Talentstroom

Laat je talent stromen! 

Je zit op de middelbare school en droomt van een toekomst als kunstenaar. Je kijkt uit naar het moment waarop je auditie of toelating doet bij een kunstvakopleiding. Je wil je omringen met jongeren die net als jij het liefst de hele dag dansen. Of acteren. Muziek maken. Creatief bezig zijn. Je wil les krijgen van super enthousiaste, ervaren docenten waardoor je je talent ontwikkelt. En je nóg beter wordt. Kom daarom bij onze Talentstroom. In dit unieke en inspirerende programma volg je verdiepende lessen in de disciplines Dans, Theater, Muziek of Beeldend en bereid je je voor op een vervolgtraject op een creatieve mbo- of hbo-opleiding. Doe mee en ontwikkel je talent!

Voor jong talent 
Zit je in de bovenbouw van de basisschool en wil je je verdiepen in Dans of Muziek? Dan is de Talentstroom Junior iets voor jou!  

 

Daarom de Talentstroom:  

Vaklessen en de diepte in 
Je leert van ervaren kunstvakdocenten de specifieke technieken binnen jouw discipline. Dit doe je in 6 blokken van 5 weken. Maar je duikt ook de diepte in. In 6 themalessen leer je bijvoorbeeld wat jou inspireert. Wie je bent als kunstenaar. Hoe je omgaat met tegenslag. Je jezelf presenteert. Hoe je je carrière voor je ziet. En meer!  Wij helpen je om je optimaal voor te bereiden op de overstap naar een kunstvakopleiding. 

Mentor als groeiversneller 
Je krijgt begeleiding van een mentor die je helpt je bij jouw ontwikkelingsproces. Je leert vaardigheden die elk talent kan gebruiken en waar je de rest van je leven plezier van hebt. Zo word je nog beter en sta je sterker als professional in een creatieve wereld. Je volgt ook groepssessies met andere Talentstroomdeelnemers, want je leert ook van elkaar. Met 4 gezamenlijke intervisie- en coachingmomenten helpen we je groeien. 

Meer kennis en veel plezier tijdens Talentstroomdagen 
Na elk blok is er een Talentstroomdag. Tijdens deze supertoffe dag neem je deel aan masterclasses, workshops en inspiratiesessies. Je gaat aan de slag met denken in concepten. Leert meer over persoonlijke ontwikkeling. En je bouwt je portfolio op. Ook exposeer je, je treedt op en je stapt uit je comfortzone. Gaaf is dat je hier Talentstroomdeelnemers van de andere disciplines ontmoet en met elkaar samenwerkt. Je trekt er ook op uit! Want er staan coole museumbezoeken op de agenda. 

Spectaculaire jaarafsluiting 
We werken toe naar de spectaculaire jaarafsluiting. Dit is hét moment waarop je jezelf presenteert en laat zien wat je allemaal geleerd hebt. Behalve dat je zelf staat te shinen, zijn er ook allerlei gave workshops en masterclasses waaraan je deelneemt. 

Aansluiting binnen je eigen lessen 
De Talentstroom is een aanvulling op de lessen die je al bij CKE of ergens anders volgt. Deze lessen moet je blijven volgen. Want ze helpen je om meer ervaring op te doen en verder te groeien. En ze bereiden je voor bij de overstap naar een kunstvakopleiding. 

Dit ga je doen: 

 • Het Talentstroomprogramma duurt 36 weken.  
 • 30 weken volg je iedere dinsdag van 17.30 tot 19.45 uur twee uur vakinhoudelijke lessen.  
 • Daarnaast werk je aan 6 verdiepende thema’s, verdeeld over verschillende lesblokken.   
 • Je neemt deel aan 4 gezamenlijke intervisie- en 2 coachingmomenten met andere getalenteerde jongeren. 
 • Je doet mee aan 6 Talentstroomdagen op 6 zaterdagen van 10.00 tot 14.00 uur.  
 • Tot slot werk je toe naar een spectaculaire jaarafsluiting met alle deelnemers aan de Talentstroom.  
 • Naast de Talentstroom volg je reguliere lessen die passen bij jouw ontwikkeling en behoeften. 

Je kunt meedoen als je:

 • Op het voortgezet onderwijs zit. 
 • Minstens 1 jaar bezig bent met Dans, Theater, Muziek of Beeldend. 
 • Wekelijks 1 of meerdere lessen volgt in het vak Dans, Theater, Muziek of Beeldend. 
 • Staat te trappelen om samen met andere enthousiaste jongeren je talent verder te ontwikkelen. 

Je kunt meedoen aan de Talentstroom Junior als je:

 • In de bovenbouw van de basisschool zit. 
 • Ervaring hebt met dans of muziek en je je supergraag verder wilt ontwikkelen. 
 • Wekelijks 1 of meerdere lessen volgt in het vak Dans of Muziek. 
 • Samen met leeftijdsgenootjes beter wil leren dansen of muziek maken.

Zo ziet het aanmeldproces eruit: 

 1. Inschrijven: meld je uiterlijk 15 augustus aan voor jouw Talentstroom (Dans, Theater, Muziek, Beeldend, Dans Junior of Muziek Junior)
 2. Thuisopdracht maken: je ontvangt een bevestigingsmail van je inschrijving en een thuisopdracht. Je hebt tot 20 augustus de tijd om de opdracht te maken en in te leveren.  
 3. Uitnodiging workshop: als wij denken dat het talentstroomprogramma bij jou past, dan nodigen we je uit voor een workshop bij CKE. Tijdens de workshop laat je zien wat je in je mars hebt. Wij beoordelen dan of je kunt meedoen aan de Talentstroom.  
 4. Workshop: op donderdagmiddag 4 juli en zaterdagmiddag 24 augustus vinden de workshops plaats. Dit is jouw moment om je talent te laten zien. Je ontmoet je mentor en andere getalenteerde jongeren. Na de workshop ontvang je een persoonlijk advies over je deelname. 
 5. Inschrijving: als je bent toegelaten, ontvang je van je mentor een mail met je definitieve inschrijving.  
 6. Op 27 augustus begint de eerste les. 

Dus waar wacht je nog op? Laat je talent stromen en meld je aan voor onze Talentstroom!