Ben jij een Expositie-vrijwilliger met hart voor kunst & cultuur?

Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?  

Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven en om onze Expositiecommissie en Projectleider Amateurkunst te ondersteunen bij het inrichten van de exposities zoeken we een

 

Expositie-vrijwilliger

 

Wat doet CKE?  

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagersEindje AAN en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE in alle kunstdisciplines cursussen en workshops voor de vrije tijd. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen. Wij organiseren regelmatig events, activiteiten, voorstellingen en concerten in ons pand aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven en soms op een externe locatie. Onze bezoekers zijn een mix van cursisten, amateurkunstenaars, liefhebbers van kunst en cultuur en spontane bezoekers. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag als gastvrouw/gastheer bij events en activiteiten willen ondersteunen of als gastvrouw/gastheer bij onze informatiebalie willen werken.

 

Wat ga je doen als expositie-vrijwilliger?

Bij CKE houden we regelmatig exposities. Dat kan een interne expositie zijn van onze cursisten, maar ook externe partijen, zoals amateurkunstenaars, vinden hun weg naar CKE voor het tentoonstellen van hun werk. Omdat exposanten vanzelfsprekend willen ‘shinen’ heeft CKE een Expositiecommissie, die als taak heeft ervoor te zorgen dat al het tentoongestelde werk het beste tot zijn recht komt. Deze Expositiecommissie zoekt ondersteuning in de vorm van ‘handen’ voor het inrichten van de exposities. Vind jij het leuk om hier de helpende hand te bieden en je mouwen op te stropen? Dan ben je van harte welkom. Een pré is het om in de buurt van CKE te wonen om, indien nodig, de exposities te controleren en zaken te corrigeren/herstellen.  De Expositiecommissie en de projectleider Amateurkunst zullen je briefen. Je bent flexibel beschikbaar voor de exposities die ingepland worden bij CKE. Deze zijn meestal een paar weken van te voren bekend en soms zijn er last minute verzoeken. Deze rol als expositie-vrijwilliger kun je prima combineren met die van gastvrouw/gastheer bij events of activiteiten. Zie voor meer informatie hierover de vacature gastvrouw/gastheer (vrijwilliger) bij CKE.

Hoe ziet de organisatie van CKE eruit?  

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld. Bij CKE kennen we lijn- en stafafdelingen, waarbij de lijnafdeling Kunst & Creativiteit ondersteund wordt door de stafafdelingen Projectorganisatie & Advies, Finance & Control en Services. De Coordinator Vrijwilligers is contactpersoon voor alle vrijwilligers, samen met de Hospitality Manager van de afdeling Services. 

Wat verwachten wij van jou? 

Je bent uitermate flexibel, zelfstandig, handig, nauwkeurig en hebt ervaring en gevoel met amateurkunst en eventueel ervaring met exposeren. Je beseft dat vrijwilligerswerk vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Je vindt het leuk om in een creatieve omgeving te werken en vindt het fijn om ook samen te werken. Je kijkt er naar uit om in deze creatieve omgeving jouw eigen talenten in te zetten en zo bij te dragen aan de missie van CKE!  Is de functie van expositievrijwilliger jou op het lijf geschreven? Vind jij het belangrijk dat de exposities het beste tot hun recht komen in deze creatieve omgeving en bezoekers zich kunnen laten verrassen door de ten toon gestelde werken? Kom dan als vrijwilliger bij CKE werken!

Wat mag jij van ons verwachten? 

  • We bieden je een leuke flexibele vrijwilligersrol als expositievrijwilliger ter ondersteuning van de Expositiecommissie en projectleider Amateurkunst in een creatieve en culturele omgeving. Deze rol als expositie-vrijwilliger kun je prima combineren met die van gastvrouw/gastheer (vrijwilligers) bij events en activiteiten. Onze Coördinator Vrijwilligers is jouw vaste contactpersoon, samen met de Hospitality Manager.
  • We werken met een spaarsysteem. De punten die je spaart met jouw gewerkte uren, kun je o.a. gebruiken voor korting op onze cursussen en activiteiten.
  • Regelmatig leuke extra’s, zoals uitnodiging voor de medewerkersbijeenkomsten van CKE, medewerkersborrel en (informele) bijeenkomsten met de andere vrijwilligers die voor CKE actief zijn.

Wil je nog meer weten over CKE?    

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social mediakanalen. Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je bij de downloads onze strategie 2021-2024 en meer relevante verslagen.     
 

Wil je nog meer weten over de functie?  

Dan kun je contact opnemen met Lindsey van Bree, Hospitality Manager. Haar mailadres is lindsey.vanbree@cke.nl  en haar telefoonnummer is 040-216 32 63. Download de vacature (pdf). 

Enthousiast en wil je solliciteren?  

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae per e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.