Musical

→  bekijk het cursusaanbod

Zing, dans en speel de sterren van de hemel! Bij musical draait het om de magische combinatie van de vakken zang, dans en spel. Wees niet bang voor een lach en een traan, een schreeuw, een hoge toon of een zweefsprong. Heb je een beetje koudwatervrees? Wij helpen je over de drempel!

Of je nu jong of oud bent, beginnend of ervaren, er is een uitdagende cursus voor iedereen.

Musical, zingen, dansen en spelen leren bij CKE
CKE biedt een breed en kwalitatief aanbod met in veel gevallen keuze opties en mogelijkheden tot kennismaken, oriënteren en verdiepen in een kunstdiscipline zoals musical. CKE beschikt over een locatie met een grote theaterzaal, dansstudio’s en overige faciliteiten voor de cursisten. De musicaldocenten van CKE zijn professioneel opgeleid en vormen een sterk team dat al jarenlang samenwerkt en al diverse semiprofessionele producties heeft opgeleverd. Het afgelopen seizoen werd bijvoorbeeld de kindermusicalproductie Minoes opgevoerd, gebaseerd op het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. En de jongerenmusicalproductie ‘Cabaret’ is gebaseerd op de Broadway musical. In eerdere seizoenen werd bijvoorbeeld Spamalot, Peter Pan en Chorusline opgevoerd. 

 2018 - Spamalot

CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen of andere vakdocenten.

Lessen voor kinderen en jongeren
Voor de allerjongsten van groep 3 en 4 is er Musical Kids. Verder zijn er basis- en vervolgcursussen voor kinderen (ingedeeld op basisschoolgroepen), jongeren en volwassenen. Kijk in het cursusaanbod voor alle lessen.

Lesweken uitgebreid naar 34 weken
In het seizoen 2019-2020 worden alle cursussen uitgebreid van 30 naar 34 lesweken en starten de lessen in de week van 2 september 2019. Door uitbreiding van het aantal lessen kunnen onze musicaldocenten nog meer aandacht geven aan verdieping en kwaliteit. Iedere lesgroep werkt toe naar een eindpresentatie aan het einde van de lesperiode. Musical bestaat uit drie disciplines: zingen, dansen en spelen. Iedere les wordt er met twee disciplines en twee docenten gewerkt, zij werken apart van elkaar. In het toewerken naar de eindpresentatie worden deze disciplines geïntegreerd en heb je een aantal weken drie docenten per les.

Wat houden de eindpresentaties in?
Iedere lesgroep werkt binnen de lesweken toe naar een eindpresentatie. Deze wordt samen met de groep en de docent in elkaar gezet. De eindpresentatie wordt opgevoerd voor de ouders van de kinderen en jongeren

Wat houden de musicalproducties (met auditie) in?
Naast de reguliere musicalcursussen maken we elk jaar enkele musicalproducties voor spelers met ervaring. Wil je meewerken aan één van deze producties? Kom dan auditie doen! In 34 weken werken we toe naar een semiprofessionele productie. We streven ernaar dat alles ‘klopt’, van het laatste pluisje op je kostuum tot de langste monoloog die in het stuk zit. Om dit te kunnen bereiken krijgen we hulp van een costumière en decorbouwer en zit het productieteam geregeld bij elkaar. De eerste weken van het proces leren we elkaar kennen en werken we aan ontwikkeling van techniek. Zodra (meestal na 4-6 weken) de rollen zijn verdeeld kan het echte werk beginnen!

Audities
De audities zijn op 3 en 5 september 2019. Je krijgt van te voren voorbereidingsmateriaal om zo je auditie goed voor te bereiden. Er zijn criteria waar jouw auditie op wordt beoordeeld en om te bepalen of je mee kan doen aan de musicalproductie. Er wordt gekeken naar je basisvaardigheden en je motivatie. In de 34 lesweken, waarin je samen toe werkt naar de voorstelling zitten ook de repetities. Toch verwachten we ook een hoge motivatie om buiten de lessen je teksten te leren of andere elementen te oefenen. Als je door de auditie komt, wordt de cast van de musicalproductie vastgesteld en ga je samen op pad. Samen naar een musicalproductie toewerken, levert je veel op. Naast werken in en met de groep ontwikkel je naast je musicalvaardigheden ook je sociale vaardigheden, zoals zelfvertrouwen, je zelf presenteren, samenwerken, flexibiliteit en ieders kwaliteiten worden versterkt.
Je mag altijd auditie doen. Mocht je helaas niet door de auditie komen, dan ontvang je een advies over hoe je je verder kunt ontwikkelen. Een van de mogelijkheden is het volgen van een van de jaarcursussen musical. Het kan natuurlijk ook een cursus van een andere disciplne zijn.

Voor seizoen 2019-2020 staan weer drie musicalproducties in de planning:

  • Musicalproductie kinderen/jongeren (10-12 jaar)
    Voor jonge musicalspelers die de basis- en vervolgcursussen hebben doorlopen en klaar zijn voor het echte werk op een groot podium.
  • Musicalproductie jongeren (14 tot 18 jaar): Addams Family
    Komend seizoen gaan de jongeren de hitmusical Addams Family spelen. Voor jongeren die al enige ervaring hebben met de drie disciplines en klaar zijn voor het echte werk.
  • Musicalproductie volwassenen (vanaf 18 jaar): We will rock you
    Komend seizoen gaan we de musical We will rock you op de planken zetten.Voor musicalspelers met lef, die houden van hard werken, willen meedenken en zichzelf durven laten zien op het podium..Vragen?
Coraline Demos, teamleider musical
coraline.demos@cke.nl| (040) 216 32 26


→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via: