Cursus Creatief Schrijven in Eindhoven

Creatief schrijven is meer dan tikken op je laptop of krassen met je pen. Het begint met een idee of een vraag. Met iets dat bij je opkomt door een gesprek dat je hoort, een foto die je ziet, een krantenkop die je leest of de geur die je ruikt als je ergens binnenkomt. Maar wat doe je met die inspiratie? Hoe haal je uit je materiaal wat erin zit? Hoe vind je een originele invalshoek, een vorm die de inhoud versterkt? Hoe laat je met jouw woorden in andermans hoofd een filmpje lopen? En hoe kom je erachter welk effect je tekst heeft op je lezers? Dat alles komt aan de orde in onze cursussen om te leren schrijven voor beginners en gevorderden. Maak kennis met onze schrijversschool in Eindhoven! Bij ons vind je een aanbod voor schrijfcursussen voor kinderen, jongeren én volwassenen. Er is voor ieder wat wils: of je nu al wat ervaring hebt of je verder wilt ontwikkelen. Benieuwd? Ontdek wat we voor jou in petto hebben!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Ons motto is: Creativiteit voor iedereen! CKE beschikt over een locatie met vele leslokalen en overige faciliteiten voor de cursisten. De schrijfdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum. 

Een greep uit ons aanbod

Voor kinderen en jongeren

Heb jij een goed verhaal in je hoofd en wil je deze op papier zetten? En kun jij de meest fantastische dingen verzinnen? Maak gebruik van je rijke fantasie en volg een cursus creatief schrijven voor kinderen in Eindhoven! Samen ontdekken we hoe je verhalen zó kunt vertellen, dat iedereen het levensecht voor zich ziet!

Je zit waarschijnlijk op de middelbare school, houdt van lezen en misschien nog wel meer van zelf schrijven. Of het nu gaat om lange of korte verhalen schrijven. Maar waar kun je jouw talent laten zien? Kom in deze schrijfcursus samen met leeftijdsgenoten de creativiteit uiten die je in je Nederlands proefwerk niet kwijt kunt! In een aantal weken verkennen we samen hoe je verhalen zó vertelt, dat de lezer zich er een rijke voorstelling van kan maken. Welke details zijn belangrijk? Wat is perspectief? Wat is het effect van een verhaal in de tegenwoordige tijd opschrijven?

Voor volwassenen

Ben je graag bezig met taal en zoek je naar manieren om je in tekst treffend uit te drukken? Aan de hand van verschillende opdrachten, voor zowel in de les als thuis, onderzoeken we hoe jouw verhaal werkt voor lezers. We komen hierin meerdere vormen en stijlen tegen, afgestemd op de interesse en ontwikkeling van de groep. Voor volwassenen hebben we een opleiding creatief schrijven op niveau basis en op niveau plus. 

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum. 

 

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit! 

Tip:  Handige zoekfunctie! Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.  

Langlopende groepscursussen zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken Schrijf je meteen in voor een jaarcursus of stroom tussentijds in. In het cursusjaar zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossoversen andere initiatieven. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief. Daarnaast zijn er kortlopende cursussen (maximaal 14 lessen) en workshops (1 les).Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Twijfel je nog over welke cursus je wilt volgen? Of weet je niet zeker of fotografieles iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. 

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact.

Contactformulier

Maak kennis met CKE