Talentontwikkeling

Talentstroom Voor muziek, theater en dans

Heb jij talent voor muziek, dans of theater? En ben je gemotiveerd en leergierig? Dan is de talentstroom van CKE iets voor jou. In de talentstroom kan jij je talent  ontwikkelen. Zodat je bijvoorbeeld kunt doorstromen naar een vakopleiding. 

Wat we bieden

Bij CKE krijgen kinderen en jongeren de kans om hun kunstzinnige en creatieve vermogens optimaal te (blijven) ontwikkelen. In ons pand vlakbij het station van Eindhoven vind je muzieklokalen, dansstudio’s, ateliers, en een theaterzaal. Onze docenten zijn opgeleid aan kunstvakscholen en hebben veel ervaring. Daarnaast werken we met inspirerende gastdocenten uit de praktijk. 

 

Talentstroom muziek

Wanneer jij muziek in elke vezel van je lijf voelt en niet genoeg hebt aan je wekelijkse muziekles, kun je deelnemen aan de talentstroom muziek. De talentstroom is een programma dat je volgt naast je individuele les. Je krijgt in een groep met andere getalenteerde jongeren les in vakken die je muzikale vaardigheden prikkelen, nog meer laten groeien en afgestemd zijn op een eventuele doorgroei (bijv. naar het conservatorium). Naast de lessen volg je inspirerende masterclasses en bestaat de mogelijkheid om op te treden tijdens verschillende presentatiemomenten. Omdat in de talentstroom op een gevorderd niveau wordt gewerkt, moet je voor deelname toelating doen. Volg je muzieklessen buiten CKE en wil je bij ons als aanvulling de talentstroom volgen? Neem dan contact op met anne.simkens@cke.nl.

Talentstroom dans

Voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 bieden we de Talentstroom dans kinderen. Ben je 12 jaar of ouder en heb je de ambitie om naar een dansacademie te gaan? Dan bieden we een pakket op maat. Je volgt diverse danslessen; klassiek, urban, compositie en modern. Ook kun je speciale workshops volgen om je voor te bereiden op een auditie.

Meer informatie: anne.simkens@cke.nl.


 

Talentstroom theater

In de talentstroom theater staat jouw ontwikkeling centraal. Je maakt kennis met verschillende aspecten van het theater-vak. Denk aan vakken als bewegingstheater, mime, improvisatie en teksttoneel. Je krijgt lessen en workshops van gespecialiseerde coaches uit de praktijk.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op: Talentstroom Theater.

Meer informatie: anne.simkens@cke.nl.

Meedoen aan een talentstroom? 

Leerlingen van CKE worden veelal door hun docent tijdens de reguliere lessen gescout. Je kunt natuurlijk ook altijd zelf bij je docent aangeven dat je interesse hebt in de talentstroom. Volg je geen les bij CKE? Dan bepalen we tijdens een intake of proefles of dit iets voor je is.

KunstKlas 

Tijdens schooltijd aan de slag met jouw talent? CKE werkt samen met het Sint-Joriscollege, de enige erkende cultuurprofielschool in Eindhoven. Leerlingen van de onderbouw kunnen ervoor kiezen zich te specialiseren in theater, beeldend, dans of muziek. Op het Sint Joris college komen deze leerlingen in een aparte KunstKlas. Deze klas volgt een aangepast rooster waarin naast de reguliere schoolvakken ruimte wordt gemaakt voor extra lessen in de gekozen kunstdiscipline.