Programma Winter Wonder Woensel

Winterse evenementen voor jong en oud. Van 24 december tot en met 8 januari ben je elke dag welkom bij CKE Atelier de Vierlander, aan de parkeerplaats achter CKE. 

Het belooft een warme en gezellige Kerstvakantie te worden op de Kruisstraat en omstreken! Met het programma Winter Wonder Woensel, vol verrassende en culturele activiteiten, zetten we het gebied op een positieve manier op de kaart. Laat je tijdens de kerstvakantie verrassen door hartverwarmende activiteiten op straat, in de openbare ruimte en op bijzondere plekken.

Het programma: 
Onderstaande activiteiten zijn gratis toegankelijk. De warme chocolademelk staat voor je klaar. Zien we je in de kerstvakantie? 


• Winter Wonder Windows 

Weet je nog, dat je als kind tijdens de feestdagen met open mond naar de verlichte en versierde winkeletalages keek? Dat bijna magische gevoel van verwondering beleven we opnieuw tijdens de Winter Wonder Windows. Een verborgen, maar betoverende etalage route in de etalages van de Vierlander. Ga mee op avontuur! De etalages zijn van 24 december tot en met 8 januari dagelijks te bezoeken en te bewonderen vanaf 16.30 uur. De toegang is gratis. 
Datum: Op Kerstavond 24 december worden de etalages feestelijk geopend. Met live muziek, lekkers, en voor de kinderen een knutselactiviteit. De opening is van 17.00 tot 19.00 uur en ook gratis toegankelijk. 
Locatie: CKE Atelier De Vierlander, Pastoor Petersstraat 180, daarna pijlen volgen (achter CKE)
Samenwerking: Winter Wonder Windows is een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven, CKE en VanWonen. 


Warme Winter Wens Knutselmiddagen 

De feestdagen, en iets liefs doen voor een ander, die twee dingen horen bij elkaar. Kom daarom kerstpakketten knutselen voor jezelf én voor een ander die het goed kan gebruiken. Dat doen we tijdens de Knutselmiddagen in de Vierlander onder begeleiding van échte kunstenaars. De knutselmiddag zijn voor jong en oud, en gratis toegankelijk. 
Datum: op 27 en 28 december van 12.00 tot 14.00 uur
Locatie: CKE Atelier De Vierlander, Pastoor Petersstraat 180, daarna pijlen volgen (achter CKE)


Sneeuwbaldiner 

Gezellig samen eten, onder het genot van sfeervolle live muziek. Dat doen we tijdens het Sneeuwbal Diner in de Vierlander. Een gratis kerstdiner voor iedereen uit de buurt, maar voorál voor mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Vraag dus de buurman mee, die pas sinds kort in Nederland woont, of de vrouw van de overkant die weinig bezoek krijgt. 
Datum: woensdag 28 december om 18.00 uur
Locatie: CKE Atelier De Vierlander, Pastoor Petersstraat 180, daarna pijlen volgen (achter CKE)
Aanmelden: Deelname aan het Sneeuwbal Diner is gratis, maar wel fijn als je je even aanmeldt. Dat kan via cultuuraanjagers@cke.nl, of door even binnen te lopen bij het T+Huis (Hemelrijken 106). 


 • Halallujah Winter Flavour Festival 

Halallujah! Dat is de titel van het Winter Flavour Festival op de Kruisstraat. Tijdens dit festival, laten we de bijzondere diversiteit van de Kruisstraat zien. Met straattheater, live muziek en lekker eten en drinken. Kleurrijk, verrassend, gezellig en bovendien gratis! 
Datum:  Vrijdag 30 december, van 17.00 tot 20.00 uur
Locatie:  op de Kruisstraat en de Woenselse Markt
Samenwerking: Hallallujah is een samenwerking tussen de ondernemers van de Kruisstraat, CKE en de gemeente Eindhoven.