CKE levert in Eindhoven en haar regio een unieke bijdrage door het ontwikkelen, ontmoeten en  verbinden van mensen. Wij geloven in de waarde van kunst en cultuur! Daarom willen we álle  inwoners van de Eindhovense regio de kans geven om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven.  Ongeacht hun leeftijd, geslacht, afkomst, opleiding, inkomen, religie of seksuele geaardheid. Dit doen  wij volgens de drie strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. Vanuit  onze organisatie, die bestaat uit een vaste kern van professionals in alle kunstdisciplines en  ondersteunende functies, werken we samen met vele partners in het veld. 


De stafafdeling Projectorganisatie & advies vervult de 2e lijnfunctie op het gebied van cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. De medewerkers verrichten adviserende, ondersteunende en/of  monitorende werkzaamheden ten behoeve van de interne organisatie en externe vertegenwoordigers  van culturele en maatschappelijke organisaties. Voor de vervanging tijdens zwangerschapsverlof zijn wij tijdelijk (juli t/m december) op zoek naar een creatieve en verbindende: 

Projectleider Talentontwikkeling (0,5 fte) 

 

Wat doet CKE?  

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen. Wij organiseren regelmatig events, activiteiten, voorstellingen en concerten in ons pand aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven en soms op een externe locatie. Onze bezoekers zijn een mix van cursisten, amateurkunstenaars, liefhebbers van kunst en cultuur en spontane bezoekers. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag als gastvrouw/gastheer bij events en activiteiten willen ondersteunen of als gastvrouw/gastheer bij onze informatiebalie willen werken.

Wat ga je doen als Projectleider Talentontwikkeling?

Als Projectleider Talentontwikkeling ontwikkel, coördineer en realiseer je samen met jouw collega’s het CKE-brede beleid op het gebied van talentontwikkeling. Je volgt, signaleert en analyseert relevante  ontwikkelingen in het culturele veld en het kunstonderwijs op het gebied van talentontwikkeling. Je  bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, coördineren, uitvoeren en verantwoorden van het  talentontwikkelingsprogramma van CKE. Tijdens deze periode bouw je aan en onderhoud je relaties met interne en externe belanghebbenden  en leg je verbindingen tussen het culturele en onderwijsveld. Voor jouw collega’s en  vertegenwoordigers van culturele en onderwijsinstellingen ben je een natuurlijke sparringpartner. Je rapporteert aan de innovatiemanager. 

Functieprofiel 

Onze tijdelijke collega voor deze uitdagende functie: 

 • Deelt onze visie op het gebied van de ontwikkeling van kunstzinnig talent in de  veranderende maatschappij; 
 • Coördineert samen met collega’s de uitvoering van het beleid voor de (individuele)  talentstromen en de Kunstklas van het St Joriscollege. 
 • Is projectleider voor de Circle of Talent Eindhoven 
 • Is aanspreekpunt op het gebied van talentontwikkeling voor de interne organisatie en  externe vertegenwoordigers van onderwijs- en culturele instellingen; 
 • Bouwt, stimuleert en onderhoudt relaties met interne en externe belanghebbenden; • Bouwt aan een programma waarbinnen mogelijkheden en kansen liggen voor culturele en onderwijspartners om aan te haken bij het talentontwikkelingsprogramma; 
 • Bewaakt de voortgang, de kwaliteit, de begroting en de resultaten van het  talentontwikkelingsprogramma; 
 • Draagt zorg voor financiële en inhoudelijke verantwoording van de talentontwikkelingsbudgetten 
 • Verricht promotionele en wervingsactiviteiten. 
 • Communiceert makkelijk en in begrijpelijke taal zowel mondeling als schriftelijk; 
 • Is als persoon ondernemend, creatief, inspirerend, resultaatgericht en verbindend. 

Concreet heb je:

 • Een afgeronde HBO-opleiding (Kunsthogeschool, etc.); 
 • Kennis van ontwikkelingen binnen het (kunst-)onderwijs en culturele veld;
 • Een regionaal en lokaal netwerk binnen culturele en onderwijsinstellingen. 

Hoe ziet jouw dag eruit?  

In de ochtend start je de dag op met een kop koffie en open je de mailbox. Je ziet in de agenda dat je  vanmiddag een afspraak hebt staan met de coördinator talentstroom dans over de invulling van de  komende gezamenlijke brainstorm met alle coördinatoren talentstroom. Je hebt een afspraak met de  event coördinator voor de benefietavond van de Circle of Talent waar je projectleider van bent, om het  draaiboek door te nemen en je werkt de planning van de kunstklas bij omdat er veranderingen in het  rooster zijn gekomen. Ook zie je dat je morgen op kantoor zit om een projectplan verder uit te werken voor een talentproject rondom jongeren samen met je collega van een andere Eindhovense culturele  instelling. Als je tijdens jouw werkdag bij CKE over de gang loopt kom je een docent van de kunstklas  tegen, die een andere invalshoek zoekt om de leerlingen te bereiken. Samen spar je over een nieuwe  inspirerende aanpak. Aan het einde van de dag ga je gauw naar de theaterzaal voor jouw improvisatie  les. Je hebt namelijk ook als tijdelijke medewerker bij CKE personeelskorting. 

Hoe ziet de afdeling eruit?

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en  ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele  veld. De stafafdeling Projectorganisatie & advies vervult de 2elijnfunctie op het gebied van  cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. Zij verrichten adviserende, ondersteunende en/of  monitorende werkzaamheden ten behoeve van de interne organisatie en externe vertegenwoordigers  van culturele en maatschappelijke organisaties. Binnen de afdeling Projectorganisatie & advies zijn  twee cultuuraanjagers, twee projectleiders amateurkunst, twee coördinatoren cultuuronderwijs en één  projectleider talentontwikkeling werkzaam.

Wat ga je dit half jaar doen? 

De eerste maand werk je samen met de huidige projectleider talentonwikkeling aan de overdacht van  de werkzaamheden. Ook ontmoet je jouw collega’s waar je samen het beleid voor de (individuele)  talentstromen en de kunstklas van het St Joriscollege mee Coördineert. In augustus bereid je de start  van het seizoen 2022-2023 voor, je werkt roosters bij en gaat op zoek naar gastdocenten die je  gedurende het jaar in kan gaan zetten. Je zet daarvoor je netwerk in en zet nieuwe samenwerkingen  op. De daaropvolgende maanden coördineer je de talenstromen en werk je de nieuwe opzet voor de  talentstromen muziek theater, dans en beeldend verder uit samen met de coördinatoren talentstroom. Je organiseert de benefietavond voor de Circle of Talent, en je werkt de nieuwe opzet van de  kunstklassen uit.

Voor meer informatie over de visie en het programma ontwikkeling kunstzinnig talent verwijzen wij  naar het document beleid talentontwikkeling 2021-2024.

Wat is je functieprofiel? 

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken.  

Wat bieden wij?

 • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl).  De functie is ingedeeld in schaal 8. Het salaris bedraagt maximaal 4064,- = bruto per maand op  basis van een full time dienstverband (36 uur).
 • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een half jaar. Juli t/m December 2022.

Wil je nog meer weten over CKE?  

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social mediakanalen. Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je meer relevante verslagen.

Wil je nog meer weten over de functie?  

Dan kun je contact opnemen met Kayleigh Beekx, Personeels- en Salarisadministrateur.  Haar mailadres is kayleigh.beekx@cke.nl en haar telefoonnummer is 040-216 32 60 

Enthousiast en wil je solliciteren?  

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae vóór 10 juni per e-mail te sturen  naar sollicitatie@cke.nl. De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats op 16 juni 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.