Fotografie cursus in Eindhoven volgen?

Heb je een passie voor fotografie en wil je je vaardigheden graag ontwikkelen? Of ben je nieuw in de wereld van fotografie en wil je de basis leren van fotograferen? Volg dan één van onze fotografie cursussen in Eindhoven! Het hele jaar door bieden we fotografiecursussen, zowel voor beginners als voor gevorderden. In al onze fotografiecursussen ligt het accent op de creatieve en artistieke kant, zonder daarbij de techniek uit het oog te verliezen. Al doende ontdekken!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Ons motto is: Creativiteit voor iedereen! CKE beschikt over een locatie met ateliers en overige faciliteiten voor de cursisten. De fotografiedocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via:

Leren fotograferen voor beginners en gevorderden

Leren fotograferen voor beginners
Een goede foto maken is meer dan een druk op de knop. Bewust waarnemen is een belangrijk element binnen onze fotografie cursussen voor beginners. Waar ga je staan? Wat laat je in beeld en wat laat je juist weg? Daarnaast krijgen compositie, licht, kleur en vorm ruime aandacht in onze praktische fotografie basiscursussen. Ook werk je in de studio, ga je samen op pad en leer je van alles over de techniek van de digitale camera. In ons cursusaanbod vind je zowel jaarcursussen als korte cursussen en workshops fotografie voor beginners met thema’s zoals portretfotografie, natuurfotografie en spelen met licht.

Fotografie cursus - het vervolg
Heb je al enige ervaring met fotograferen en wil je meer de diepte induiken? Ook dan hebben wij een aantal inspirerende fotografie cursussen in Eindhoven voor jou in petto. Tijdens dergelijke fotografie cursussen voor gevorderden ontdek je jouw stijl: wat wil je in beeld brengen en wat is het verhaal achter je foto’s?

Daarnaast werk je aan je eigen handtekening: welke zaken typeren jouw foto’s en hoe onderscheid jij je van je collega-fotografen? Kortom, je kunt deze fotografie cursus ook wel zien als één van de fotografie opleidingen in Eindhoven.

Fotocursus voor gevorderden
Fotograferen is een hobby die je vaak in je eentje uitoefent. Daarom kan het wel eens fijn zijn om je ideeën, gedachten en technieken uit te wisselen met andere fotografen. Hier kun je samen met een groep je ideeën, gedachten en technieken uitwisselen en leer je verder kijken dan het beeld.

Fotografielessen

Arrow white Arrow white

Korte cursus of workshop fotografie in Eindhoven volgen?

Naast de jaarcursussen bieden we inspirerende korte cursussen en fotografie workshops in Eindhoven aan voor fotografen van allerlei niveaus. Deze korte cursussen fotografie zijn ingedeeld in thema’s en omvatten maximaal 14 lessen. In fotografie workshops ligt de nadruk op de praktijk. Je gaat intensief met één onderwerp aan de slag. Denk dan bijvoorbeeld aan een workshop portretfotografie, natuurfotografie, pinhole fotografie, complexe lichtsituaties of esthetisch naakt.

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.  

Praktische info over CKE: de fotografie school in Eindhoven

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit! Ons aanbod voldoet aan de coronamaatregelen en we hanteren corona-protocollen. De lessen starten weer vanaf maandag 6 september 2021.

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.   

Langlopende groepscursussen Fotografie zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken Schrijf je meteen in voor een jaarcursus of stroom tussentijds in. In het cursusjaar zijn er twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven. Daarnaast zijn er kortlopende cursussen (maximaal 14 lessen) en workshops (1 les). Voor een korte cursus kies je jouw startmoment (september, januari of april). Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief. ​​​​​​

Alle lessen starten op maandag 6 september 2021. In het cursusjaar van 38 lesweken zijn er twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven. Tussentijds instromen bij de  groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over de dans die je wilt leren? Of weet je niet zeker of dansles iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen zijn de proeflessen in principe gratis, voorwaarde is uiteraard wel dat er nog plaats is. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

→  bekijk het cursusaanbod 

Bij langlopende groepscursussen werken we met een doorlopende inschrijving. Aan het einde van elk cursusjaar wordt via een mailing gevraagd of je in het nieuwe cursusjaar door wilt gaan met deze lessen. We gaan ervan uit dat je je inschrijving wilt verlengen en plaatsen je inschrijving door op het best aansluitende aanbod voor het nieuwe schooljaar. Als je niet wilt doorgaan, kun je je uitschrijven met het uitschrijfformulier dat je hier kunt downloaden. Let op: Bij langlopende groepscursussen werken we voor het cursusjaar 2021-2022 voor het laatst met een doorlopende inschrijving.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar 2021-2022. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact 
 

Contactformulier