gaan ervan uit dat je je inschrijving wilt verlengen en plaatsen je inschrijving door op het best aansluitende aanbod voor het nieuwe cursusjaar. Als je niet wilt doorgaan, kun je je uitschrijven met het uitschrijfformulier dat je hier kunt downloaden.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.
→  bekijk het cursusaanbod 

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar 2020-2021. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact 
 

Contactformulier