Kom naar Bouw de Tempel!
Hoe is het om in de Tempel te wonen? Wat betekent jouw buurt voor jou? Was vroeger echt alles beter, of alleen maar anders? Wie is jouw buurman, en wat weet je van hem?

Zomaar een paar van de vragen die een groep kunstenaars en creatievelingen gesteld heeft in de Eindhovense buurt de Tempel. Op zoek naar verhalen. Verhalen die iets vertellen over de buurt. Over de kracht, over de uitdagingen, over de huizen, maar vooral over de mensen die er wonen.

Die verhalen willen ze nu delen, en meteen nieuwe verhalen ophalen. Dat gebeurt op zaterdag 15 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur op het grasveld op de hoek van de Antwerpenlaan en de Turnhoutlaan.

Programma
Op die dag staat er een tempel in de Tempel. Zelfgebouwd, van hout, kleurrijk en bijzonder van vorm. In en rondom die tempel van de Tempel is van alles te beleven:

  • 13.00 uur: Start evenement met doorlopend theatervoorstellingen en workshops
  • Binnen zijn korte voorstellingen van Theater Tempelverhalen, met verhalen uit de buurt.
  • Buiten zijn er workshops van bits of freedom en kan iedereen meebouwen aan een echte raket.
  • In het Trefpunt zitten de mensen van Kunstroute65 om te vertellen over Generatie Graffiti. Zij willen het transformatorhuisje bij het Trefpunt onder handen gaan nemen, samen met de buurt. Een mooie kans voor iedereen van 55+ die zin heeft om te ontdekken wat graffiti inhoudt (bijeenkomst Generatie Graffiti van 14.30 tot 15.30 uur).
  • Live muziek, eten en drinken.
  • 17.00 uur: Einde programma.

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken én mee te doen aan Bouw de Tempel. Toegang en deelname is helemaal gratis!

Bouw de Tempel is een samenwerking tussen Buurtcultuurfonds Woonbedrijf, Linssen en van Asseldonk, Stichting de Werkelijkheid, Madlab, Kunstroute65, kunstenaars, CKE en bewoners uit de Tempel.