Plezier… aan het beeldend creëren. Een passie, die ik graag deel met mensen om mij heen. Onderzoeken, experimenteren en ontdekken is een uitermate boeiend proces.
Enthousiast… wanneer ik cursisten en studenten mag begeleiden in hun eigen creatieve ontwikkeling. Om er samen van te leren, elkaar te inspireren en beeldende verhalen te vertellen.
Verrast… telkens weer bij het zien van originele beeldende oplossingen, voor uiteenlopende vraagstukken of opdrachten.
Ontroerd… door de mooie gesprekken die plaatsvinden.
Blij… van de onbevangen open sfeer tijdens de lessen.
Miranda van der Zandt studeerde Grafische Vormgeving aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming (ABV) in Tilburg.
Naast haar grafische werkzaamheden in haar zeskoppige studio, ontwikkelt, initieert en verzorgt zij beeldende lessen, projecten en workshops. Zowel binnen- als buitenschools, van primair en voortgezet onderwijs tot volwasseneducatie en beroepsopleidingen. Oprichter van Stichting KunstLAB010.040, een stichting die kunstgerelateerde projecten en educatieve projecten ontwikkelt, met als visie 'Ik in de wereld, de wereld in mij'. Laagdrempelige en voor ieder toegankelijke activiteiten die het mogelijk maken in aanraking te komen met kunst en cultuur.
Als rondleidster en museumdocent in het Van Abbemuseum in Eindhoven, geeft Miranda beeldbeschouwingslessen en uiteenlopende workshops. Als gastdocent verzorgt ze hoor- en werkcolleges. Genomineerd in 2012 voor de Fontys Hogeschool Onderwijsprijs. Haar publicatie over de tendensen binnen de huidige wereld van kunst en cultuur verscheen in het ABV Cahier 2012 en daarmee gepaard nam ze plaats in het discussieforum op de ABK in Tilburg. Tevens participeert zij in de denktank Akademie van de Toekomst van Soheila Najand. Samen met Marian Bakens is Miranda initiatiefnemer en ontwikkelaar van DIKO - digitale portfolio doorlopende leerlijn beeldende vorming voor primair onderwijs.