KUNSTVAKDOCENT THEATER (0,3-0,5 fte)

 

Wie zoeken wij?

Een docent die kan en wil inspireren. Iemand die met enthousiasme, passie en kennis leerlingen, deelnemers en cursisten weet uit te dagen om hun creatieve en kunstzinnige vermogens te ontwikkelen. Samen onderzoeken, samen groeien, samen komen tot spectaculaire kunst en ingetogen creativiteit (en alles wat daar tussenin zit). 

Ben je een inspirator binnen de kunstvakdiscipline theater?
Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!

 

Als kunstvakdocent theater ben je dagelijks bezig met verhalen en spel. Jouw hart gaat hier sneller van kloppen en daar wil je andere mee bereiken en inspireren. Daarnaast ben je in staat lessen, cursussen en andere activiteiten te ontwikkelen en uit te voeren waarbij je jouw kennis en kunde inzet voor diverse doelgroepen in verschillende omgevingen. Taken die passen bij jouw functie zijn:

 • Het ontwikkelen en innoveren van lessen, cursussen, activiteiten en evenementen.
 • Het verzorgen van lessen, cursussen, activiteiten en evenementen.

Dit doe je binnen alle verschillende domeinen waar CKE zich mee bezig houdt, waaronder cultuuronderwijs, cultuurparticipatie en amateurkunst, talentontwikkeling en cursussen. Binnen het domein cultuuronderwijs houd je je bezig met binnen-, na- en buitenschoolse activiteiten in het onderwijs en in buurten. Binnen het domein cultuurparticipatie en amateurkunst zijn de activiteiten zeer divers. Je werkt vaak met specifieke doelgroepen, zoals ouderen en dak- en thuislozen. Of je bevordert de deskundigheid binnen het amateurkunstveld. Binnen het domein talentontwikkeling en cursussen ontwikkel je de talentstroom muziek vanuit visie en verbinding. Of je geeft cursussen en workshop in de vrije tijd.


Bij CKE koesteren wij de professionele autonomie van docenten en vinden wij persoonlijke en professionele ontwikkeling zeer belangrijk. Daarom is er veel aandacht en ruimte voor begeleiding, ontwikkeling en scholing. Verder organiseer je voorstellingen van en voor jouw leerlingen en cursisten, lever je een bijdrage aan promotionele en wervingsactiviteiten en woon je scholingsbijeenkomsten en teamoverleggen bij.

Over CKE 

CKE wil alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat.

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk je in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een theaterles de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.

Wat is je functieprofiel?

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken.

Wat vinden wij belangrijk bij onze nieuwe collega?

 • Afgeronde HBO-opleiding aan een Kunsthogeschool
 • Ervaring in het lesgeven aan individuen, homogene en heterogene groepen
 • Kennis van ontwikkelingen binnen het culturele veld, het onderwijs en de samenleving
 • Didactische, pedagogische, ontwerp, onderzoekende en projectmanagement vaardigheden
 • Innovatief, ondernemend, resultaatgericht en samenwerkingsgericht
 • Breed inzetbaar en ambitie om te willen investeren en te leren in een leuke creatieve omgeving

Wat bieden wij? 

 • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl)
 • De functie Kunstvakdocent Theater is ingedeeld in schaal 8 Het salaris bedraagt maximaal
  €4.064,- = bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur) 
 • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde
  tijd.  

Wil je nog meer weten over CKE?

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social mediakanalen. Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je meer relevante verslagen.

Wil je nog meer weten over de functie?

Dan kun je contact opnemen met onze Personeels- en Salarisadministrateur Kayleigh Beekx. Zij is te bereiken op 040-216 32 60.

Enthousiast en wil je solliciteren?

Stuur dan direct je cv naar sollicitatie@cke.nl. Vacature sluit op donderdag 23 juni 2022. Gesprekken vinden plaats op 29 juni 2022 en 1 juli 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.