2 KUNSTVAKDOCENTEN MUZIEKONDERWIJS (0,3-0,5 fte)

 

Wie zoeken wij?

Een docent die kan en wil inspireren. Iemand die met enthousiasme, passie en kennis leerlingen, deelnemers en cursisten weet uit te dagen om hun creatieve en kunstzinnige vermogens te ontwikkelen. Samen onderzoeken, samen groeien, samen komen tot spectaculaire kunst en ingetogen creativiteit (en alles wat daar tussenin zit). 

Ben jij een inspirator binnen het muziekonderwijs op scholen?
Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

Je geeft hoofdzakelijk les buiten ons gebouw, op diverse scholen in het PO, VO, MBO/HBO of Speciaal Onderwijs. Je verzorgt je eigen lessen, daarnaast stem je de lesinhoud af met je colleg'as en ben je bezig met een tof project in het onderijws of in buurten. Je overlegt met de afdeling cultuuronderwijs over nieuwe aanvragen en te ontwikkelen lessen. Zo nu en dan vergader je met het docententeam binnen CKE en neem je deel aan scholingsbijeenkomsten.

Wat ga je het eerste jaar doen?

Je organiseert je lessen en voert deze uit. De doelgroepen zijn kinderen en jongeren in binnen-, na-, en buitenschoolse activiteiten in het onderwijs en/of buurten. Je hanteert verschillende didactische werkvormen en sluit deze aan bij de leerbehoefte en belevingswereld van leerlingen. Je creëert een pedagogisch klimaat waarin de kinderen en jongeren zich veilig en gewaardeerd voelen en je organiseert voorstellingen van en voor jouw leerlingen. Relevante (vakinhoudelijke) ontwikkelingen in het culturele veld en het onderwijs zijn bekend terrein voor jou. Je vertaalt deze ontwikkelingen door in jouw lessen. Je hebt een visie op cultuuronderwijs en ontwikkelt nieuw aanbod aan lessen. Binnen CKE en in het onderwijs weten jouw collega’s en leerkrachten jou te vinden. Je bent immers een expert op het gebied van muziekonderwijs en begeleidt beginnende collega’s en stagiaires. Daarnaast neem je deel aan vergaderingen, presentaties, open dagen en scholingsbijeenkomsten binnen en buiten CKE.

Wat doet CKE?

CKE wil alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat.

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk je in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een theaterles de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.

Wat is je functieprofiel?

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken. 

Wat vinden wij belangrijk voor onze nieuwe collega?

 • Een relevante HBO-opleiding als docent in het PO en VO binnen de kunstvakdiscipline muziek
 • Ervaring in het lesgeven in het primair en/of voortgezet onderwijs
 • Kennis van ontwikkelingen binnen het culturele veld en het onderwijs
 • Didactische, pedagogische, ontwerp, onderzoekende en projectmanagement vaardigheden
 • Innovatief, ondernemend, resultaatgericht en samenwerkingsgericht
 • Breed inzetbaar en ambitie om te willen investeren en te leren in een leuke creatieve omgeving

Wat bieden wij? 

 • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl)
 • De functie Kunstvakdocent Muziek is ingedeeld in schaal 8 Het salaris bedraagt maximaal
  €4.064,- = bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) 
 • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.  

Wil je nog meer weten over CKE?

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social mediakanalen. Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je meer relevante verslagen.

Wil je nog meer weten over de functie?

Dan kun je contact opnemen met onze Personeels- en Salarisadministrateur Kayleigh Beekx. Zij is te bereiken op 040-216 32 60.

Enthousiast en wil je solliciteren?

Stuur dan direct je cv naar sollicitatie@cke.nl. Vacature sluit op donderdag 23 juni 2022. Gesprekken vinden plaats op 29 juni 2022 en 1 juli 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.