Schrijven

→ bekijk het cursusaanbod

Op onze schrijversschool kun je je bekwamen in de schrijfkunst. Er zijn verschillende richtingen mogelijk. Misschien zoek je naar manieren om jouw gedachten pakkend onder woorden te brengen. Of loop je al jarenlang rond met een idee voor een boek en heb je nét dat laatste zetje nodig? Sinds vorig jaar zijn er ook cursussen voor kinderen en jongeren die vol verhalen zitten.

Voor volwassenen

Je kunt als beginner op twee manieren een basis leggen om je als schrijver te ontwikkelen: je start met creatief schrijven of literaire technieken. Het zijn twee verschillende cursussen die elkaar perfect aanvullen. Woordkeus, beeldspraak, ritme, tempo. Stijlmiddelen en schrijfstijlen. In deze cursussen leer je wanneer en hoe je ze toepast.

Wil je daarna meer? Of iets anders? Dat kan! Er zijn vier verschillende genrecursussen, die vooral bedoeld zijn om een specifiek schrijfonderdeel verder uit te bouwen: verhalend proza schrijven, roman schrijven, schrijven voor kinderen en column schrijven. Om hieraan mee te kunnen doen, is het fijn als je een basiscursus hebt gevolgd of al enige schrijfervaring hebt. In de meeste cursussen krijg je schrijfopdrachten voor thuis.

Voor kinderen en jongeren
We bieden ook schrijfcursussen aan voor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (12-16 jaar). Wil je leren hoe je goede, mooie, grappige en gekke verhalen kunt schrijven? Of droom je ervan om ooit een boek te schrijven? Kom dan naar onze schrijversschool.

→ bekijk het cursusaanbod

Schrijven
Deel dit met je vrienden via: