Dé dansschool in Eindhoven

Zoek je een dansschool in Eindhoven? Loop eens binnen bij CKE! Bij ons kun je terecht voor dansles voor kinderen en jongeren, dansles voor volwassenen en dansles voor ouderen. En net zoals leeftijd speelt ook het niveau geen rol. Wij bieden namelijk danslessen aan voor beginners, gevorderden en alles wat daar tussenin zit. 

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. CKE beschikt over een locatie met dansstudio’s en overige faciliteiten voor de cursisten. De dansdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

 

Deel dit met je vrienden via:

Dansles in Eindhoven volgen

Woon je in (de buurt van) Eindhoven en wil je graag starten met dansles? We heten je van harte welkom bij onze dansschool in Eindhoven op de Pastoor Petersstraat 180. Daar staan de meest professionele en gepassioneerde dansdocenten voor je klaar. Of je nu nieuwsgierig bent naar klassiek ballet, breakdance, moderne dans, streetdance, hiphop, jazz, kinderdans of een andere dansvorm: er is voor ieder wat wils. Bij CKE kun je terecht voor een zeer breed en kwalitatief aanbod danslessen, geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Weet je nog niet welke dans jij het leukste vindt? Meld je gerust aan voor een vrijblijvende proefles! 

Dansles voor kinderen en jongeren

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met dansen. Door te dansen ontwikkelen kinderen namelijk hun creativiteit. Tijdens dansles worden kinderen geprikkeld om hun fantasie te gebruiken en meer van zichzelf te laten zien. Daarnaast draagt dansles voor kinderen bij aan het groepsgevoel: een choreografie maak je immers sámen tot een succes. CKE heeft een breed aanbod, van peuterdans tot breakdance. Speciaal voor jongeren bieden we twee nieuwe mixcursussen aan voor gevorderden met Modern Mix en Jazz/Urban Mix.

Dansles voor volwassenen en ouderen

Dansen en bewegen is voor heel veel volwassenen erg ontspannend en goed voor de conditie. Daarnaast is dansles ook goed voor de geest: even ontvluchten van de dagelijkse bezigheden en volledig op jezelf focussen. Tenslotte is dansles voor volwassenen een sociale aangelegenheid en dé plek om nieuwe contacten op te doen. In het nieuwe seizoen hebben we meerdere nieuwe cursussen, zoals Modern mix, Jazz mix en Urban mix, Strength & Flexibility, Tai Chi en Qigong. Altijd al een dansreis over de hele wereld willen maken? Doe dan mee met DANCE around the world, een wereldreis met opzwepende, ritmische of juist sierlijke dansstijlen.

Bij onze dansschool is iedereen welkom, van jong tot oud. In beweging blijven is namelijk goed voor lichaam en geest, ongeacht je leeftijd. We hebben naast het aanbod voor volwassenen ook danslessen zoals Strength & Flexibility, Tai Chi en Qigong.

Dansles voor beginners

Heb je nog nooit op dansles gezeten, maar lijkt het je wel superleuk? Ook dan ben je bij CKE aan het juiste adres. Tijdens onze danslessen voor beginners nemen we je stap voor stap mee in de danstechnieken Op die manier kun je heel relaxt een dansvorm onder de knie krijgen. Wil je eerst even kijken of dansles iets voor jou is? Vraag gerust een gratis proefles aan! 

Workshops dans voor kinderen en jongeren
We organiseren met regelmaat workshops met danslessen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan dansdagen voor peuters, kleuters en kinderen. Daarnaast organiseren we regelmatig choreografieprojecten voor jongeren. En wat dacht je van het jaarlijkse Open Podium voor deelnemers van binnen én buiten onze dansschool in Eindhoven? Tijdens dit Open Podium kun je niet alleen genieten van dans, maar ook van beeldende kunstmuziektheater en gesproken woord. 

Voor kinderen en jongeren met een bijzondere aanleg voor dans én die meer willen, bieden we iets extra’s. Zij kunnen zich namelijk aanmelden voor de Talentklas (groep 5 t/m 8) of de Talentstroom (vanaf 12 jaar). Daarnaast werken we intensief samen met het Sint Joris College binnen het project KunstKlas. Als je wilt voorbereiden voor audities voor een dansvakopleiding kun je speciale workshops volgen. Hierin laten we alle aspecten van het doen van een auditie aan bod komen. Zo ben je optimaal voorbereid voor dit belangrijke moment.  Lees meer over talentontwikkeling bij CKE 

Dansles voor ouderen met de ziekte van Parkinson, MS of reuma
Speciaal voor mensen met de diagnose ziekte van Parkinson, MS of reuma is er Balans door dans. Deze dansles draait geheel om plezier beleven in actief bezig zijn met dans en muziek, zonder dat het ertoe doet of dat je het ‘goed’ doet.

Praktische info over CKE: de dansschool in Eindhoven

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben veel leuk en nieuw aanbod met meer keuze voor kortlopende cursussen, meer flexibiliteit, drie startmomenten en een cursusjaar van 38 weken. Ook pasten we ons aanbod aan op de mogelijkheden binnen de (kabinets)maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Zo zijn er bij een aantal cursussen kortere lestijden of is een kleiner aantal cursisten per les mogelijk en werken we voor alle bezoekers met corona-protocollen. Tijdens de 38 weken heb je ook twee projectweken, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatiemomenten, crossovers en andere initiatieven.

Langlopende groepscursussen dans zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken. Een langlopende groepscursus bestaat uit twee of drie blokken waarvan elk blok een afgerond geheel vormt en als een zelfstandig onderdeel kan worden gevolgd. Cursisten kunnen zich inschrijven voor de volledige jaarcursus of voor één of meerdere blokken. Ieder blok is een afgerond geheel en er zijn drie startmomenten. Aan het eind van blok 2 en blok 3 is er een projectweek. En daarnaast bieden we veel kortlopende groepscursussen of workshops aan. We bieden je zo meer keuze aan en je kunt gemakkelijker overstappen naar een andere cursus of discipline. Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten op maandag 7 september 2020. Het cursusjaar bestaat uit drie blokken inclusief twee projectweken, die gezamenlijk 38 lessen per cursusjaar omvatten. Tussentijds instromen bij de groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over de dans die je wilt leren? Of weet je niet zeker of dansles iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen zijn de proeflessen in principe gratis, voorwaarde is uiteraard wel dat er nog plaats is. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens.
Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.
→  bekijk het cursusaanbod 

Bij langlopende groepscursussen werken we met een doorlopende inschrijving. Aan het einde van elk cursusjaar wordt via een mailing gevraagd of je in het nieuwe cursusjaar door wilt gaan met de langlopende groepscursus. We gaan ervan uit dat je je inschrijving wilt verlengen en plaatsen je inschrijving door op het best aansluitende aanbod voor het nieuwe cursusjaar. Als je niet wilt doorgaan, kun je je uitschrijven met het uitschrijfformulier dat je hier kunt downloaden.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar 2020-2021. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact.

Contactformulier