Schrijven

→ bekijk het cursusaanbod

Schrijven is meer dan tikken op je laptop of krassen met je pen. Het begint veel eerder. Met een idee of een vraag. Met iets dat bij je opkomt door een gesprek dat je hoort, een foto die je ziet, een krantenkop die je leest.

En dan? Hoe haal je uit je materiaal wat erin zit? Hoe vind je een originele invalshoek, een vorm die de inhoud versterkt? Waardoor je met jouw woorden in andermans hoofd een filmpje laat lopen? En hoe kom je erachter welk effect je tekst heeft op je lezers? Dat alles komt aan de orde in onze schrijfcursussen.

Voor beginnende en gevorderde schrijvers:

  • Creatief schrijven, op dinsdagavond (start najaar 2017 en voorjaar 2018)
  • Autobiografisch schrijven, op donderdagavond (start najaar 2017)
  • Voor kinderen schrijven, op donderdagavond (start voorjaar 2018)

Lezen
Bovendien biedt de CKE-Schrijversschool samen met de Bibliotheek Eindhoven een poëzie-leescursus aan. Vol eenvoudige, moeilijke, vreemde, bijzondere, mooie en onzinnige gedichten.

Voor avontuurlijke lezers:

  • Poëzie ontdekken, op vrijdagmiddag
 (start najaar 2017 in Bibliotheek De Witte Dame)

Publiceren
Wil je aan de wereld laten zien wat je gemaakt hebt? Bijvoorbeeld foto’s, schilderijen, tekeningen of teksten, een bijzondere verzameling of je familiestamboom? Ook deze cursus organiseren we samen met de Bibliotheek Eindhoven.

Voor wie een website of blog wil maken:

  • Online publiceren, op vrijdagmiddag 
(start voorjaar 2018 in Bibliotheek De Witte Dame)

Praktisch

  • De cursussen voor volwassenen staan open voor iedereen van 16 jaar en ouder. Daarnaast zijn er speciale cursussen voor kinderen vanaf 8 jaar en jongeren vanaf 12 jaar.
  • De lessen worden ondersteund met extra informatie via een speciale website (waar je als cursist een wachtwoord voor krijgt). En bij elke les hoort ook een opdracht voor thuis.

→ bekijk het cursusaanbod

Schrijven
Deel dit met je vrienden via: