donderdag 21 december 2017

Doe mee aan Kunstbende

wedstrijd voor jongeren van 13 tot 18 jaar

Ben jij een podiumbeest? Let dan goed op! Kunstbende is dé wedstrijd voor iedereen tussen de 13 en 18 jaar. Je kunt meedoen in verschillende categorieën: DANS, DJ, EXPO, FASHION, FILM, MUZIEK, TAAL of THEATER.

Je maakt een act van maximaal 5 minuten (DJ’s draaien een set van 15 minuten) waarmee je meedoet aan de Brabantse Kunstbende Finale in de Mezz in Breda op 15 april 2018. Deze middag bepaalt een professionele jury welke talenten Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke Kunstbende en kans maken op een optreden op een mainstage.

De mainstages zijn CaDance Festival 2019 (Dans), Mysteryland 2019 (DJ), Stedelijk Museum Amsterdam (Expo), Amsterdam FashionWeek 2019 (Fashion), International Film Festival Rotterdam 2019 (Film), Zwarte Cross of Mañana Mañana (Muziek), Wintertuinfestival 2018 (Taal) en Oerol 2019 (Theater).

WHAT'S HAPPENING-AREA
Kunsbende heeft samen met de Rabobank een plek op Lowlands bemachtigd voor de nummers 1. Geen standaard podium met optredens, maar een eigen area waar de grenzen tussen kunstdisciplines vervagen. Deze area heet What’s Happening en is ook een hele happening; naast optredens van de winnaars kun je als bezoeker in allerlei workshops duiken. Of zelfs optreden! Wie weet sta je dan opeens naast een artiest die je net in de Alpha of Charlie hebt gezien… Everybody is an artist. Let’s go!

INSCHRIJVEN
Ook word je gecoacht en mag je deelnemen aan workshops om jouw talent verder te ontwikkelen. Nog niet overtuigd? Winnaars mogen zich aansluiten bij het rijtje van kweekvijvertalenten Martin Garrix, Jan Kooijman en Janne Schra. Ken of ben je iemand tussen 13 en 18 jaar en wil je meedoen? Dat kan! Kijk op www.kunstbende.nl voor meer informatie. Deelname is gratis.