zaterdag 13 februari 2021

Hartenjagers brengen liefde in de wijk

Wakker worden met hartjes op je raam

Liefde voor de stad, liefde voor de buurt. Dat voelen we - hopelijk - allemaal. En misschien nu wel meer dan ooit. Daarom trokken wij, als stiekeme Hartenjagers, de afgelopen weken bij nacht en ontij (maar natuurlijk wel búiten de tijden van de avondklok) de buurten in om bewoners te verrassen met een guerrilla liefdesoffensief. 

Hartjes op de ramen, hartjes in de sneeuw, lieve gedichten op straat. Gemaakt van herbruikbaar plastic, en tijdelijke krijtverf. Best spannend, zo in het donker de straat op met spuitbussen en stickers om stiekem leuke dingen te doen. Maar de reacties op social media waren, tja, hartverwarmend! Want wat was het een verassing in de ochtend. Heb ik een geheime aanbidder? Wie doet dit en waarom? Waar heb nou juist ík dit aan verdiend? Het antwoord is eenvoudig. Jij maakt onze stad en jouw buurt een beetje mooier!

Het complot voor deze actie is gesmeed samen met een aantal buurtorganisaties. De gedichten zijn van schrijver Monique Neijendorf en de uitvoering werd mede mogelijk gemaakt door het Buurtfonds Woonbedrijf.  

Hartenjagers