Dé dansschool in Eindhoven

Woon je in (de buurt van) Eindhoven en wil je graag starten met dansles? We heten je van harte welkom bij onze dansschool in Eindhoven op de Pastoor Petersstraat 180. Daar staan de meest professionele en gepassioneerde dansdocenten voor je klaar. Of je nu nieuwsgierig bent naar klassiek ballet, breakdance, moderne dans, streetdance, hiphop, jazz, kinderdans of een andere dansvorm: er is voor ieder wat wils. Bij CKE kun je terecht voor een zeer breed en kwalitatief aanbod danslessen, geschikt voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Weet je nog niet welke dans jij het leukste vindt? Meld je gerust aan voor een proefles!

CKE wil alle inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. CKE beschikt over een locatie met dansstudio’s en overige faciliteiten voor de cursisten. De dansdocenten van CKE zijn professioneel opgeleid aan kunstvakopleidingen en hebben veel ervaring. CKE biedt een veilige leeromgeving op een prettige locatie en is dichtbij door de centrale ligging in Eindhoven. Daarnaast werkt CKE samen met diverse partijen.

Een greep uit ons aanbod

Dansles voor kinderen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met dansen. Door te dansen ontwikkelen kinderen namelijk hun creativiteit. Tijdens dansles worden kinderen geprikkeld om hun fantasie te gebruiken en meer van zichzelf te laten zien. Daarnaast draagt dansles voor kinderen bij aan het groepsgevoel: een choreografie maak je immers sámen tot een succes. CKE heeft een breed aanbod, van peuterdans tot streetdance

Bij onze dansschool is iedereen welkom, van jong tot oud. In beweging blijven is namelijk goed voor lichaam en geest, ongeacht je leeftijd.

Dansles voor volwassenen

Dansen en bewegen is voor heel veel volwassenen erg ontspannend en goed voor de conditie. Daarnaast is dansles ook goed voor de geest: even ontvluchten van de dagelijkse bezigheden en volledig op jezelf focussen. Tenslotte is dansles voor volwassenen en ouderen een sociale aangelegenheid en dé plek om nieuwe contacten op te doen. Kies de stijl die jou het meeste past of ga voor een nieuwe uitdaging bij een dansstijl die je nog nooit hebt gedaan. Er zijn bij CKE in seizoen 2022-2023 Bruisweekenden, waarin cursisten elkaar gaan ontmoeten en nog meer verschillende kunstonderdelen aan bod komen.

Dansles voor beginners

Heb je nog nooit op dansles gezeten, maar lijkt het je wel superleuk? Ook dan ben je bij CKE aan het juiste adres. Tijdens onze danslessen voor beginners nemen we je stap voor stap mee in de danstechnieken Op die manier kun je heel relaxt een dansvorm onder de knie krijgen. Wil je eerst even kijken of dansles iets voor jou is? Vraag gerust een proefles aan, wil je daarna blijven, dan hoef je niks te doen! Was het toch niet jouw stijl, meld je dan binnen 48 uur af!

We organiseren met regelmaat workshops met danslessen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan dansdagen voor peuters, kleuters en kinderen. Daarnaast organiseren we regelmatig choreografieprojecten voor jongeren.

Tip:  Handige zoekfunctie!  Gebruik de zoekfunctie op www.cke.nl/cursussen-en-workshops. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

Dansles voor talenten

Voor kinderen en jongeren met een bijzondere aanleg voor dans én die meer willen, bieden we iets extra’s. Zij kunnen zich namelijk aanmelden voor de Talentklas (groep 5 t/m 8) of de Talentstroom (vanaf 12 jaar). Daarnaast werken we intensief samen met het Sint Joris College binnen het project KunstKlas. Als je wilt voorbereiden voor audities voor een dansvakopleiding kun je speciale workshops volgen. Hierin laten we alle aspecten van het doen van een auditie aan bod komen. Zo ben je optimaal voorbereid voor dit belangrijke moment. Lees meer over talentontwikkeling bij CKE 

Speciaal voor mensen met de diagnose ziekte van Parkinson, MS of reuma is er Balans door dans. Deze dansles draait geheel om plezier beleven in actief bezig zijn met dans en muziek, zonder dat het ertoe doet of dat je het ‘goed’ doet.

Praktische informatie

We willen je graag de kans geven om je kunstzinnige en creatieve vermogens te (blijven) ontwikkelen. We hebben aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden en op verschillende dagen, tijden en locaties. Kies voor een groepscursus voor een heel jaar of kies voor een workshop of korte groepscursus. Kortom, veel keuze en flexibiliteit!. De lessen starten weer vanaf maandag 5 september 2022.

Tip:  Handige  zoekfunctie!  Gebruik de zoekfunctie op deze pagina. Je kunt selecteren op discipline, dagen, leeftijden, niveau, locaties, korte cursussen of jaarcursussen of op een door jou gewenste startdatum.

Langlopende groepscursussen dans zijn opgebouwd uit minimaal 15 en maximaal 38 lesweken. Schrijf je meteen in voor een jaarcursus of stroom tussentijds in. In het cursusjaar zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven. Daarnaast zijn er kortlopende cursussen (maximaal 14 lessen) en workshops (1 les). Voor een korte cursus zijn er verschillende startmomenten.Bij de beschrijving van de groepscursus op de website vind je het tarief.

Alle lessen starten op maandag 5 september 2022. In het cursusjaar van 38 lesweken zijn er twee Bruisweekenden, waarin je samen met je docent en andere cursisten werkt aan presentatie- of voorspeelmomenten, crossovers, examens en andere initiatieven. Tussentijds instromen bij de  groepscursussen is mogelijk, uiteraard alleen als er nog plaats is.

Twijfel je nog over wat je precies wilt leren? Of weet je niet zeker of beeldende kunst iets voor jou is? Vraag dan een proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Voor groepscursussen kun je inschrijven voor een proefles. Ga je na deze proefles de les volgen, dan hoef je niets te doen. Was het toch niet wat je verwachtte, dan kun je binnen 48 uur je inschrijven annuleren en betaal je alleen de proefles. De proefles geldt als startdatum van de cursus indien je besluit je voor de groepscursus in te schrijven.

Kijk hier voor het cursusaanbod. Bij elke cursus of workshop vind je de button ‘Inschrijven’. Je kunt alleen online via onze website www.cke.nl inschrijven. Vul het online inschrijfformulier volledig in en klik op de button ‘Inschrijven’ om het formulier te verzenden. Je ontvangt een ontvangstbevestiging per mail met een kopie van de ingevulde gegevens. Als je hulp bij je inschrijving nodig hebt, kun je ook tijdens openingstijden bij onze balie terecht.

We willen je erop wijzen dat onze nieuwe inschrijfvoorwaarden van kracht zijn vanaf het komende cursusjaar. Voor deze nieuwe inschrijfvoorwaarden verwijzen we je naar de pagina met onze inschrijfvoorwaarden.

Neem contact op

Neem contact op met de cursistenadministratie. Kijk voor alle contactgegevens op www.cke.nl/contact.

Contactformulier

Maak kennis met CKE