maandag 2 november 2020

Doe je mee aan H@llo Cultuur?

Oproep aan Amateurkunstenaars

Oproep: Doe je mee aan H@llo Cultuur?

Beste amateurkunstenaar of amateurkunstvereniging in Eindhoven,

In de afgelopen maanden bleek maar weer hoe onmisbaar cultuur is voor inspireren, ontmoeten en verbinden. Tijdens de lockdown in het voorjaar zijn er vele mooie culturele experimenten ontstaan. Evenementen, lessen of repetities gingen online en werden intieme corona-proof edities. Of vonden plaats op nieuwe locaties in nieuwe formats en er ontstonden mooie nieuwe dingen. Er bleek een prachtige bron aan creativiteit te zijn bij makers, verenigingen en culturele instellingen. Bovenal werd voelbaar hoe zeer cultuur mensen met elkaar verbindt, hoop geeft en gelukkig maakt.

Helaas hebben we nu nog steeds te maken met beperkingen en zelfs een gedeeltelijke lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om toch in deze tijd met elkaar verbonden te blijven en de Eindhovenaren iets moois aan te bieden hebben de gezamenlijke culturele basis-instellingen het volgende plan bedacht.

Een online Eindhovens cultuurfestival eind december
H@llo Cultuur (werktitel) is een online Eindhovens cultuurfestival voor alle Eindhovenaren. Voorjong en oud, Nederlands- en anderstalig, cultureel actief en nog niet zo cultureel actief organiseren we dit festival.
Het festival duurt van 18 t/m 31 december en we bieden dagelijks een programma aan. Iedere avond is er één live programma en twee pre-recorded programma’s en overdag programmeren we speciaal voor kinderen twee activiteiten, in totaal 70 activiteiten. Het festival bouwt voort op de kennis en kunde die is opgebouwd met de Isolation Sessions. Een initiatief uit de Eindhovense popketen dat sinds medio maart 140 concerten vanuit de Effenaar heeft gestreamd. De organiserende culturele instellingen bieden ruimte aan overige culturele instellingen, amateurkunstenaars en makers om een bijdrage te leveren aan dit festival en zo samen onze innovatiekracht te laten zien. 

 

Heb je een goed idee?
Wil jij als amateurkunstenaar of als amateurkunstvereniging een programma ontwikkelen voor dit festival? We zoeken partijen die een live of pre-recorded programma willen maken of aanleveren. Dat kan door een livestream concert/voorstelling te geven, in bijvoorbeeld de concertzaal of dansstudio bij een van de culturele basisinstellingen, maar het is ook mogelijk om een pre-recorded film van een eerder geregistreerd optreden of gehouden expositie aan te leveren. Of misschien heb je wel een heel andere mooi en innovatief idee? In totaal hebben we 70 programma-items nodig, die verschillende doelgroepen moeten aanspreken, innovatief en van goede kwaliteit zijn.  

 

Interesse? Meld je aan voor 6 november
De live programma’s maken we op locatie bij een van de culturele instellingen. De pre-recorded sessies maakt de desbetreffende partij in eigen beheer. Een programmacommissie bestaande uit programmeurs van culturele instellingen stelt het definitieve programma vast aan de hand van een aantal criteria. Als je interesse hebt om mee te doen, neem dan voor 6 november contact op met Sandra van Gerwen, projectleider H@llo Cultuur via mail: sandra.vangerwen@cke.nl. Geef aan wat je idee is, voor welke doelgroep en of het live of pre-recorded is.

Doe je mee aan dit bijzondere initiatief? 


Sandra van Gerwen
Projectleider H@llo Cultuur
Mail: sandra.vangerwen@cke.nl / mobiel: 06-20853826