zondag 9 december 2018

Smokin' Solos

Eindhovens jazz solistenconcours

Op zondag 9 december 2018 vindt de eerste editie van Smokin’ Solos plaats, een initiatief van Eindhoven Jazz Orchestra, Jazzworks Eindhoven en CKE.

Vanuit het succesvolle Brawling Big Bands ontstond het idee om een solistenconcours voor (aankomend) jazzmuzikanten te organiseren.

Wie, wat en hoe?
Instrumentalisten en vocalisten van alle leeftijden en niveaus mogen meedoen aan Smokin’ Solos. Iedere instrumentale solist mag een vrij keuzeprogramma spelen en iedere vocalist moet één of meer chorussen scatten. De werken zijn naar eigen keuze, maar kunnen ook uit de repertoirelijst van Eindhoven Jazz Orchestra gekozen worden. Zij zorgen voor de begeleiding bij elk optreden.

De optredens worden beoordeeld door de deskundige jury die bestaat uit Rob van Bavel, Richard Beeren en Jasper Blom. Alle solisten ontvangen een juryverslag. De winnaar verdient een optreden op een gerenommeerd Eindhovens jazzpodium. Daarnaast is er een publieksprijs te winnen: de Rinus Raaijmakers Award.

Praktische informatie

  • Inschrijven kan tot 8 oktober via het inschrijfformulier, hieronder te vinden bij downloads. Er is plaats voor maximaal 12 solisten. Bij meer inschrijvingen wordt een voorronde gehouden.
  • Deelname kost € 10. Je ontvangt hiervoor een factuur.
  • Een optreden omvat maximaal 2 arrangementen en duurt in totaal niet langer dan 10 minuten. De repertoirelijst van het Eindhoven Jazz Orchestra vind je hieronder bij de downloads.
  • Geef je muziekkeuze vóór 8 oktober via e-mail door aan richard@beeren.net, zodat er een bigbandarrangement van gemaakt kan worden.
  • Op maandagavond 5 november is er vanaf 19.00 uur gelegenheid om ter voorbereiding samen met het Eindhoven Jazz Orchestra te repeteren bij CKE.

Smokin’ Solos vindt op zondag 9 december 2018 plaats in de concertzaal van CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Aanvang 14.00 uur. De toegang voor publiek is gratis.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Sandra van Gerwen van CKE via sandra.vangerwen@cke.nl of 040-2163212.

Downloads
Inschrijfformulier (PDF)
Inschrijfformulier (Word)
Repertoirelijst Eindhoven Jazz Orchestra

Deel dit met je vrienden via: