dinsdag 10 november 2020

Expositie Fotoclub 't Karregat

Foto's uit de comfortzone

UITGESTELD TOT NADER ORDE

Fotoclub 't Karregat

De fotoclub bestaat al sinds 1974 en heeft ongeveer 25 leden. Bijna al deze leden exposeren nu tijdens deze tentoonstelling, van beginnend tot ‘doorgewinterd’ fotograaf. Omdat elke fotograaf wel haar/zijn eigen sterke kanten heeft worden ze door de club aangemoedigdom uit hun comfortzone te komen; Een verstokte analoog zwart/wit fotograaf die fanatiek digitaal aan de gang gaat en in rap tempo de fotobewerking onder de knie heeft, of een ander die zich jarenlang heeft toegelegd op bloemen en planten en zich plotseling ontpopt als een zwart/wit straatfotograaf.’t Karregat onderscheidt zich van andere fotoclubs door de manier van exposeren; Allereerst heeft de club geen ballotagecommissie voor de jaarlijkse expositie. Elke lid maakt de eigen keuze voor de te exposeren foto’s. De enige voorwaarde is dat de foto’s in het jaar vóór de expositie besproken zijn op een van de forumavonden. Verder zijn de exposanten vrij in de manier waarop ze exposeren. 

De jaarlijkse exposities, waaronder ook deze bij CKE, zijn terugkerende hoogtepunten van de vereniging. Op de tweewekelijkse clubavonden worden de foto’s besproken en jaarlijks wordt er rond een thema gewerkt met een externe deskundige. Tweemaal per jaar wordt een foto-excursie gepland. Wilt u meer informatie over fotoclub 't Karregat? Kijk dan op onze website: www.fotoclubkarregat.nl 

Bezoekersinformatie Deze tentoonstelling vindt plaats van Dinsdag 10 november t/m zaterdag 12 december en is tijdens openingsuren te bezichtigen op de 1e verdieping van het CKE-gebouw aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. De toegang is gratis.

  • Veilig naar de expositie: bekijk de coronamaatregelen op onze website voor een veilig en verantwoord bezoek.