woensdag 7 oktober 2020

Jong, wild en cultureel

De t#lksh*w voor jongeren met een hart voor kunst

Grote kans dat jij als music manic, Youtuber, theaterdier, breakdancer, pure poëet, artist outside, vette filosoof via school of in je mega kostbare vrije tijd wel eens bij ‘jouw ding’ terecht bent gekomen. Dan kom je via ‘jouw art’ allemaal gelijkgestemden tegen. Leuk natuurlijk maar je zit ook in een enorme comfortzone. Om ons heen zien we mensen allemaal toffe dingen doen. Al deze comfortzones doorbreken we graag eens door met elkaar te delen wat jongeren allemaal maken en doen. In een talkshow dus.

Een paar jongeren uit Eindhoven - die elkaar via via wel en niet kennen en bij CKE en Parktheater elkaar ontmoeten – leek het tof om een talkshow te beginnen. Een vermakelijke, leerzame en gezellige talkshow. Ze zetten het zelf in elkaar, zodat het eens echt gaat over wat zij interessant vinden. Waar ze toffe getalenteerde mensen om zich heen verzamelen, die ‘hun ding’ laten zien of horen. 

Talk & Show
Je ziet een podium, met een decor in ‘homy sfeer’. Je praat onderling over dingen die je bezig houdt -dit keer over ‘de angst om vergeten te worden’. Je praat met gasten uit (de buurt van) Eindhoven die iets tofs maken, zoals een film, dans of vette muziek. Een podium is er natuurlijk niet alleen om te praten, je gaat live muziek, poëzie en spoken word horen en films zien. 
Ook worden changemakers uitgenodigd; mensen die echt iets kunnen veranderen voor jongeren in Nederland of Europa. Bijvoorbeeld deze eerste editie komt Leverne Nijman van de Nationale Jeugd Raad (NJR) die jongeren vertegenwoordigt in de Europese Unie. UPDATE: Helaas is deze gast verhinderd. Maar niet getreurd! We hebben een bijzondere nieuwe gast: Ryan Meyer, transgender, 18 jaar, uit Amsterdam. Hij heeft afgelopen week voor het eerst een fashion show in Milaan meegelopen voor het merk Valentino. Zijn levensverhaal hoor je tijdens de talkshow

Dus samen uit je comfortzone… Inspiratie verzekerd! Dit is de eerste pilot-editie! Als jij komt en feedback geeft, dan kan er next time weer een toffe show gemaakt worden.

Tickets
Here we go goooo woensdag 7 oktober, 20.00 uur in de Hertog Jan Zaal van Parktheater Eindhoven. Dit wil je! Tickets zijn € 5, inclusief drankje en zijn te verkrijgen op de website van het Parktheater.

Meedoen?
Wat de hosts gaaf lijkt, is dat je, ‘once@our show’, de volgende keer ook mee wilt doen als host of guest. Vond je de talkshow leuk, zoek jij graag de grenzen op, deel of show jij graag jouw inspirerende verhalen en avonturen in de kunst- en culturele scene? Join us, volg ons- doe mee! Mail naar talkshow@parktheater.nl.

  • CKE en Parktheater geven -als de twee podiumkunstinstellingen van Eindhoven- graag jongeren een stem. Samen maken ze zich hard voor het opzetten van nieuwe concepten, waar jongeren samen komen en hun interesses delen en talenten tonen. Zo kunnen jongeren ervaren dat ze in een stad wonen om trots op te zijn!
  • Veilig naar het theater: bekijk de coronamaatregelen voor een veilig en verantwoord theaterbezoek.