Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?  


Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven, zoeken we een inspirerende en ondernemende   
Innovatiemanager (0,8 fte)

Wat doet CKE? 

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagers en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE een ruime keuze in allerlei cursussen en workshops voor de vrije tijd in alle kunstdisciplines. Ieder jaar hebben we zo’n 5.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij (als we straks weer open mogen) in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen. 


Hoe ziet jouw dag eruit?

In de ochtend start je de dag op met een kop koffie en open je de mailbox. Je ziet in de agenda dat je een afspraak hebt met de projectleiders amateurkunst over de verdere ontwikkeling van het Expertisecentrum Amateurkunst. Aansluitend heb je een brainstormsessie met de cultuuraanjagers en professionals uit het veld over het doorbreken van taboes rondom armoede. Vanmiddag heb je een MT-vergadering waar je de meerjaren-doelstellingen van CKE gaat bespreken. Na de MT-vergadering bereid je je voor op de afspraken van morgen, een POP-gesprek met een medewerker en een interview met het Eindhovens Dagblad over de naschoolse activiteiten die deze zomer worden georganiseerd in actiewijken. Ook heb je tijd gereserveerd voor de subsidieaanvraag die je samen met een zorginstelling indient bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Aan het einde van de dag ga je gauw naar het keramieklokaal voor jouw les beeldhouwen. Je hebt namelijk als medewerker bij CKE ook nog personeelskorting. 
 

Hoe ziet de afdeling eruit?

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld. Bij CKE kennen we lijn- en stafafdelingen, waarbij de lijnafdeling Kunst & Creativiteit ondersteund wordt door de stafafdelingen Projectorganisatie & Advies, Marketing & Communicatie, Finance & Control en Services. Als Innovatiemanager ben je lid van het management team van CKE en stuur je de afdeling Projectorganisatie en Advies aan. Je geeft leiding aan twee cultuuraanjagers, twee projectleiders amateurkunst, twee coördinatoren cultuuronderwijs en één coördinator talentontwikkeling.

Wat ga je het eerste jaar doen?

De innovatiemanager is een nieuwe functie binnen CKE waar jij verder invulling aan gaat geven. Je ontwikkelt en realiseert samen met de MT leden de CKE-brede strategie en doelstellingen. Je bouwt aan en onderhoudt relaties met overheidsinstellingen, culturele en maatschappelijke organisaties. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van beleid op het gebied van Cultuureducatie, Amateurkunst en Cultuurparticipatie. Je adviseert de interne organisatie en externe vertegenwoordigers van culturele en maatschappelijke organisaties op het gebied van Cultuureducatie, Amateurkunst en Cultuurparticipatie en stimuleert verbinding tussen deze strategische pijlers. Samen met de medewerkers van Projectorganisatie en Advies vraag je fondsen en subsidies aan en verantwoord je deze na afronding. Binnen de afgesproken strategische en financiële kaders maak je de vertaalslag naar een afdelingsplan met haalbare doelen. Je geeft op inspirerende en coachende wijze leiding aan de cultuuraanjagers, projectleiders amateurkunst, coördinatoren cultuuronderwijs en de coördinator talentontwikkeling.

Wat is je functieprofiel?   

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken.  

Wat vinden wij belangrijk voor onze nieuwe collega?  

  • Afgeronde HBO opleiding (o.a. Culturele en Maatschappelijke Vorming, kunsthogeschool);
  • Ervaring in een functie op een strategische positie binnen een culturele en/of maatschappelijke organisatie;
  • Ervaring met leidinggeven aan en coachen van professionals;
  • Kennis van en ervaring met fondsen- en subsidiewerving;
  • Heeft een regionaal en lokaal netwerk (provincie, gemeente, onderwijs, culturele en maatschappelijke organisaties); 
  • Kennis van ontwikkelingen binnen cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie; 
  • Ambitie om te willen investeren en te leren in een leuke creatieve omgeving.

Wat bieden wij?  

  • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). Het salaris bedraagt maximaal € 5.027,- = bruto per maand op basis van een full time dienstverband (36 uur) (schaal 12).   
  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.   

 

Wil je nog meer weten over CKE?  

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social mediakanalen.   
Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je meer relevante verslagen.     

 

Wil je nog meer weten over de functie?  

Dan kun je contact opnemen met Kayleigh Beekx, Personeels- en Salarisadministrateur. Haar mailadres is kayleigh.beekx@cke.nl en haar telefoonnummer is 06-37456119

 

Enthousiast en wil je solliciteren?  

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae vóór 2 juni per e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl. De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats op 7 juni 2021.

Een printvriendelijke versie van deze vacature vind je hier.    
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.