Cursus Creatief Schrijven in Eindhoven

Creatief schrijven is meer dan tikken op je laptop of krassen met je pen. Het begint met een idee of een vraag. Met iets dat bij je opkomt door een gesprek dat je hoort, een foto die je ziet, een krantenkop die je leest of de geur die je ruikt als je ergens binnenkomt. Maar wat doe je met die inspiratie? Hoe haal je uit je materiaal wat erin zit? Hoe vind je een originele invalshoek, een vorm die de inhoud versterkt? Hoe laat je met jouw woorden in andermans hoofd een filmpje lopen? En hoe kom je erachter welk effect je tekst heeft op je lezers? Dat alles komt aan de orde in onze cursussen om te leren schrijven voor beginners en gevorderden. Maak dan kennis met onze schrijversschool in Eindhoven! Bij ons vind je een aanbod voor schrijfcursussen voor kinderen, jongeren én volwassenen. Er is voor ieder wat wils: of je nu al wat ervaring hebt of je verder wilt ontwikkelen. Benieuwd? Ontdek wat we voor jou in petto hebben!

Deel dit met je vrienden via:

Creatief leren schrijven

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. CKE beschikt over een locatie met vele leslokalen en overige faciliteiten voor de cursisten. De schrijfdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

Cursus Creatief schrijven voor kinderen

Kom geweldige verhalen schrijven! Heb jij een rijke fantasie? Kun jij de meest fantastische dingen verzinnen? Dan is deze cursus iets voor jou. Samen ontdekken we hoe je verhalen zó kunt vertellen, dat iedereen het levensecht voor zich ziet! Creatief schrijven voor kids bieden we aan als jaarcursus. Je kunt je inschrijven voor de jaarcursus of voor één of meerdere blokken.

Cursus creatief schrijven voor jongeren

Je zit waarschijnlijk op de middelbare school, houdt van lezen en misschien nog wel meer van zelf schrijven. Maar waar kun je dat laten zien? Kom in deze cursus samen met leeftijdsgenoten de creativiteit uiten die je in je Nederlands proefwerk niet kwijt kunt! In een aantal weken verkennen we samen hoe je verhalen zó vertelt, dat de lezer zich er een rijke voorstelling van kan maken. Welke details zijn belangrijk? Wat is perspectief? Wat is het effect van een verhaal in de tegenwoordige tijd opschrijven?

Leren schrijven voor volwassenen

Ben je graag bezig met taal en zoek je naar manieren om je in tekst treffend uit te drukken? Aan de hand van verschillende opdrachten, voor zowel in de les als thuis, onderzoeken we hoe de teksten die je schrijft, werken voor lezers. We komen hierin meerdere vormen en stijlen tegen, afgestemd op de interesse en ontwikkeling van de groep. Voor volwassenen hebben we een cursus Creatief schrijven op niveau basis en op niveau plus. Je kunt je inschrijven voor de jaarcursus of voor één of meerdere blokken. Het laatste blok heeft Poëzie als thema.

Praktische info over CKE: de schrijversschool in Eindhoven

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben veel leuk en nieuw aanbod met meer keuze voor kortlopende cursussen, meer flexibiliteit, drie startmomenten en een cursusjaar van 38 weken. Ook pasten we ons aanbod aan op de mogelijkheden binnen de (kabinets)maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Zo zijn er bij een aantal cursussen kortere lestijden of is een kleiner aantal cursisten per les mogelijk en werken we voor alle bezoekers met corona-protocollen. Tijdens de 38 weken heb je ook twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossovers en andere initiatieven.

Langlopende groepscursussen schrijven zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken. Een langlopende groepscursus bestaat uit twee of drie blokken waarvan elk blok een afgerond geheel vormt en als een zelfstandig onderdeel kan worden gevolgd. Cursisten kunnen zich inschrijven voor de volledige jaarcursus of voor één of meerdere blokken. Ieder blok is een afgerond geheel en er zijn drie startmomenten. Aan het eind van blok 2 en blok 3 is er een projectweek. En daarnaast bieden we veel kortlopende groepscursussen of workshops aan. We bieden je zo meer keuze aan en je kunt gemakkelijker overstappen naar een andere cursus of discipline. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten vanaf maandag 7 september 2020. Het cursusjaar bestaat uit drie blokken inclusief twee projectweken, die gezamenlijk 38 lessen per cursusjaar omvatten. Tussentijds instromen bij de groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over welke cursus je wilt volgen? Of weet je niet zeker of fotografieles iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen zijn de proeflessen in principe gratis, voorwaarde is uiteraard wel dat er nog plaats is. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.
→  bekijk het cursusaanbod 

Bij langlopende groepscursussen werken we met een doorlopende inschrijving. Aan het einde van elk cursusjaar wordt via een mailing gevraagd of je in het nieuwe cursusjaar door wilt gaan met de langlopende groepscursus. We gaan ervan uit dat je je inschrijving wilt verlengen en plaatsen je inschrijving door op het best aansluitende aanbod voor het nieuwe cursusjaar. Als je niet wilt doorgaan, kun je je uitschrijven met het uitschrijfformulier dat je hier kunt downloaden.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar 2020-2021. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact.

Contactformulier