Vacature: docent beeldend | Nieuwe media

0,5 - 0,6 fte 

Ben je als docent beeldend gespecialiseerd in  nieuwe media en wordt je dolenthousiast van kunst én van lesgeven? Jij ontwikkelt je eigen lessen, cursussen en tal van andere activiteiten. Je geeft les in de vrije tijd, het onderwijs, de zorg en de wijken. Benieuwd wat jouw werkzaamheden precies inhouden? Lees dan snel verder en kom erachter of deze baan bij jou past! 

Reageren kan t/m 22 januari 2024. Stuur jouw LinkedIn-profiel of cv naar sollicitatie@cke.nl. Zien we net zoveel raakvlakken als jij? Dan nodigen we je uit voor een kop koffie. Is er een wederzijdse klik? Dan vragen we je om een voorbeeldles te verzorgen. 

Dit ga je doen

Jouw werkdagen zijn gevuld met één en al kunst en creativiteit. Als docent beeldend & nieuwe media ontwikkel je lessen, cursussen en andere culturele activiteiten. Je bent continu op zoek naar nieuwe (digitale) technieken en experimenteert graag zodat je up to date blijft over nieuwe  mogelijkheden. Je maakt verbinding en werkt samen met collega’s uit verschillende disciplines. Je hebt een gekleurd palet aan werkzaamheden en je bent breed inzetbaar binnen cursussen & workshops, cultuuronderwijs, talentstromen, amateurkunst en cultuurparticipatie. Jouw taken in een notendop:  

 • Je ontwikkelt lessen, cursussen, activiteiten en evenementen.  
 • Je weet altijd wel een manier om lessen, cursussen en activiteiten te vernieuwen. 
 • Je geeft cursussen en workshops in de vrije tijd en voert activiteiten uit in het onderwijs.  
 • Je voert culturele activiteiten uit in de zorg en in wijken. 
 • Je organiseert exposities van en voor jouw leerlingen en cursisten.  
 • Je enthousiasme voor het vak en je werk bij CKE dragen bij aan de werving van nieuwe cursisten en aanvragen voor nieuwe activiteiten. 
 • Je woont scholingsbijeenkomsten en afdelingsoverleggen bij.  

 

De strategische pijlers uitgelegd 

Als docent beeldend ga je werken binnen de strategische pijlers van CKE: 

 

●        Cursussen en workshops

Bij CKE bieden we ontzettend veel cursussen en workshops, geschikt voor alle inwoners van Eindhoven en omgeving. We bieden cursussen en workshops binnen de kunstvakken: muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, multimedia, theater, musical en woordkunst. Je geeft les aan kinderen, jongeren en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Lees meer over cursussen en workshops > 

●        Cultuuronderwijs 
Bij CKE bieden we ook cultuuronderwijs binnen het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en kunstvakopleidingen. Op die manier geven we leerlingen de kans om hun creatieve en kunstzinnige vaardigheden te ontwikkelen in een vertrouwde omgeving. Je geeft les aan leerlingen van allerlei leeftijden, op verschillende onderwijsniveaus. Lees meer over cultuuronderwijs >

●        Amateurkunst

CKE is ook een plek voor amateurkunstenaars en amateurkunstverenigingen. We geven advies over de instandhouding, ontwikkeling en vernieuwing van het amateurkunstveld. Daarnaast organiseren we diverse activiteiten in samenwerking met het amateurkunstveld en voeren wij de financieringsregelingen Amateurkunst uit. Ook kan het amateurkunstveld gebruikmaken van onze oefen- en presentatieruimtes en verzorgen wij cursussen op maat. Lees meer over amateurkunst >

●        Cultuurparticipatie 
Bij cultuurparticipatie focussen we op ontmoeting en verbinding van mensen, door middel van kunst en cultuur. Binnen deze activiteiten werken we vaak samen met partners binnen en buiten het culturele veld. Je werkt binnen deze activiteiten met specifieke doelgroepen, zoals ouderen in verzorgingshuizen, kinderen in actiewijken, jongeren met autisme of dak- en thuislozen in een dagbesteding. Lees meer over cultuurparticipatie >

●        Talentstroom

De Talentstroom is er speciaal voor kinderen (10 - 13 jaar) en jongeren (14 - 20 jaar) die ervan dromen om professioneel kunstbeoefenaar te worden. De Talentstroom is een verdiepend programma op de lessen die de kinderen en jongeren al volgen. Op die manier leidt CKE kunstenaars van de toekomst op. Lees meer over de Talentstroom >

Dit ben/heb jij 

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding als beeldend docent aan een kunsthogeschool 
 • Je hebt kennis van er ervaring met het werken met diverse beeldende media, zowel analoog maar vooral digitaal.  
 • Je hebt een professionele houding en je bent heel zelfstandig.  
 • Je hebt ervaring met lesgeven aan individuen en (gemengde) groepen.    
 • Je hebt didactische, pedagogische, onderzoekende en ontwerpgerichte competenties. 
 • Je bent innovatief en ondernemend en je houdt van samenwerken.  
 • Je bent breed inzetbaar en wil meewerken aan een leuke, creatieve leeromgeving.  

Bij CKE vinden we persoonlijke en professionele ontwikkeling heel belangrijk. Daarom is er veel aandacht en ruimte voor begeleiding, ontwikkeling en scholing. Laten we samen groeien en ontwikkelen!  

Dit bieden wij jou

 • Een deeltijdfunctie (0,5 - 0,6 fte) als docent beeldend met nieuwe media als specialisatie. 
 • Deze functie is ingedeeld in schaal 8. Je salaris bedraagt daarom maximaal € 4451,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).  
 • De arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Kunsteducatie zijn van toepassing. Meer informatie hierover vind je op cultuurconnectie.nl.  
 • Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.    

Over CKE 

CKE is hét Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans geven om kunst en cultuur te beleven en te beoefenen. Creativiteit is namelijk voor iedereen! We geloven erin dat kunst en cultuur essentieel zijn voor het ontwikkelen, ontmoeten en verbinden van mensen. Zeker in de regio Eindhoven, die drijft op techniek, design en kennis. Jong en oud kan bij ons terecht voor cursussen, workshops en allerlei andere culturele activiteiten in het onderwijs, de zorg en in buurten en wijken. Lees meer over CKE en volg ons op social media! 

Dit zijn jouw toekomstige collega’s 

Maak alvast kennis met jouw toekomstige collega’s! Je komt terecht in een warm bad, beloofd. 

Meer weten over deze vacature? 

Neem dan contact op met Kayleigh Beekx, onze personeels- en salarisadministrateur. Je kunt haar telefonisch bereiken op 040-216 32 60. 

Word jij onze nieuwe collega? 

Reageren kan t/m 22 januari 2024. Stuur jouw LinkedIn-profiel of cv naar sollicitatie@cke.nl. Zien we op basis daarvan genoeg raakvlakken? Dan nodigen we je uit voor een kop koffie. Is er een wederzijdse klik? Dan vragen we je om een voorbeeldles te verzorgen. We kijken uit naar jouw sollicitatie!