CKE talentstroom

Haal alles uit jouw talent op het gebied van muziek, dans of theater

Heb jij talent voor muziek, dans of theater? En ben je gemotiveerd en leergierig? Dan is de talentstroom van CKE iets voor jou. In de talentstroom kan jij je talent  ontwikkelen. Zodat je bijvoorbeeld kunt doorstromen naar een vakopleiding. 

Bij CKE krijgen talentvolle jongeren de kans om hun kunstzinnige en creatieve vermogens intensief te ontwikkelen. In ons pand vlakbij het station van Eindhoven vind je muzieklokalen, dansstudio’s, ateliers en een theaterzaal. Onze docenten zijn opgeleid aan kunstvakscholen en hebben veel ervaring. Daarnaast werken we met inspirerende gastdocenten uit de praktijk.

Onze Talentstromen

CKE heeft 3 talentstromen Muziek, Dans en Theater. Een talentstroom is er voor jongeren van 13 (2e klas middelbare school) t/m 20 jaar. 

In de talentstromen gaan we aan de slag met de ontwikkeling van jouw skills en de ontwikkeling van jouw kunstenaarschap. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als beginnend kunstenaar/performer laat zien wie jij bent! In ons programma is hier speciaal ruimte voor gemaakt door middel van coaching gesprekken. Daarnaast geloven wij dat kunstenaarschap iets is wat disciplines overstijgt en dat het interessant is om van andere disciplines te leren en andere talentstromers te ontmoeten. Het programma van iedere talentstroom is daarom als volgt opgebouwd: 

 • 30 weken les in de door jou gekozen kunstvakdiscipline
 • 6 weken interdisciplinair les; we organiseren speciale talentstroomdagen waar alle talentstromers aan deelnemen ongeacht de discipline. Deze talentstroomdagen word je geïnspireerd door elkaar te ontmoeten en samen deel te nemen aan workshops, masterclasses, voorstellingsbezoeken, etc.
 • Coaching gesprekken; we helpen jou in je zoektocht naar wat jij van jezelf wil laten zien als kunstenaar. Waar sta je voor? Maar ook: welke ambities heb je (of ontwikkel je) en ben je blij met hoe het gaat. Je hebt intervisiegesprekken met je talentstroomgroep en je eigen mentor.

Voor deelname aan een talentstroom vindt er een intake plaats.     
Meer informatie is te verkrijgen via de Coördinatoren Talentontwikkeling Anne Simkens en Tessa Berkelmans talentstroom@cke.nl

Talentstroom Muziek

Heb je een bijzondere aanleg voor muziek, minstens een A-diploma of 2e graad en ben je 13 jaar (2e klas middelbare school) of ouder? Dan kan jij naast je individuele muzieklessen (binnen of buiten CKE) de talenstroom muziek volgen. Voor de definitieve deelname word er een auditie afgenomen. Tijdens de auditie kijken we naar je vaardigheden op je instrument. Minstens zo belangrijk vinden we je motivatie en leergierigheid. Het programma is als volgt opgebouwd:

 • 30 klassikale lessen in je Talentstroom Muziek groep, waarin je les krijgt in verschillende vakken. Denk aan kamermuziek en componeren, maar ook aan performance les en een blok filmmuziek. Op donderdagen van 16:30u – 18:30u.
 • 6 interdisciplinaire talentstroomdagen op zaterdagen
 • Coaching gesprekken

    
Inschrijvingen starten in voorjaar 2023.  
Meer informatie is te verkrijgen via de Coördinatoren Talentontwikkeling Anne Simkens en Tessa Berkelmans talentstroom@cke.nl


Talentstroom Dans

Heb jij een bijzondere aanleg voor dans en ben je 13 jaar (2e klas middelbare school) of ouder? Heb je de ambitie om naar een dansacademie te gaan? Kom dan je talent ontwikkelen in onze Talentstroom Dans! Je volgt een pakket waarin we je trainen binnen diverse disciplines; klassiek, danslab (compositie) en modern. Daarnaast vul je dit pakket aan met 1 discipline naar keuze. Denk aan Jazz/Urban of Streetdance of juist nog een extra les klassiek. Je moet hier wel eerst auditie voor doen. In de auditie kijken we naar je dansvaardigheden. Minstens zo belangrijk vinden we je motivatie en leergierigheid. Het programma is als volgt opgebouwd:

 • 30 weken klassiek (met live pianobegeleiding), vrijdag 17:00u-18.15u (1,25 uur p/w)
 • 24 weken danslab, zaterdag 12:00u-13:30u (1,5 uur p/w)
 • 38 weken moderne dans, afhankelijk van niveau op dinsdag of donderdag (1,25 uur p/w)
 • 38 weken les in een dansdiscipline naar keuze (dag en tijdsduur afhankelijk van keuze)
 • 6 interdisciplinaire talentstroomdagen op zaterdagen
 • Coaching gesprekken

Inschrijvingen starten in voorjaar 2023.
Meer informatie is te verkrijgen via de Coördinatoren Talentontwikkeling Anne Simkens en Tessa Berkelmans talentstroom@cke.nl

   
 

Talentstroom Theater

Heb jij een bijzondere aanleg voor theater en ben je 13 jaar (2e klas middelbare school) of ouder? Heb je de ambitie om naar een toneelacademie te gaan? Kom dan je talent ontwikkelen in onze Talentstroom Theater! In de talentstroom theater staat jouw ontwikkeling als acteur en theatermaker centraal. Je maakte kennis met verschillende aspecten van het theater-vak. Denk aan vakken als bewegingstheater, mime, improvisatie en teksttoneel. Je krijgt lessen en workshops van gespecialiseerde coaches uit de beroepspraktijk. Je moet hier wel eerst auditie voor doen. In de auditie kijken we naar je theatervaardigheden. Minstens zo belangrijk vinden we je motivatie en leergierigheid. Het programma is als volgt opgebouwd:

 • 30 klassikale lessen in je Talentstroom Theater groep, waarin je les krijgt in verschillende theaterdisciplines. De lessen vinden plaats op maandagen van 16:45u – 18:45u.
 • 6 interdisciplinaire talentstroomdagen op zaterdagen.
 • Coaching gesprekken 

Wanneer je dit topprogramma volgt, gaan we er vanuit dat je hiernaast nog een extra theaterles volgt. Dit kan bijvoorbeeld een les zijn binnen CKE, bij een theatervereniging, toneelles op school of een productie waar je in speelt.

Inschrijvingen starten in voorjaar 2023. 
Meer informatie is te verkrijgen via de Coördinatoren Talentontwikkeling Anne Simkens en Tessa Berkelmans talentstroom@cke.nl

Onze Talentstromen Junior: Dans en Muziek

Voor zowel de discipline dans als muziek geldt dat je vroeg moet beginnen om op een kunstvakopleiding aangenomen te worden. Dit heeft te maken met de fysieke vaardigheden die al vroeg getraind moeten worden. Daarom hebben we een Talentstroom Dans Junior en een Talentstroom Muziek Junior in ons cursusaanbod. De Junior Talentstromen zijn voor kinderen van 10 t/m 13 jaar (groep 7/8 en de brugklas).

In deze Talentstromen ligt de focus op het ontwikkelen van je vaardigheden binnen het door jou gekozen kunstvak. Daarnaast krijg je een mentor die je helpt met leren reflecteren op je eigen ontwikkeling en met wie je kunt sparren over wat jou inspireert en motiveert!

 

Talentstroom Muziek Junior

Heb je een bijzondere aanleg voor muziek en ben je 10 t/m 13 jaar (groep 7/8 en de brugklas)? Dan kan jij naast je individuele muzieklessen (binnen of buiten CKE) de talenstroom muziek volgen. Je moet hier wel eerst auditie voor doen en minstens een A of 1e graad hebben. In de auditie kijken we naar je vaardigheden op je instrument, maar minstens zo belangrijk vinden we je motivatie en leergierigheid. Het programma is als volgt opgebouwd:

 • 30 klassikale lessen in je Talentstroom Muziek groep, waarin je les krijgt in verschillende vakken. Denk aan kamermuziek en componeren, maar ook aan performance les en een blok filmmuziek. Op donderdagen van 16:30u-18:30u.
 • Coaching gesprekken

Inschrijvingen starten in voorjaar 2023. 
Meer informatie is te verkrijgen via de Coördinatoren Talentontwikkeling Anne Simkens en Tessa Berkelmans talentstroom@cke.nl

 

Talentstroom Dans Junior

Heb jij een bijzondere aanleg voor dans en ben je 10 t/m 13 jaar (groep 7/8 en de brugklas)? Heb je de ambitie om naar een dansacademie te gaan (of wil je dit onderzoeken)? Kom dan je talent ontwikkelen in onze Talentstroom Dans! Als danser is het erg belangrijk dat je je lijf al zo vroeg mogelijk gaat trainen. Je volgt een pakket waarin we je trainen binnen diverse disciplines; klassiek, danslab (compositie) en modern. Je moet hier wel eerst auditie voor doen. In de auditie kijken we naar je dansvaardigheden. Minstens zo belangrijk vinden we je motivatie en leergierigheid. Het programma is als volgt opgebouwd:

 • 30 weken klassiek met live pianobegeleiding, op zaterdagen 10:30u-11:30u (1 uur p/w)
 • 36 weken moderne dans, op dinsdagen 16:45u-17:45u (1 uur p/w) 
 • 12 weken danslab, op zaterdagen 12u-13:30u (1,5 uur p/w)
 • Coaching gesprekken

Klik hier om in te schrijven.    
Meer informatie is te verkrijgen via de Coördinatoren Talentontwikkeling Anne Simkens en Tessa Berkelmans talentstroom@cke.nl

 

Onze samenwerking met middelbaar onderwijs: KunstKlas

Tijdens schooltijd aan de slag met jouw talent? CKE werkt samen met het Sint Joriscollege, de enige erkende cultuurprofielschool in Eindhoven. Leerlingen van de onderbouw kunnen ervoor kiezen zich te specialiseren in theater, beeldend, dans of muziek. Op het Sint Joris college komen deze leerlingen in een aparte KunstKlas. Deze klas volgt een aangepast rooster waarin naast de reguliere schoolvakken ruimte wordt gemaakt voor extra lessen in de gekozen kunstdiscipline. Ook volgen de leerlingen theater, beeldend en dans specialisatielessen op CKE.