dinsdag 22 februari 2022

CKE was bij RTL4!

CKE lessen in beeld

CKE zat in onlangs in het RTL4  televisieprogramma ''Onderweg naar de Regio''. Het item ging over cultuureducatie en kansen voor talentontwikkeling. 

Muziekdocent Jasmijn Öz legt uit waarom cultuureducatie zo belangrijk is voor jonge kinderen. En Belle van der Pijl, oud-CKE leerling en student musicaltheater (Fontys), vertelt over de kansen die het talentstroomprogramma van CKE haar heeft geboden en hoe het haar als mens heeft ontwikkeld.

Kijk het programma hier terug: 

De presentator van Onderweg in de regio gaat op bezoek bij groep 7 van basisschool Fellenoord. Zij krijgen muziekles van muziekdocent Jasmijn Öz van CKE. Jasmijn vertelt over het belang van kunstlessen voor jonge kinderen. Ze ziet het zelfvertrouwen groeien, kinderen worden creatiever en soms ontdekken ze dat ze echt heel goed zijn in iets.

Zoals Belle van der Pijl. Zij startte met musicallessen bij CKE toen ze 10 jaar oud was. Uiteindelijk is ze doorgestroomd naar de musicaltheater opleiding van Fontys. Ze legt uit wat CKE voor haar heeft betekent.

Cultuureducatie

Elk kind moet de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen en zijn of haar eigen talenten te ontdekken. Kinderen die al jong in aanraking komen met kunst en cultuureducatie, groeien als mens en ontwikkelen waardevolle kwaliteiten die nodig zijn in de huidige maatschappij. Lees meer over CKE in het onderwijs

 

Kijk de vorige uitzending terug

In november was CKE ook al te zien in Onderweg in de regio. De vorige uitzending terugkijken kan hier.