Talentontwikkeling

Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping binnen jouw discipline? Dan heeft CKE jou heel wat te bieden. Binnen de verschillende afdelingen hebben we aanbod op maat voor jou.

KunstKlas (voorgeen Kunst & Cultuurproject)
Binnen dit project werkt CKE samen met het Sint-Joriscollege, de enige erkende cultuurprofielschool in Eindhoven. We bieden specialisaties voor jongeren met bijzondere belangstelling voor muziek, dans, drama, beeldende vorming of  musical. Deze leerlingen krijgen op het Sint-Joriscollege een eigen programma.
Meer informatie staat vind je op de website van het Sint-Joriscollege. Je kunt ook contact opnemen met de school. Een groot aantal leerlingen dat de KunstKlas volgt, kan deel uitmaken van Talent-ID, voor wie graag het vak in wil.

MUZIEK

Talentstroom Muziek
Voor kinderen en jongeren met een bijzondere aanleg voor muziek, veel doorzettingsvermogen en discipline. Als talent moet je toelating doen en kunnen wij jou veel extra’s bieden. Het programma bestaat uit klassikale lessen theorie/solfège, samenspel en projecten. De toelatingen met motivatiegesprekken zijn rond de examenweek in juni. Meer informatie kun je krijgen bij je docent of aan de balie.

Rock City Basics
CKE heeft samen met het team van Rock City Institute (RCI), de MBO-popmuziekopleiding van Summa College een speciaal bandcoachingsprogramma ontwikkeld. Jongeren van 14 tot 21 jaar kunnen zich hiermee gericht voorbereiden op een mogelijke toelating tot het RCI. In november wordt een intake gehouden, waarna deelnemers in één van de bands worden ingedeeld.
→ inschrijven Rock City Basics

DANS

Talentklas I
Een klas voor kinderen in groep 5 t/m 7 met een bijzondere aanleg voor dans. Leerlingen van de dansschool worden geselecteerd door de docenten. Leerlingen van buiten de dansschool komen eerst een proefles doen, waarbij de docent bekijkt of het kind in de talentklas past. De les richt zich op de basis van klassiek ballet. Daarnaast wordt een tweede les gekozen uit het reguliere aanbod, bijvoorbeeld dansmix, moderne dans, jazz of streetdance/hiphop. Deze tweede les krijgt de leerling met 50% korting.

Talentklas II
Een klas voor kinderen in groep 6 t/m 8 met een bijzondere aanleg voor dans. Leerlingen krijgen op dinsdagmiddag een les klassiek en modern en 12 weken choreo.

Talentstroom
Een pakket op maat voor jongeren vanaf 12 jaar met een bijzondere aanleg voor dans en de ambitie om misschien naar een dansacademie te gaan. Meer informatie kun je aanvragen bij Nicole Mokveld (coördinator van de CKE-dansschool) via nicole.mokveld@cke.nl.

BEELDENDE KUNST

Talentklas Beeldend
Voor eigenzinnige jonge kunstenaars en andere talenten die creatief durven te zijn, hun ideeën willen verbeelden en openstaan voor inspiratie. CKE is bij uitstek de omgeving waarin jongeren geprikkeld worden hun gedachten vrij te laten gaan, origineel te zijn en nieuwe dingen te creëren.
Met talent bereik je sneller je doel, maar met talent alleen ben je er niet. Wil je er tijd aan besteden om je artistieke talent te ontwikkelen? Dan is deze talentklas zeker iets voor jou, want je krijgt alle ruimte om je talent op beeldend en creatief vlak te ontwikkelen. Niet wat je al kan, maar wat je nog méér kunt en ontdekt is belangrijk.

THEATER

Makersgroep (14-18 jaar)
Het kan zijn dat je vooral belangstelling hebt voor de kant van theatermaker. Dan is de makersgroep helemaal iets voor jou. Je maakt onder begeleiding van twee ervaren theaterdocenten samen met je medespelers een korte theaterproductie. De auditie vindt plaats aan het begin van het schooljaar.

Productiegroep (14-18 jaar)
In de productiegroep ligt het accent op het verkennen en versterken van jouw ambities als speler. De regisseur kiest het materiaal en gaat met je aan het werk. e auditie vindt plaats aan het begin van het schooljaar.

Deel dit met je vrienden via: