Voortgezet onderwijs

CKE is dé partij als het gaat om onderwijsprojecten waarin cultuur een rol speelt. We werken multidisciplinair, op basis van een groot netwerk, en altijd vraaggericht. Geen vraag is daarbij te groot of te klein: we kunnen in overleg een hele projectweek vullen, maar ook een losse workshop(dag). Daarover gaan we graag met u in gesprek. Onze projecten zijn prima in te vullen als kunstweken of als onderdeel van het CKV-programma. Uw wens is altijd ons uitgangspunt.

Workshops
Voor een overzicht van onze workshops klik hier.

Projecten
Enkele projecten die wij in de afgelopen jaren in samenwerking met scholen ontwikkeld hebben: een projectweek rondom de Gouden Eeuw voor het Novalis College (foto), een projectdag met als thema Cultuur en Techniek, een invulling rondom het thema sociale interactie voor het Heerbeeck College. Daarnaast kunnen we bij interesse jaarlijks activiteiten organiseren rondom de Dutch Design Week.Try it Do it Show it
Cultureel speeddaten? Dat kan in het project Try it Do it Show it. Leerlingen maken kort kennis met verschillende disciplines: theater, beeldende kunst, multimedia, fashion, taal en muziek. Oftewel: Try it. Wat past bij hen? Dat bepalen ze zelf. In Do it gaan ze aan de slag met de workshop van hun keuze. In Show it tot slot laten ze elkaar in korte presentaties de resultaten zien. De perfecte manier om kennis te maken met de veelzijdigheid van cultuur!Try it Do it Show it is een samenwerking tussen CKE, Kunstbende en Dynamo. Leerlingen worden begeleid door workshopleiders van CKE en Dynamo. Zitten er zeer gemotiveerde leerlingen tussen die staan te popelen om meer te leren? Dat kan. Ze kunnen zich opgeven voor Kunstbende Atelier voor verdiepende lessen van dezelfde docent, gewoon op hun eigen school of bij CKE.

Contact
Ingrid Karssemakers, medewerker cultuureducatie voortgezet onderwijs
ingrid.karssemakers@cke.nl
| (040) 216 32 82

Deel dit met je vrienden via: