Musicalschool in Eindhoven gezocht?

Zing, dans en acteer de sterren van de hemel! Bij musical draait het om de magische combinatie van de vakken zang, dans en spel. Wees niet bang voor een lach en een traan, een schreeuw, een hoge toon of een zweefsprong. Heb je een beetje koudwatervrees? Binnen onze musicalschool in Eindhoven helpen wij je over de drempel! Of je nu jong of oud bent, beginnend of ervaren: er is een uitdagende musical cursus voor iedereen. Benieuwd naar onze musicallessen? Ontdek ons aanbod!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. CKE beschikt over een locatie met theaterzalen, dansstudio’s en overige faciliteiten voor de cursisten. De musicaldocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via:

Musicalles in Eindhoven volgen

Dol op zingen, dansen én acteren? Volg dan een van onze musicallessen! Als musicalschool in Eindhoven bieden we een breed en kwalitatief aanbod musicallessen voor kinderen, jongeren én volwassenen. Binnen de meeste musicallessen heb je de mogelijkheid om kennis te maken met musical, je te oriënteren of je te verdiepen in musical. Kortom: iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om - in een veilige leeromgeving - zijn of haar talenten te ontdekken of verder te ontwikkelingen. 

Bovendien zijn onze musicaldocenten samen een sterk team en hebben we samen met de musicalsterren in de dop al diverse semiprofessionele producties ontwikkeld en opgevoerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kindermusicalproductie ‘Minoes’ of de jongerenmusicalproductie ‘Cabaret’?

Heb je een zoon en/of dochter die dol is op musical? Dan is onze musicalles voor kinderen en jongeren zeker geschikt. Zo is er Musical Kids, speciaal voor de allerjongsten in groep 2 en 3. Verder zijn er basis- en vervolgcursussen Musical voor kinderen van alle basisschoolgroepen. Deze musicallessen voor kinderen zijn ingedeeld op groep 3 t/m 8. Is jouw zoon of dochter al wat ouder? Dan zijn onze musicallessen voor jongeren vast en zeker een schot in de roos. 

Wat houden de eindpresentaties in?

Iedere musicalgroep werkt binnen de lesweken toe naar een eindpresentatie. Deze leuke voorstelling zet je samen je docent in elkaar. Vervolgens voeren jullie de eindpresentatie op voor de ouders van de alle kinderen en jongeren. Musical bestaat uit drie disciplines: zang, dans en acteren. In het toewerken naar de eindpresentatie worden deze disciplines geïntegreerd en heb je een aantal weken meer dan een docent per les.

Wat houden de musicalproducties (met auditie) in?
Voorlopig is er geen kinderproductie of jongerenproductie opgenomen in ons programma voor het cursusjaar 2020-2021. Daarom zijn audities voorlopig ook niet mogelijk. Zodra we hier weer mogelijkheden voor zien, vinden jullie deze hier terug

Praktische info over CKE: de musicalschool in Eindhoven

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben veel leuk en nieuw aanbod met meer keuze voor kortlopende cursussen, meer flexibiliteit, drie startmomenten en een cursusjaar van 38 weken. Ook pasten we ons aanbod aan op de mogelijkheden binnen de (kabinets)maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Zo zijn er bij een aantal cursussen kortere lestijden of is een kleiner aantal cursisten per les mogelijk en werken we voor alle bezoekers met corona-protocollen. Tijdens de 38 weken heb je ook twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossovers en andere initiatieven.

Langlopende groepscursussen musical zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken. Een langlopende groepscursus bestaat uit twee of drie blokken waarvan elk blok een afgerond geheel vormt en als een zelfstandig onderdeel kan worden gevolgd. Cursisten kunnen zich inschrijven voor de volledige jaarcursus of voor één of meerdere blokken. Ieder blok is een afgerond geheel en er zijn drie startmomenten. Aan het eind van blok 2 en blok 3 is er een projectweek. En daarnaast bieden we veel kortlopende groepscursussen of workshops aan. We bieden je zo meer keuze aan en je kunt gemakkelijker overstappen naar een andere cursus of discipline. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten vanaf maandag 7 september 2020. Het cursusjaar bestaat uit drie blokken inclusief twee projectweken, die gezamenlijk 38 lessen per cursusjaar omvatten. Tussentijds instromen bij de groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over welke cursus je wilt volgen? Of weet je niet zeker of musicalles iets voor jou is?  Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen zijn de proeflessen in principe gratis, voorwaarde is uiteraard wel dat er nog plaats is. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.
→  bekijk het cursusaanbod 

Bij langlopende groepscursussen werken we met een doorlopende inschrijving. Aan het einde van elk cursusjaar wordt via een mailing gevraagd of je in het nieuwe cursusjaar door wilt gaan met de langlopende groepscursus. We gaan ervan uit dat je je inschrijving wilt verlengen en plaatsen je inschrijving door op het best aansluitende aanbod voor het nieuwe cursusjaar. Als je niet wilt doorgaan, kun je je uitschrijven met het uitschrijfformulier dat je hier kunt downloaden.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar 2020-2021. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact.

Contactformulier