Talentstroom

Ben jij een kunstenaar van de toekomst?

Welkom bij de Talentstroom!

Ben je tussen de 14 en 20 jaar oud? Heb je een extra drive om bezig te zijn met jouw talent? Heb je een droom om professioneel kunstbeoefenaar te worden? Dan ben je bij de Talentstroom aan het goede adres.

De Talentstroom is een verdiepend programma op de lessen die je al volgt binnen jouw kunstdiscipline (denk aan dans, theater, muziek of beeldend) en focust zich op jou als kunstenaar. CKE leidt kunstenaars van de toekomst op. Bij de Talentstroom ga je samen met andere talenten op onderzoek uit. Je leert om zelf keuzes te maken die jou helpen om je talent in te zetten op een manier die bij jou past. Daarbij werk je samen met anderen en leer je actief van elkaar. Ook werk je veel samen met deelnemers van de andere Talentstromen. 

 

Jouw ontwikkeling als kunstenaar

Binnen het Talentstroomprogramma focus je op jouw individuele ontwikkeling en groei. Dit doe je onder begeleiding van een mentor én kunstprofessionals uit het vak. Je hebt de regie over jouw eigen succes. Hoe meer energie je erin stopt, hoe meer je uit de Talentstroom haalt. Een belangrijke mindset die nog vaak van pas gaat komen in jouw toekomstige carrière. 

 • Volg inspirerende lessen met focus op kunstenaarschap.
 • Werk vanuit een multidisciplinaire insteek. Tijdens de Talentstroom kom je in aanraking met andere talentstromen van andere kunstdisciplines. 
 • 6x per jaar is er een inspirerende Talentstroomdag. Op zo'n dag beleef je samen met talenten uit andere stromen bijvoorbeeld een workshop, voorstelling of masterclass waarin je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen, te experimenteren en als kunstenaar geïnspireerd te raken.  
 • Werk samen met andere Talentstromers toe naar een te gekke eindpresentatie.
 • Wees nieuwsgierig: wie ben jij als kunstenaar?

Nog geen 14 jaar? Dan kun je meedoen met de Talentstroom Junior. Dit traject voor 10 – 13-jarigen is gericht op het ontwikkelen van je talent en bereidt je voor op de Talentstroom.

 

 

Talentontwikkeling door verdieping

De Talentstroom is een verdiepend programma waar inspiratie, kunstenaarschap en multidisciplinariteit centraal staan. Al veel talenten zijn jou voorgegaan en hebben lessen gevolgd bij CKE in het talentenprogramma. Veel talenten hebben het al ver geschopt. Bijvoorbeeld als winnaar van Holland's Got Talent, als deelnemer aan het Prinses Christina Concours, als heuse musicalster, als exposerende beeldend kunstenaar… Noem maar op! 

Start met creativiteit

Het succes van het Talentstroomprogramma wordt gecreëerd door je eigen inzet en die van andere deelnemers. Het is daarom belangrijk dat je met voldoende inzet en motivatie van start gaat. Na je inschrijving  via de website, krijg je een uitnodiging per mail om creatief aan de slag te gaan met een praktijkopdracht. Dit is een onderdeel van jouw intake en deze bepaalt of je mag deelnamen aan een creatieve workshop. Je ontmoet dan ook andere talenten die enthousiast zijn over de Talentstroom. Na deze inspirerende workshop hoor je of je kan deelnemen aan de Talentstroom. 

Is het tijd voor jou om jouw talent naar een volgend stadium te brengen? Meld je dan aan voor de Talentstroom. De inschrijving start in april. 
Vragen? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder of neem contact op via talentstroom@cke.nl

Veelgestelde vragen

 • Gedurende een periode van 36 lesweken staan er 6 verschillende thema's centraal waar je in verschillende lesblokken mee aan de slag gaat, waaronder ‘Mindset’, ‘Career building’ en ‘Performance’. 
 • 30 weken lang volg je vakinhoudelijke lessen, twee uur per week. In april volgt informatie over de specifieke Talenstroom waar je nieuwsgierig naar bent.
 • 6 Talentstroomdagen in het teken van extra inspiratie en verdieping gezamenlijk met alle andere Talentstromen. 
 • 4 intervisie coaching momenten gedurende het seizoen waarin je door jouw mentor van de Talentstroom wordt begeleid in je ontwikkelingsproces. 
 • Lessen van inspirerende docenten uit het professionele kunstwerkveld met verschillende achtergronden, denk aan: maatschappelijk, showbizz, onderwijs. Een uitvoerig palet om jou te helpen ontwikkelen van jouw eigen visie.
 • Tot slot werk je toe naar een unieke multidisciplinaire jaarafsluiting met alle Talentstromers. 

De lessen starten in september met een gezamenlijke kick-off Talentenstroomdag. Inschrijven voor de Talentstroom kan elk jaar vanaf april tot juni via de website. 

De Talentstroom is een uniek programma waar je zowel individueel als met andere disciplines aan de slag gaat om jouw persoonlijke kunstenaarschap te ontwikkelen. De faciliteiten binnen CKE bieden veel mogelijkheden tot spelen, leren en groeien. De lessen worden gegeven door inspirerende docenten “van de bovenste plank”. Zij staan midden in het professionele werkveld en hebben een hart voor het overdragen van hun kennis aan jongeren. 

Dit programma is ingericht voor jongeren van 14 t/m 20 jaar die op zoek zijn naar een verdiepende laag binnen de eigen kunstdiscipline. Het ontwikkelteam van de talentstroom is continu bezig om het programma aan te blijven sluiten bij de behoefte van de talenten en het actuele kunstlandschap. We vinden het belangrijk dat jouw passie continu wordt uitgedaagd en dat je uitkijkt naar meer. Deze aanpak waarborgt het belang van ontwikkeling en groei, omdat er niet enkel wordt gefocust op het resultaat. Een belangrijke skill om te bezitten als kunstenaar. 

Bij de Talentstroom zijn we op zoek naar jou! Gemotiveerde, gepassioneerde jongeren die ongedwongen en serieus met hun talent aan de slag willen gaan. Vanuit een growth mindset ontwikkelen en groeien. Dit betekent dat je met verschillende leeftijden en verschillende achtergronden samen de lessen volgt. 

Wanneer kan je inschrijven voor de Talentstroom? 

 • Ben jij 14 t/m 20 jaar oud?
 • Volg je minimaal één of meerdere lessen per week in jouw kunstdiscipline (dans, theater, muziek, beeldend) bij CKE of een aanbieder?
 • Heb je al wat ervaring binnen jouw kunstdiscipline naar keuze? 
 • Ben je gemotiveerd, enthousiast en heb je zin om te groeien met jouw talent? 

  Voldoe je aan al deze voorwaarden, dan kun je je inschrijven voor de Talentstroom. De inschrijving gaat open in april! Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met talentstroom@cke.nl

Wat denk je ervan? Lijkt de Talentstroom je wat? Meld je dan aan vanaf april en ga aan de slag met jouw inschrijving! We vinden het belangrijk dat je ontwikkelproces start vanaf het moment dat je je inschrijft. Zodra de inschrijving succesvol is ontvangen, ontvang  je een bevestigingsmail en een uitnodiging voor jouw intake van de Talentstroom. 

De intake is een combinatie van een praktijkopdracht en een live workshop. Er is specifiek voor deze aanpak gekozen, omdat we hopen hiermee je al te stimuleren jouw creativiteit op een kunstzinnige manier in te zetten. Je maakt daarmee meteen eerste stappen binnen jouw kunstenaarschap bij de Talentstroom. 

Heb je vragen over de intake? Neem dan contact met ons op via talentstroom@cke.nl.   

Ben je 10 t/m 13 jaar en ben je super gemotiveerd om nu al een start te maken met jouw talent? Geen probleem! Bij CKE hebben we ook de Talentstroom Junior voor zowel muziek als dans. Bij deze kunstdisciplines is het van belang al vroeg te starten met gerichte lessen om zo de technische vaardigheden onder de knie te krijgen. Talentstroom Junior faciliteert een verdiepend programma voor de jonge muzikanten en jonge dansers. Het programma is toegespitst op het ontwikkelen van je eigen talent binnen de gekozen kunstdiscipline (dans of muziek). Je wordt voorbereid op de Talentstroom. Specifieke informatie over het programma voor 2023/2024 volgt in april. 

Wanneer kan je inschrijven voor de Talentstroom Junior?

 • Ben jij 10 t/m 13 jaar oud?
 • Heb je al wat ervaring met jouw kunstdiscipline naar keuze (dans of muziek)?
 • Wil je graag meer uitdaging en begeleiding?

Inschrijven voor de Talentstroom Junior kan vanaf april. Heb je vragen over de Talentstroom Junior? Neem dan contact op met talentstroom@cke.nl. We lichten het aanbod graag toe.