Ben jij een Projectleider Amateurkunst met hart voor kunst & cultuur? 

Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?  

Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven, zoeken we een inspirerende en ondernemende   

 

Projectleider Amateurkunst (0,9 FTE)

 

Wat doet CKE?  

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE.

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.
 

Hoe ziet jouw  dag  eruit?   

In de ochtend start je de dag op met een kop koffie en open je de mailbox. Je ziet in de agenda dat je vanmiddag een afspraak hebt staan met Vitalis voor een projectaanvraag. In de ochtend heb je een afspraak met een groep amateurkunstenaars over de thema's die spelen in het amateurkunstveld.Je gaat brainstormen over vernieuwende ideeën om daar samen een positieve bijdrage aan te leveren. Ook zie je dat je morgen op kantoor zit om een projectplan uit te werken voor een subsidieaanvraag. Dit doe je in samenwerking met de collega's van cultuuronderwijs. Én heb je gesprekken met twee amateurkunstverenigingen die een voorstelling willen geven en daarvoor gebruik willen maken van de faciliteiten van CKE. Aan het einde van de dag ga je gauw naar het poplokaal voor jouw gitaarles. Je hebt namelijk als medewerker bij CKE ook nog personeelskorting.
 

Hoe ziet de afdeling eruit?  

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld. De stafafdeling Projectorganisatie & advies vervult de 2e lijnfunctie op het gebied van cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. Zij verrichten adviserende, ondersteunende en/of monitorende werkzaamheden ten behoeve van de interne organisatie en externe vertegenwoordigers van culturele en maatschappelijke organisaties. Binnen de afdeling Projectorganisatie & advies zijn op dit moment twee cultuuraanjagers, twee projectleiders amateurkunst, twee coördinatoren cultuuronderwijs en één coördinator talentontwikkeling werkzaam.
 

Wat ga je het eerste jaar doen?

De projectleider Amateurkunst ontwikkelt samen met collega's organisatie-breed beleid en processen op het gebied van Amateurkunst. Je volgt, signaleert en analyseert relevante ontwikkelingen in het culturele veld en de samenleving op het gebied van amateurkunst en adviseert op tactisch en operationeel niveau. Ook ga je aan de slag met het mede-ontwikkelen van de financieringsregeling amateurkunst. Je stelt projectplannen en –begrotingen op en vraagt fondsen en subsidies aan. 
 

Wat is je functieprofiel?

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken.
 

Wat vinden wij belangrijk  voor  onze nieuwe collega?

  • Afgeronde HBO opleiding (o.a. Culturele en Maatschappelijke Vorming, Kunsthogeschool);
  • Kennis van ontwikkelingen binnen het culturele veld en de samenleving op het gebied van amateurkunst;
  • Kennis van en ervaring met fondsen- en subsidiewerving;
  • Relevant netwerk van het culturele en amateurkunstveld binnen Eindhoven.
     

Wat bieden wij?

  • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). De functie is ingedeeld in schaal 10. Het salaris bedraagt maximaal € 4405 bruto per maand op basis van een full-time dienstverband (36 uur).
  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.
     

Wil je nog meer weten over CKE?

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social mediakanalen. Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je bij de downloads onze strategie 2021-2024 en meer relevante verslagen. 
 

Wil je nog meer weten over de functie?

Dan kun je contact opnemen met Kayleigh Beekx, Personeels- en Salarisadministrateur. Haar mailadres is kayleigh.beekx@cke.nl en haar telefoonnummer is 040-216 32 60.
 

Enthousiast en wil je solliciteren?  

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae vóór 18 april 2022 per e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl. De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats in de week van 21 april 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.