zondag 8 december 2019

Smokin' Solos 2019

Eindhovens jazz solistenconcours

Op zondag 8 december 2019 vindt de tweede editie van Smokin’ Solos plaats, een solistenconcours voor (aankomend) jazzmuzikanten die in onze concertzaal optreden met de fantastische bigband Eindhoven Jazz Orchestra.

Wie, wat en hoe?
Instrumentalisten en vocalisten van alle leeftijden en niveaus mogen meedoen aan Smokin’ Solos. Als solist speel of zing je maximaal twee nummers, waarbij je het thema en een improvisatie speelt of zingt. Uit onderstaande repertoirelijst kan een keuze gemaakt worden. Speel je liever andere stukken, dan kan dat. Je moet wel zelf voor een bigbandarrangement zorgen, zodat het Eindhovens Jazz Orchestra je kan begeleiden. Kom je er niet uit, neem dan contact op met Richard Beeren via richard@beeren.net of Mike Giezen via mikegiezen@hotmail.com.

Download: keuzelijst repertoire

Prijzen en jury
De winnaar van de juryprijs van Smokin' Solos verdient een arrangement naar keuze en een optreden met een bigband op een mooie plek in Eindhoven. Daarnaast is een publieksprijs te winnen: de Rinus Raaijmakers Award. Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs; wie deze prijs wint, krijgt een masterclass aangeboden. De jury bestaat uit de leden van Eindhoven Jazz Orchestra en hun dirigent.

Praktische informatie

  • Inschrijven incl. muziekkeuze is mogelijk tot 7 oktober 2019 via dit inschrijfformulier.
    Er is plaats voor maximaal 10 solisten. Bij meer inschrijvingen wordt een voorronde gehouden.
  • Deelname kost € 10. Je ontvangt hiervoor na afloop een factuur.
  • Smokin’ Solos vindt plaats op zondag 8 december 2019 in de concertzaal van CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Aanvang 14.00 uur.
  • Op maandag 4 en 18 november is vanaf 19.00 uur gelegenheid om ter voorbereiding samen met het Eindhovens Jazz Orchestra te repeteren. Op maandagavond 2 december vindt de generale repetitie plaats. Alle repetities worden gehouden bij CKE.

Vragen?
Heb je nog vragen, neem dan contact op met Sandra van Gerwen van CKE, via sandra.vangerwen@cke.nl.

Smokin’ Solos is en een initiatief van Eindhoven Jazz Orchestra, Jazzworks Eindhoven en CKE, huis voor amateurkunst en cultuureducatie.

Deel dit met je vrienden via: