zondag 11 maart 2018

Brabantse Strijkersdag #1

voor jeugdige strijkers tot en met niveau A/B

De Brabantse Strijkersdag: dat is spelen op je eigen topniveau onder leiding van muziekdocenten van CKE en musici van philharmonie zuidnederland. Met een eindpresentatie in de concertzaal van het vernieuwde CKE-gebouw.

Als je meedoet speel je in een orkest van je eigen niveau. Je repeteert niet alleen met het complete orkest, maar ook in groepjes onder leiding van een professionele musicus.

Jongste strijkers
Een groep voor de allerjongste strijkers
Speel je nog maar net, maar lijkt het je gaaf om in een echt orkest te spelen? Dan is dit iets voor jou! Dit orkest staat onder leiding van Ruud van der Meulen en Edith Blog. Voor de jongste strijkers vindt op 24 februari een inzeepmiddag plaats en is de Strijkersdag op 11 maart 2018.

A/B-orkest
Een groep voor strijkers met niveau A/B
Kun je al iets meer op je strijkinstrument? Dan zal je in deze groep dieper ingaan op samenspel en inleving in de muziek. De docenten van de muziekschool ondersteunen je hierbij. John van den Beemt dirigeert dit orkest. Ook voor het A/B-orkest vindt op 24 februari een inzeepmiddag plaats en zal de Strijkersdag op 11 maart zijn. Daarnaast geeft het orkest een optreden in het voorprogramma van philharmonie zuidnederland op 15 maart!

C/D-orkest
Een groep voor strijkers met C/D-niveau
Ben je ambitieus en al verder gevorderd in het bespelen van je strijkinstrument? Geef je dan op voor dit orkest. Ook studenten van studentenorkest Ensuite van de TU Eindhoven spelen mee in deze groep. Musici van philharmonie zuidnederland leren je de kneepjes van het orkestspel! Dit orkest staat onder leiding van Nicolas Devons. Voor het C/D-orkest zal op een nader te bepalen dag een voorrepetitie zijn. De Strijkersdag voor dit orkest vindt plaats op 25 maart.

Aanmelden
Vraag aan je docent in welke groep je het beste past en geef dit aan bij inschriving. Er staat al een preview van de partijen op de site zodat jij en je docent  goed kunnen zien welk orkest en welke partij bij je past. Per 1 februari wordt de indeling van de orkesten gemaakt door de organisatoren en kun je de complete partijen van de site downloaden. Vanaf dan kan je ze ook thuis oefenen.

Aanmelden kan tussen 1 november 2017 en 1 februari 2018 via strijkersdagen.nl. Na de sluitingsdatum ontvang je de exacte beschrijving van de dag. De organisatie beslist over de indeling van de stemmen binnen de orkesten.

Informatie
De Brabantse Strijkersdag vindt plaats bij CKE, Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Voor deelname aan de Strijkersdag betaal je € 35 inclusief lunch.

De Brabantse Strijkersdag is een initiatief van FASO, philharmonie zuidnederland en CKE en wordt georganiseerd door de stichting Zuid Nederlandse Strijkersdagen.

De Brabantse Strijkerdag op Facebook

Deel dit met je vrienden via: