woensdag 6 september 2023

Bijeenkomst Nationaal Slavernijmuseum

Ga in gesprek over het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum

Nederland krijgt een eigen Nationaal Slavernijmuseum. De kwartiermakers John Leerdam, Peggy Brandon en David Brandwagt werken samen aan een voorstel voor het museum, dat straks door zoveel mogelijk mensen wordt gedragen. Daarom organiseren zij bijeenkomsten door heel Nederland. Om te horen wat de verwachtingen en ideeën zijn over het toekomstige museum. Eén van die bijeenkomsten vindt plaats bij CKE in Eindhoven, op 6 september. Je bent van harte welkom! 

Met de bouw van het slavernijmuseum komt er een plek voor iedereen om huidige en toekomstige generaties te verbinden en onze gedeelde geschiedenis te (er)kennen. Deze lang gevoelde wens voor de erkenning van het slavernijverleden is door de Amsterdamse gemeenteraad gehoord. Een grondige verkenning ging hieraan vooraf. De kwartiermakers werken samen aan een voorstel voor de realisatie van het museum. Een museum met de trans-Atlantische slavernijgeschiedenis als vertrekpunt, inclusief die van Indisch-Oceanië dat ook het brede verhaal van het Nederlandse slavernijverleden en koloniaal verleden vertelt.

Het toekomstige Nationaal Slavernijmuseum moet zo breed mogelijk gedragen worden. Jouw mening is daarom van groot belang. Daarom stellen de kwartiermakers vragen als: waarvoor ga je straks naar het museum? Welke verhalen moet het museum vertellen? Wat wil je er zien, leren, ervaren? Hoe moet het eruit zien? De kwartiermakers gaan graag met je in gesprek op woensdag 6 september, bij CKE in Eindhoven. 

Programma & locatie

CKE Huis voor amateurkunst en cultuureducatie,
Pastoor Petersstraat 180, 5612 LW Eindhoven

  • 18.00 uur: inloop met hapje/drankje
  • 18.30 uur: start van de bijeenkomst
  • 21.00 uur: napraten met hapje/drankje

Aanmelden 

Er is slechts aan beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je daarom snel aan!