maandag 13 januari t/m donderdag 13 februari 2020

EXPO: Het takkenproject

door teken- en schildervereniging Met potlood en penseel

Van maandag 13 januari tot en met donderdag 13 februari 2020 is tijdens de openingsuren van ons gebouw de expositie 'Het takkenproject' te bezichtigen van teken- en schildervereniging Met Potlood & Penseel. De werken hangen in de vitrine en de gangen op de begane grond.

Het takkenproject ontstond toen docent Tessa Wey na een storm een enorme tak vond. Ze nam de tak op de fiets mee naar het atelier van Met Potlood & Penseel. Vlakverdelingen van landschappen waren voor haar al langer een basis om, vanuit de waarneming, abstract werk te laten maken. Echter, een landschap mee naar het atelier nemen is lastig, maar deze tak bood een alternatief. Door de tak aan te lichten, ontstonden lijnen die men kon volgen met inkt of ecoline, op grote vellen papier. Door het penseel te verlengen met een bamboestok hadden de makers minder controle. Eerst was het wat onwennig, maar al snel kwam er een gevoel van vrijheid in de bewegingen en dat was een geweldige ervaring. Op deze speelse manier werd een basis gelegd en van daaruit ontstonden fantastische werken die samen Het takkenproject vormen.

Exposanten: Aleida Vogelzang, Marij Wijnands, Hebe Giesbers, Mieke Verdonk, Lizy Vermeulen, Paula Bruijn, Thea Dik, Jozé Daamen, Els van de Hurk, Riet Hoppenbrouwers, Carla van Berlo, Lies Baayens, Coby van Ham, Bep Meijer, Annette Hoogstraten en Thea van de Heuvel.
 

Deel dit met je vrienden via: